Program sa driverima od grafičke (ili grafičkom)

poruka: 20
|
čitano: 2.850
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav ekipa, prijatelj mi ima problem:

Danas prilikom igranja League of Legendsa, kada je pokušao promijeniti redoslijed kupljenih itema, jedan item kao da se "zumirao" (točnije, kao da je bacilo ogromni artefakt), te mu je zamrznuo se komp. Kada ga je restartirao slika se pokazivala sve do Welcome screena (Windows 7), te kad bi se trebao explorer i ostali shit upaliti stajao je samo crni ekran. Prvo je pomislio na pregrijavanje pa je ostavio komp ugašenim 4-5 sati. Nije pomoglo. Zatim sam mu rekao da ode u Safe Mode with Netowrking, gdje je uspješno ušlo, te je tamo deinstalirao drivere i vratio se u Normal Windows. Nakon što je ponovno instalirao drivere ista stvar se desila. Zatim je instalirao neki All in One driver (chipset + grafička drivere) te mu sada sve radi, no problem je kaj mu je max. dopuštena rezolucija 1600x1200, dok bi mu trebala max. rezolucija 1680x1050 (22 incha monitor). Što bi mogao biti problem? On se boji da mu je krepala grafička, ali ako sada sve normalno radi (osim Aera i rezolucije), teško da bi ona mogla krepati (ili)?

Specifikacije kompa:

MBO : Asrock 770 Extreme3

CPU : AMD Phenom II X4 3.2 GH-z

GPU : ATI Radeon Sapphire HD 6850

Ram : 4 GB Kingmax 1333 Mhz

PSU:Corsair CX430 Builder Series V2

Ništa nije Clockano, te je Cooler Stock. Također je napravio Clean Boot, nije pomoglo.

Whomsoever takes this sword shall wield the power eternal.. But, as the sword remains fresh, so must power SCAR the spirit. -Frostmourne | R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 21:30 (luxxxfromhell).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Program sa driverima od grafičke (ili grafičko

po opisu dio VGA je crko.. ali može biti samo soft-driver, jednake šanse, jedno bez drugog je beskorisno.

kao i svaki drugi problem-kvar.. eliminacijom, provjerom.. mora imati nešto 100% OK kao referencu, jer može problem biti i OS (strgan sys, reg..), malware, neki utils, AV, nedostatak directxa, .neta .. svašta. Pa do napajanja (stvarne snage koju isporučuje, jer sve starenjem gubi efikasnost, više otpora, više topline. .. topli dani..) ili hlađenja.

kako otkriti? nema prečice, odnosno, ako ima neki 100% ispravan PC provjeri VGA na njemu, itd. Ili obrnuto, da ima drugu 100% ispravnu VGA i provjeri s njom. Eliminacijom.

-drugi način je livemedij, ali tad se ovakav (nazovimo manji) kvar ne primjećuje.. jer ne koristi isti driver, nije ista situacija.

ići redom, od postavki BIOSa, nadalje.. i opis greške (bugcode) koja se desi, opis što je provjereno, što je probano.. i većinu mora sam (telepatija ne pomaže). Ponekad mora stariji driver koji odgovara generaciji VGA, ponekad noviji zbog ostatka sys ili requirementsa igre itd.

VGA je samo najsumljivija komponenta, jednom se mora pokvariti, ali ne zaboraviti da čitav PC mora biti ispravan i jednako se mora pokvariti..

btw, kad se kaže 'sve normalno.. osim AERA..', to nije normalno, suprotno. Aero je requirements, znači da je nešto (dio) crknut ili da driver uopće ne koristi funkcije osim nižih VGA-VESA modova.. tj generički driver koji služi samo za 2D.. danas sve traži 3D/Aero i GPU. Bez tog je poluupotrebljiv PC.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Evo update nakon par dana:

Frend je probao zamijeniti VGA kabel, nije pomoglo. Zatim je posudio drugi VGA to DVI adapter (grafa mu nema VGA utor), nije pomoglo. Zatim je reinstalirao Windowse, također nije pomoglo. Sve više i više sumnjamo na grafičku, no ima li išta drugo što se može testirati?

Whomsoever takes this sword shall wield the power eternal.. But, as the sword remains fresh, so must power SCAR the spirit. -Frostmourne | R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bok, imam identičan problem od jučer, tako da sumnjam na amd drivere i možda na ovaj zadnji windows update. Jučer sam pokrenuo Overwatch i dobio sam nekakav BSOD, samo što je bio neke zeleno-plave boje. Resetirao komp i nakon bootanja matične dobijem samo crni ekran s pozadinskim osvjetljenjem. Isto sam u safe modeu izbrisao drivere pomoću DUU-a i tako mi komp radi. Čim pokušam instalirati drivere, još tijekom instalacije dobijem osvijetljeni black screen. Daj pogledajte u Device manageru jel vam na grafičkoj onaj error 52? Piše da ne prepoznaje driver jer nema signature, a kad pokušam uključiti mode bez signaturea tijekom bootanja, također dobijem crni ekran. Vidim i da nekoliko ljudi na amd-ovim službenim forumima javlja slične probleme, tako da sumnjam da je problem hardverski.

14 godina
neaktivan

Imam slican problem. Znaci prode mi POST i pise starting windows, ali ne dode  do onog Welcome(kada bi to trebalo doc ekran se zacrni). Ne prikazi mi se ni cursor niti mi radi tipkovnica (smrznut mi stoji Num lock kojeg ne mogu upalit ni ugasit). Probao sam sve sto je ovdje predlozeno i nije pomoglo. Izvadio sam rame i ocistio ih, testirao sam hard disk (sve OK), windowse sam reinstalirao. Jel moguce da je problem u maticnoj ?

Its a good life we lead brother , The best... May it never change ,And may it never change us
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nije do matične, bar ne kod mene. Isprobao sam s drugom grafičkom i sve je bilo u redu. Također sam isprobao ovu svoju na drugom kompu, i tamo je isto stvarala probleme, tako da sam prihvatio činjenicu da je jednostavno riknula, iako me i dalje čudi to što je puno ljudi javilo isti problem u isto vrijeme, tako da sumnjam da su driveri možda tome pripomogli.

14 godina
neaktivan

A ja vise ne znam sta da probam napravit. Pokusao sam povecati brzinu ventilatora graficke preko Sapphire Trixx-a i opet crni ekran. Vecinu slicnih problema na internetu sam isto prekopo i probao sva moguca rjesenja i opet nista.

Its a good life we lead brother , The best... May it never change ,And may it never change us
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Znam kako ti je, ja sam valjda dva dana reinstalirao windowse, drivere, pokušavao sve i svašta ali ništa. Jedino možeš izbrisati drivere i onda će ti raditi, ali naravno očajno, samo za internet + gluposti uz ogromno tearanje. Moje je rješenje kupiti rx 480, ali još ih nigdje nema za kupiti, pa se nadam da će doći dok se vratim s godišnjeg.

8 godina
neaktivan
Domdom32 kaže...

Znam kako ti je, ja sam valjda dva dana reinstalirao windowse, drivere, pokušavao sve i svašta ali ništa. Jedino možeš izbrisati drivere i onda će ti raditi, ali naravno očajno, samo za internet + gluposti uz ogromno tearanje. Moje je rješenje kupiti rx 480, ali još ih nigdje nema za kupiti, pa se nadam da će doći dok se vratim s godišnjeg.

Ovo mi je jako poznato, baš sam zato se i uputio na forum kako bi saznao nešto više.

Naime, do nedavno mi je laptop radio normalno, i od jednog dana su se stvari počele sporije prebacivati s HD na USB (što me navelo da je možda problem u HD) i tu i tamo bi me izbacilo iz neke igre i javio bi mi se error kako su AMD driveri prestali raditi, ponekad kad bi gledao neki film ili seriju slika i zvuk ne bi bili sinkronizirani, ponekad bi se prilikom bootanja windowsa pojavile rozo-zelene crte na ekranu (što me navelo da je možda problem u grafičkoj), no i dalje sam koristio laptop bez većih problema. Da bi se jedan dan pojavio BSOD.

Ponovno upalio da vidim u čemu je stvar ali windowsi se uopće nisu htjeli bootati, ajde dobro, ja sam ih reinstalirao, fresh start, bilo je i vrijeme :D. Kad sam završio sa slinim backupovima i cijelom reinstalacijom krenuo sam drivere instalirati, prvi su bili AMD-ovi, za grafiku, i nakon instalacije istih i nakon reboota windowsi se nisu htjeli bootati. Pa sam otišao preko system restore point, vratio sve prije instalacije AMD drivera, i nakon nekog vremena sam skužio da mogu sve drivere instalirati osim AMD-ovih za grafiku jer inače se windows prilikom sljedećeg bootanja neće otvoriti.

I sada koristim komp bez AMD-ovih drivera, što je ubitačno, mogu jedino na internet malo, većina programa ne radi, sve je usporeno, youtube nekako preživjlava a o igrama da ne spominjem. Doduše hard radi bolje, nema više onih crta, ali bez drivera teško i dosta limitirano koristim komp, skužio sam da što se tiče serija i filmova mogu gledat samo 480p jer sve iznad slika i zuvk se ne podudaraju. Neki dan sam i tražio errore preko na partcijama i prilikom dijagnostike particije na kojoj nisu windowsi se sve zamrzlo, a za particiju na kojoj s windowsi sam pokrenuo dijagnostiku prilikom bootanja i to se zamrzlo taman kada je čekirao drivere, tako da više ni sam ne znam šta da radim, da li da uzmem novi hard ili ako netko zna neko rješenje, neke programa koji bi mi pomogli da skužim o čemu je točno riječ. Dok ovo pišem HD Tune Pro mi radi error scan pa ću vidjet da li će biti kakvih bad sectora. Bilo kakva pomoć je cijenjena :D Čaos

Leneovo Z585

Windows 7 

Amd A6-4400m apu with radeon(tm) hd graphics 2.70 ghz

8 GB ram

HDD 1 TB 

BSOD STOP: 0x0000003b (0x00000000c0000096, 0xfffff80002c5a5ce, 0xfffff8800c72ac80,0x0000000000000000)

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 13:36 (Gilfoyle).
11 godina
neaktivan

Da, ne znam što je to s hardom, ali ovo s grafičkom je identično kao i kod mene i mogu ti potvrditi da je to riknula grafička jer sam isprobao s drugom grafom i sve je ok. Bojim se da nam je jedino rješenje kupovina nove grafe, s tim da je tebi to možda malo veće sranje zbog laptopa...

8 godina
neaktivan

Hvala ti, lakše je kad ne patiš sam xD, da, izgleda da mi ne gine novi kompjuter, što ajde nije ni loše :), a ovaj polu funkcionalni laptop za internet :)

14 godina
neaktivan

Meni je isti problem kao i kod vas to sto ne moze se bootati kompjuter nakon instalacije AMD-ovih drivera. Posto sada imam samo one standardne drivere nemam normalnu rezoluciju za monitor nego mi je malo rastegnuta, ali mogu i dalje gledat videe u HD kvaliteti i nista ne steka.

It's a good life we lead brother. The best... May it never change . And may it never change us.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Je li itko isprobao ove nove drivere? Mislim znam da vjerojatno ništa od toga, ali malo nade. Ja sam na godišnjem pa ne mogu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na koje drivere tocno mislis jer ja ako odem na stranicu od AMD-ovih drivera i nadem svoju seriju graficke zadnji je Catalyst Software Suite izasao 29.7.2015. 

Its a good life we lead brother. The best... May it never change . And may it never change us.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

A pardon, mislio sam da tvoju karticu podržavaju novi crimson driveri.

10 godina
neaktivan
Bok ekipa !! Mom prijatelju jucer se pojavio plavi ekran sa tehnickom porukom 0x00000116, pa smo isli i safe mode izbrisali drivere od graficke, restartali komp, updatovali drivere i nakon tog sve je radilo normalno. Medutim kad je jutros upalio komp. ponovno se desila ista stvar kao i jucer. U cemu bi mogao biti problem ? Unaprijed hvala na odgovoru !!!!

0 0 hvala 0
16 godina

- problem je negjde na PCju, HW-SW.. (po opisu, 90% soft), i automatika koja vrati prethodno stanje.. treba 'sejvati'.

problem je što ni prvi put niste otkrili-otklonili problem.. i naravno da se ponavlja. Ponavljat će se.. jer tako radi calculator (ili ne radi), determinizam.

11 godina
neaktivan
ihush kaže...

- problem je negjde na PCju, HW-SW.. (po opisu, 90% soft), i automatika koja vrati prethodno stanje.. treba 'sejvati'.

problem je što ni prvi put niste otkrili-otklonili problem.. i naravno da se ponavlja. Ponavljat će se.. jer tako radi calculator (ili ne radi), determinizam.

Iskreno, nema što nisam probao i ako je software, onda stvarno ne znam... A vjerojatno onda ni druga kartica ne bi radila. Mislim, formatirao sam disk, resetirao bios, wipeao drivere, čistio ccleanerom, provjeravao antivirusom i ništa...

16 godina
Domdom32 kaže...
..

Iskreno, nema što nisam probao i ako je software, onda stvarno ne znam... A vjerojatno onda ni druga kartica ne bi radila. Mislim, formatirao sam disk, resetirao bios, wipeao drivere, čistio ccleanerom, provjeravao antivirusom i ništa...

-naodpisuješ u temu, samo na posljednji/prethodni post..

-sve se kvari.

-kvari se i VGA, ne mora crknuti namrtvo :) .. nego onako, 'napola'.. i to su najgori kvarovi za potvrditi (eliminacija ili zamjena je jedina alternativa, nakon čega mora raditi, a može biti još nešto..).

-ako ti radi druga VGA, tad si potvrdio kvar (nema dalje potrebe pisati..), pomiriš se s gubitkom...

-sve ostalo (navedeno-bold..).. tako možeš i savršeno ispravan sys ubiti, tako da (pravila):

-bios se ne resetira, nego podesi (različite riječi-značenje), podesiti odgovarajuće prema potrebama OSa, željama, potrebama... reset ne znači baš ništa, osim što je 90% šansa za OK.

-formatiranje diska i antivirus su 'očaj'.. :)

-wipeanje i cc .. ubiješ pa reanimiraš žrtvu? :))

ovako, da bi PC radio, mora biti 100% ispravan HW, na njega odgovarajući SW. Sve je SW.

kad imaš problem ne testiraš ga u win-OSu, nego imaš neki live medij ili eliminacijom komponente. (teoretski, da imaš sa strane drugi 100% ispravan PC, u njega staviš VGA i vidiš rezultat, tad znaš). Sve radi kroz drivere, tako polu-kvar (zato je najgori) VGA ne mora biti vidljiv dok se ne instalira driver, tek tad se uključuju SVE funkcije (do tad je u VGA-2D modu.. generički od DOSa nadalje, npr akcelerira se pointer ali ne texture i sl. gaming req. điđe, AERO..). Takav problem ne možeš vidjeti livebootom nego tek u ispravnom instaliranom win.. i tad znaš. (npr možda u pećnicu..).

-naravno, ''možda'' neki kontakt, pobriši (gumicom za olovke), testiraj RAM, hdd.. vidiš temperature.. i baciš VGA ili garancija. :)

10 godina
neaktivan
Što treba sejvati ? Mislite da nisu bili u pitanju driveri ili ?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice