Software licence za d.o.o.

poruka: 5
|
čitano: 832
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Software licence za d.o.o.

Pozdrav, radim u jednom d.o.o. i planiramo se javiti na jedan EU natječaj, pa izrađujem nekakav okvirni troškovnik. Uzeli bismo par novih računala i original software.

Zanimaju me konkretno licence za Windowse, Office, ZWCAD (AUTOCAD za siromašne) i nekakav solidan antivirusni program. 

Trebali bismo licence za navedeno, za 4 računala. 

Pitanje je sljedeće postoje li nekakve trajne licence (da se ne mora svake godine nadoplaćivati - zbog ''jednokratnosti'' sredstava natječaja)?

Gdje se mogu kupiti i koliko koštaju otprilike?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2016 14:19 (feljto).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Software licence za d.o.o.
feljto kaže...

..

Gdje se mogu kupiti i koliko koštaju otprilike?

..

- može, jednokratno, u svakoj bolje opremljenoj pc-soft trgovini (osnovno, cad je nešto drugo, AV nema s tim veze)

- koliko? to moraš prvo specificirati, kao sam HW koji može biti 2000kn pa do 20-100.000 po komadu (kad spominješ cad) puta proizvoljni množitelj.

.. a uz to kao btw, trebaš na svim računalima sve licence? npr MSO i (A)CAD? nije svejedno + alternativna rješenja + želje i mogućnosti (+ natječaji i refundacija kad postoji potreba napuhavanja troška.. suprotno od uštede).

dakle odokativno-ofrlje, možeš soft imati free, možeš platiti 5.000-50.000 po radnom mjestu.. možeš čak i rentati (sve, osim CADa) ili potraži neki startup inkubator, sad je aktualnije..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru,

pošto je sufinanciranje u ovom slučaju 85% (odnosno mi plaćamo 15), a i nije neki velik broj računala, mislili smo uzet full trajne licence za sva računala (tipa ako bi izašlo 40,000, 15% = 6,000 kn nam je prihvatljivo ako bi nas to rješilo dodatnih troškova/muka narednih 5-6 god),

npr windows 10 Pro - mora li se licenca kupovati za svako računalo zasebno ili ima nekakvih ''timskih'' opcija?

npr Office - vidim da office 365 nudi opciju da jedan korisnik instalira na do 5 računala, ali čini mi se da se mora obnavljati svake godine, dok Office 2016 jednom kupim za svako računalo i gotovo?

možda najbolje da kontaktiram nekog od ''pc-soft'' trgovina pa da mi naprave ponudu?

17 godina
feljto kaže...

Hvala na odgovoru,

pošto je sufinanciranje u ovom slučaju 85% (odnosno mi plaćamo 15), a i nije neki velik broj računala, mislili smo uzet full trajne licence za sva računala (tipa ako bi izašlo 40,000, 15% = 6,000 kn nam je prihvatljivo ako bi nas to rješilo dodatnih troškova/muka narednih 5-6 god),

npr windows 10 Pro - mora li se licenca kupovati za svako računalo zasebno ili ima nekakvih ''timskih'' opcija?

npr Office - vidim da office 365 nudi opciju da jedan korisnik instalira na do 5 računala, ali čini mi se da se mora obnavljati svake godine, dok Office 2016 jednom kupim za svako računalo i gotovo?

možda najbolje da kontaktiram nekog od ''pc-soft'' trgovina pa da mi naprave ponudu?

CAD - nisam upućen, pa me nemoj držati za riječ, no znam da kad AutoCAD u pitanju da ljudi uzimaju održavanje. Par mojih stranaka nije htjelo ni  čuti za AutoCAD bez održavanja. Zašto? Ne znam.

Windowsi - koliko računala, toliko licenci

Office - isto tako. 1 korisnik može instalirati na do 5 računala, ali uoči da je to jedan korisnik. Dakle, ne možeš 5 radnih mjesta pokriti s jednom licencom.

P.S. Provjeri kod ovih koji ti sufinanciraju licence. Godišnje licence se često gledaju kao najam, a sufinanciranje ponekad ne pokriuva najam.

www.petvolta.com
16 godina
feljto kaže...

Hvala na odgovoru,

- teško je predvijdeti 5 dana-mjeseci.. 'sretno' (za 5+ godina) :)

- postoje i drugi oblici licenciranja, premala firma (koja još ne postoji..) eliminira neke mogućnosti kao partner .. kupiš+platiš, gotovo. Licenca se odnosi na soft, svaka ima svoje uvijete, pročitaš i tad znaš. Naravno, nema u trgovinama, samo direktno ili zastupnik (ne običan trgovac, njemu je to samo roba kao brašno).

- Office365 nije MSO(pro), možeš ga čak pod račun mobitela od vipa... odnosno vidi što ti zadovoljava potrebe, ali tad plaćaš uslugu, mjesečno/godišnje.. Ne miješaj npr terminologiju i licence, npr instalirati možeš, koristiti ili u komercijali je nešto drugo, to piše u svakoj licenci. (već napomenuto, nije isto jedan korisnik na 5 računala.. ili 5 korisnika..).

- zar već nisi.. ili umjesto posrednika, direktno.

(imaš i pakete-startupove, omiljenih operatera npr tcom.. možda, tj za početak do 6mj je to isplativo, .. prvu godinu, tek kasnije je neisplativo ako firma preživi).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice