Npr da ostavim upaljen comp preko noci ili dok ucim... cesto skidam nesto preko bittorenta...samo njega ostavim upaljenoga a sve ostalo zatvorim
Idalje mi se cuje "glasno" comp ...i to vise HDD nego hladnjak od procesora...kako da umirim comp?
hvala
Npr da ostavim upaljen comp preko noci ili dok ucim... cesto skidam nesto preko bittorenta...samo njega ostavim upaljenoga a sve ostalo zatvorim
Idalje mi se cuje "glasno" comp ...i to vise HDD nego hladnjak od procesora...kako da umirim comp?
hvala
Koje ventilatore imaš u kućištu?
Isključi sve osim venta od napajanja i procesora...možeš i smanjiti od procesora okretaje u BIOS-u ako je 4-pin konektor.
Vent od grafe stavi na najmanje moguće.
Imam 2 od 120mm (ispuh i upuh)...iskljucio sam ih
BTW ima li neki nacin preko nekog programa kako ih ugasiti? uvijek moran otvoriti kučište i iskljuciti
Vent od procesora mogu smanjiti u Catalyst control, ali neznam koliko mogu a da se ne povisi temperatura previse
A neznam kako smanjiti vent graficke...nema u CC
Kupi potenciometar. Vent od grafe smanjuješ u CCC-u, ako neće tamo, skini Riva Tuner.
Možeš downclockati grafu preko noći, a procesoru uključiti C&Q da se manje grije.
sta je c&q?
sta je c&q?
Cool&quiet...
gdje se to ukljuci?
ili treba neki poseban program?
kako? i kako vratiti? :D
Defragmentiraj disk, i vidi jel ti zašarafljen čvrsto :-) i potpuno horizontalno(vaser vaga).
nije mi disk na šarafe...nego se 2 plastike stave na mjesto šarafa i samo se gurnu u postolje
sve sta mi se u compu cuje je HDD -.-
nije mi disk na šarafe...nego se 2 plastike stave na mjesto šarafa i samo se gurnu u postolje
sve sta mi se u compu cuje je HDD -.-
U pa koji je to HDD,neki stari?? Znam da su se oni stari culi ko vrag 
Objasni malo kako se cuje?
Ako koristis Win 7 iskljuci si servis za search (windows search mislim). On ti stalno nesto indeksira.
Search ce i dalje raditi samo sporije
Hard nije star...od ovoga ljeta je...kvalitetan je, nije neko smeće (My PC)
A kako se cuje....nemam pojma kako opisati..kao da vrti sa zastajkivanjima (ali nezastajkuje...) :D
Pogledao sam listu procesa..(imam win 7) i nemogu naci taj windows search
Ovako:
Stisni start (okrugla tipkica dole lijevo na ekranu, ako slučajno nije vidljiva stisni windows tipku na tipkovnici koja se nalazi izmađu tipki Ctrl i alt, takodjer dole lijevo (moguce su male devijacije na laptopima))
U search/run traku upiši services i stisni enter/return (ne mora biti italic)
Otvorit ce se Component Service prozorcic u kojem iz lijevog izbornika koji sadrzi sljedece opcije: Component Services, Event Viewer i Services odaberes Services(Local).
Pri kraju liste pronaci ces Windows Search. Desno klikni ga, te odaberi stop service i disabled.
Ovo nece smanjit jačinu buke, ali ce drasticno smanjiti aktivnost diska.
Probaj izvaditit disk iz kucista i drzati ga u ruci da vidis dali se onda jako cuje.