Turn of computer problem

poruka: 4
|
čitano: 982
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Turn of computer problem

Bok,  novi sam ovdje pa nisam baš siguran jesam li otvorio temu na pravom mistu.

Uglvnom ovako ide problem, kad sam prije nekoliko dana pošao ugasiti kompić izlistale su mi se one uobičajene tri opcije

-stand by

-turn of i

-restart 

samo što mi je na turn of bila prikačena ikonica automatic updatea (koja nudi nekakav update) i to prvi put od kad imam kompić. I ja to pritisnuo misleći da će sve bit u redu. Kompjuter se izgasio ali kad sam ga ponovo upalio nisam mogao pokrenut winse (XP). Poslije su mi rekli da moram instalirat nove winse što sam i napravio.

Sad kompjuter ponovo radi kako treba samo šta mi se ponovo nakon 2 dana pojavila ta ista ikonica na turn ofu. Sad se bojim ako je ponovo pritisnem da će mi i opet sve past, pa bi vas pitao jesu li winsi pali zbog toga ili je to slučajnost. Kako da uopće maknem taj automatic update i jeli mi uopće triba s obzirom da već imam antivirus program (ESET smart).

Unaprijed zahvaljujem.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Turn of computer problem
transam kaže...

Bok,  novi sam ovdje pa nisam baš siguran jesam li otvorio temu na pravom mistu.

Uglvnom ovako ide problem, kad sam prije nekoliko dana pošao ugasiti kompić izlistale su mi se one uobičajene tri opcije

-stand by

-turn of i

-restart 

samo što mi je na turn of bila prikačena ikonica automatic updatea (koja nudi nekakav update) i to prvi put od kad imam kompić. I ja to pritisnuo misleći da će sve bit u redu. Kompjuter se izgasio ali kad sam ga ponovo upalio nisam mogao pokrenut winse (XP). Poslije su mi rekli da moram instalirat nove winse što sam i napravio.

Sad kompjuter ponovo radi kako treba samo šta mi se ponovo nakon 2 dana pojavila ta ista ikonica na turn ofu. Sad se bojim ako je ponovo pritisnem da će mi i opet sve past, pa bi vas pitao jesu li winsi pali zbog toga ili je to slučajnost. Kako da uopće maknem taj automatic update i jeli mi uopće triba s obzirom da već imam antivirus program (ESET smart).

Unaprijed zahvaljujem.

Jesu li Windowsi legalni ? Ako želiš u Windowsima XP onemogućiti Windows Update onda učini slijedeće: Start - Contol Panel-Automatic Updates- pa odznači Automatic ( recommended) i označi Turn Off automatic updates. Inače preko servisa Automatic Updates primaš najnovije Microsoftove sigurnosne zakrpe i hotfixe, zakrpe za Office, zakrpe za Internet Explorer i duge stvari. Prije slanja ovih zakrpa tvoj komp je u stvari skeniran od strane Microsofta i trebao bi dobiti na računalo samo ono što ti treba i fali od zakrpa. Kada imaš isključen Windows Update neke kritične zakrpe se ne mogu automatski instalirati već ih moraš sam potražiti na stranicama www. windows update. U stvari ne vjerujem da bi same zakrpe srušile tvoj Windows XP ako si dopustio njihovu instalaciju do kraja i nakon toga automatsko gašenje kompa ( mada surfajući po Internetu ima i drugačijih mišljenja ). Neki ljudi nakon instalacije ovih najnovijih zakrpa imaju određenih problema ali ne takvih da im se sruši sustav. Inače ja ih imam isključene i prema potrebi odnosno svakog drugog utorka u mjesecu ( kada ih Microsoft objavljuje ) u pravilu odlazim na gore spomenute stranice i sam provjeravam ono što mi treba. Sva prijavljivanja na te stranice možeš raditi samo ako su Windowsi Legalni.  Svakako pogledaj i post od seneka. Isto odlična verzija postavljanja Automatic Updatea. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 19:39 (bero 43).
16 godina
neaktivan
Turn of computer problem

To je 100% zbog ilegalnih Windows-a.Izgasi Automatic update

Fućkaj ga!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Turn of computer problem

stavi si update na opciju:obavijesti me ali nemoj skidati ni instalirati bez mog dopuštenja
u control panelu>automatic update>notify me but dont automatically download or install them..
i uzimaj samo sigurnosne zakrpe(security uptate)..

kad dođu:desni klik na žuti štitić u sistemskoj traci i odaberi te, a ostale odčekiraj i pitat će te da ti ih više ne šalje,ti potvrdi..

te update bi trebalo uzimat..
a sad izaberi opciju da ga ugasiš bez instalacije update..i to je to..

Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice