poz
trazim program za defragmentaciju koji moze posloziti datoteke kako od "pocetka" particije, tako od "kraja" particije... jednom sam ga imao instaliranog (mislim da je cak i besplatan bio), ali sada ga vise ne mogu naci...
hvala
poz
trazim program za defragmentaciju koji moze posloziti datoteke kako od "pocetka" particije, tako od "kraja" particije... jednom sam ga imao instaliranog (mislim da je cak i besplatan bio), ali sada ga vise ne mogu naci...
hvala
poz
hvala
Ovakvo razmestanje po zonama ili, kako ti kazes, "na pocetak i kraj" zna napraviti O&O Defrag Professional
Ta opcija se zove zone filing. Osim toga zna razmestati po ucestalosti pristupa i po imenu (na pocetak idu sistemski fileovi odnosno sistemski koji su najcesce koristeni po imenu)
hmm, upravo sam ga deinstalirao jer nisam nasao tu opciju.. valjda nisam proucio dosta...
EDIT: ipak nije to. sjecam se da na onom programu nakon zavrsene obicne defragmentacije, ako se opet pokrenula defragmentacija, automatski je popunjavalo od kraja, tako da se pocetak particije potpuno oslobodio. ako se ne varam, imao je prikaz fragmentacije diska ukrug...
hmm, upravo sam ga deinstalirao jer nisam nasao tu opciju.. valjda nisam proucio dosta...
Nisi
Trebas iskljuciti File into zones da bi se oslobodile opcije kao sto su STEALTH, SPACE, Complete/Name aka Access aka Modified
Tebe zanimaju ove zadnje opcije (ne obaziri se na grafikone)
Complete/Name razmesta (kao sto ime govori) po imenu ali po ucestalosti "uporabe" tako na pr. na pocetak diska ide C:\Windows folder odnosno *sys-ovi zaduzeni za botanje (ovo zahvaljujuci datoteci zvanu layout.ini)
Prednost je sto dobijas brze bootanje, brze ucitavanje, recimo, igara (mnogo velikih ili malih tekstura) ali i sam proces defragmentacije je vrlo dugacak. Na svu srecu ovaj nacin rabimo kada smo zavrsili sa instalacijom svega.
SPACE metoda, uprosteno receno, ostavlja slobodan prostor oko nekog filea odnosno predvida da ce neki file rasti u velicinu i samim time sprecava se buduca fragmentacija
STEALTH je najbrza i najneucinkovitija metoda.