iman lan kabal i zelio bi spojiti dva racunara. jedan ima internet konekciju pa bi ih umrezio da ovaj drugi moze na internet...
pokusao sam uraditi to ali nece...
mislim da grijesim s postavkama
Pa spoji u router još jedan takav kabel i u taj drugi komp uštekaj drugi kraj.
nemam router
Pa preko cega se sa prvim kompom spajas na net?

Sigurno preko susjedovog wirelessa se spaja na prvi komp.
BTW mozes ih spojit ja sam to napravio isto.
Kakav kabel imaš?
Ako hoćeš vezu bez switcha treba ti crossover (tj crosslink) kabel, koji se razlikuje od običnog kabela.
Treba mu obican ethernet kabel(RJ-45)
spajam se preko modema a imam lan kabal i prije sam plejku spojio s pcom i radila je online a sad pc nece znam da trebam napravit konekciju al nece
Ja sam se isto napatio sa takvim spajanjem, radilo i sve, al onda onaj komp koji je glavni mora bit upaljen tako da bi drugi imao net, jednostavno sam kupio wireless router na njuškalu i problem rješen.
Moraš preko prvog pc-a omogucit internet connection sharing. Tako sam ja spajao laptop sa stolnim kompom na xp-u. Koje winse imaš?
da znam da prvi pc mora bit upaljen , dali imaju negdje upute sta treba uradit na prvom pcu a sta na drugom
imam xp na oba
Probaj po ovom : http://support.microsoft.com/kb/306126 , sad sam na win 7, pa se ne sjecam tocno postupka, mislim da je to to.
Uđi u start- connections(neznam kako piše točno) -dial up(desni klik) -propertis - sharing - stavi kvacicu na ovo prvo.
Javi jel' radi!
Uđi u start- connections(neznam kako piše točno) -dial up(desni klik) -propertis - sharing - stavi kvacicu na ovo prvo.
Javi jel' radi!
ja nevidim nigdje dial up
Postaj sliku!
Uđi onda u propertis na local area conection.Sad mi nešto nije jasno kako kazes da nemas router a spojen preko lan-a.
komp modemom se spaja za antenu(vanjska) i taj komp ima net.
sad ocu da ustekam lan u komp sto ima net i lan u komp sto nema net da obada imaju net.
to sam radio tako s ps3 ali s pc nece nesto.
Ne kužim sa kakvim modemom se komp spaja na vanjsku antenu. Piše da imaš spojenu braodband konekciju i da ti wireless ima limited connectivity. Ako imaš modem, znači imaš dial up ili isdn. Kolko znam za isdn se mogao narihtati wireless, pa je za to trebala antena, ali i wireless router za kojeg ti kažeš da ga nemaš. Kakva je to antena, daj model ili bar nešto detaljnije o cijeloj mreži koju imaš jer je obično modem spojen direktno u zid.
Moze biti i kabelski modem, takav ja imam. Ja sam si problem vise racunala rijesio Linksysovim routerom u koji sam ukopcao modem.
Čovjek se spaja WLAN karticom na baznu stanicu. U karticu je spojena vanjska wireless antena. Autentifikacija se vrši preko PPPoE konekcije. Znači treba podesiti dijeljenje konekcije Mreza, jer preko nje ide promet.
Klikni na Mreza desnom tipkom i onda Properties->Advanced i označi kvačicu kod Allow other network users to connect trough ...
Klikni na padajući meni Home networking connection i odaberi Local Area Connection. ->OK
Time si omogućio dijeljenje interneta preko LAN mreže. Još samo podesi statičke IP adrese za oba računala i trebalo bi raditi.
Ako se spaja wlan karticom na baznu onda isto nema internet, jer mu na wlanu pise limited or no connectivity.
Ako se spaja wlan karticom na baznu onda isto nema internet, jer mu na wlanu pise limited or no connectivity.
To može pisati kada se konektuješ na wireless mrežu koja zahtijeva autentifikaciju, pri tome ne mislim na zaštitu enkripcijom. Nije rekao da mu mreža ne radi, prema tome ne treba obraćati pozornost na to upozorenje.
ako neko zna da mi preko team viewera uradi
jesi resio problem
jesi ti skuzio ovo
Dakle ovako, imam 2 laptopa, jedan žičano spojen a drugi spojim na susjedin net preko wifi-a i nemogu istodobno koristiti jedno korisničko ime i lozinku?
Šta trebam raditi, kako postavke namjestiti da mogu oba kompa na net istodobno ?
Pomoć molimm! :)
jesi resio problem
Znam da kasno odgovaram ali mozda nekom pomogne.
Bitno je postaviti razlicite IP adrese, jer ako dva PC-a imaju iste ip adrese dolazi do "sudara".
Npr:
PC 1 - 127.0.0.1
PC 2 - 127.0.0.2