Problem s Vistom na Toshibi Satellite

poruka: 24
|
čitano: 4.433
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
problemi sa vistom, može pomoć..?

uglavnom, radi se o tuđem toshiba satellite laptopu sa windows vistom. koliko znam, vista je legalna ali ona verzija koja se dobije sa laptopom tako da nemaju windows cd. zamoljen sam da riješim problem a ja naravno nemam pojma o čemu se radi a htio bi ispast koristan..{#}

problem je u tome što se windowsi uopče neće podić, kada probam upalit laptop u jednom trenutku proces jednostavno stane na crnom ekranu sa nekakvim tekstom i ponude mi se dvije opcije, jedna tipa 'start repairing windows neštonešto' i druga- 'start windows normally'. probao sam i jednu i drugu i nakon desetak sekundi nekakvih dešavanja ekran jednostavno ostane čisto crn i sa te točke ne ide nikamo.. čekao sam par puta po sigurno pola sata da vidim hoće li se vremenom nešto pomaknuti s mrtve točke ali ništa. također sam pokušavao u safe modu ali ista stvar, neće se niti pokrenuti u safe modu niti radi opcija 'restore last working.. nešto'. nakon nekog vremena ekran jednostavno ostane crn bez ičega i- nikamo dalje. jednostavno sam ostao bez ideja, što bih dalje napravio. kao što vidite nisam baš neki stručnjak, ima tko kakvu ideju:)?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: problemi sa vistom, može pomoć..?
difre kaže...

uglavnom, radi se o tuđem toshiba satellite laptopu sa windows vistom. koliko znam, vista je legalna ali ona verzija koja se dobije sa laptopom tako da nemaju windows cd. zamoljen sam da riješim problem a ja naravno nemam pojma o čemu se radi a htio bi ispast koristan..{#}

problem je u tome što se windowsi uopče neće podić, kada probam upalit laptop u jednom trenutku proces jednostavno stane na crnom ekranu sa nekakvim tekstom i ponude mi se dvije opcije, jedna tipa 'start repairing windows neštonešto' i druga- 'start windows normally'. probao sam i jednu i drugu i nakon desetak sekundi nekakvih dešavanja ekran jednostavno ostane čisto crn i sa te točke ne ide nikamo.. čekao sam par puta po sigurno pola sata da vidim hoće li se vremenom nešto pomaknuti s mrtve točke ali ništa. također sam pokušavao u safe modu ali ista stvar, neće se niti pokrenuti u safe modu niti radi opcija 'restore last working.. nešto'. nakon nekog vremena ekran jednostavno ostane crn bez ičega i- nikamo dalje. jednostavno sam ostao bez ideja, što bih dalje napravio. kao što vidite nisam baš neki stručnjak, ima tko kakvu ideju:)?

Pogledaj ovo.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
13 godina
neaktivan
Može pomoć..?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Može pomoć..?

@ mario

koliko vidim ovo se plaća. a ne kužim baš tekst, jel tu piše da bi moji rođaci trebali imati negdje taj 'recovery disc' ako već nemaju cijele windowse na cd- u? jel mi to želiš reći:)?

i ako napravim taj recovery, hoću li im postupkom izbrisati podatke sa disca? to nikako ne bi htio jer imaju nekakve skripte za fax i slike i dr

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 22:23 (difre).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Može pomoć..?
difre kaže...

@ mario

koliko vidim ovo se plaća. a ne kužim baš tekst, jel tu piše da bi moji rođaci trebali imati negdje taj 'recovery disc' ako već nemaju cijele windowse na cd- u? jel mi to želiš reći:)?

i ako napravim taj recovery, hoću li im postupkom izbrisati podatke sa disca? to nikako ne bi htio jer imaju nekakve skripte za fax i slike i dr

Da Toshibe obično dolaze sa recovery diskom (znam jer imam jednu Toshibu doma) na kojem su ti orginal windowsi sa svim popratnim utilityma, ako odabereš clean instal onda će ti obrisati sve sa diska. Probaj prvo s ERD Commanderom spasiti što se spasiti da.

14 godina
difre kaže...

@ mario

Probaj onda ovdje.

S nekim Laptopima je dolazio recovery disc. Trebaš ih pitati dali su ga dobili.

Što se tiče podataka, backupiraj sve prije nego što nešto počneš. Kako backupirati, jednostavno koristeći neku od Linux live distribucija (ubuntu, Mint,.....) ili koristeći Hirens boot CD. Spržiš ih na CD (ili koristiš USB) i bootaš računalo od tud. Kopiraj na eksterni disk sve što je bitno.

13 godina
protjeran
Može pomoć..?

@woodgamesfx

sad je kasno, zvat ću ih sutra pitati za taj cd. sory na glupom pitanju, a što je ovo 'erd commander'? :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Može pomoć..?

napravi live linux cd i spasi sve kaj možeš stavi na d particiju. pa onda instalaj na c novi windows, a d ne diraj dok ne instalaš.

Sve se nema.Možeš mislit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
difre kaže...

@woodgamesfx

sad je kasno, zvat ću ih sutra pitati za taj cd. sory na glupom pitanju, a što je ovo 'erd commander'? :)

OS utility s osnovnom Windows ljuskom s kojim bootaš komp pa možeš raditi određene akcije, npr. backup, promjena passworda itd.

13 godina
protjeran
Može pomoć..?

@ mario- hvala, probat ću sutra koliko budem skužio :)

ovi su mi spominjali da ih je real player nešto zezao i da je možda kvar povezan sa njime? mislim, jel to može imati nekakve veze, i mogu li nešto napraviti ili probati sada, bez recovery disca? i mogu li ikako večeras saznati radi li se možda o nekakvom harverskom kvaru?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Može pomoć..?

http://puppylinux.org/main/Overview%20and%20Getting%20Started.htm

skini oko 100 mb sprži na cd i bootaj ga i imaš live linux puppy.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
difre kaže...

@ mario- hvala, probat ću sutra koliko budem skužio :)

ovi su mi spominjali da ih je real player nešto zezao i da je možda kvar povezan sa njime? mislim, jel to može imati nekakve veze, i mogu li nešto napraviti ili probati sada, bez recovery disca? i mogu li ikako večeras saznati radi li se možda o nekakvom harverskom kvaru?

Hardverski kvar se isključuje bootanjem drugog OS-a. U tvom slučaju Live Linux distribucija (Ubuntu). Sprižiš ju na CD i bootaš računalo. Ako sve radi normalno onda nije problem u hardveru.

EDIT:
Ako nemaju Recovery CD, probaj proći cijelu proceduru na ovoj stranici.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 22:43 (mario.L_hr).
13 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...

OS utility s osnovnom Windows ljuskom s kojim bootaš komp pa možeš raditi određene akcije, npr. backup, promjena passworda itd.

aha, kužim, on je na recovery discu?! probaću prvo sa njim sutra, nadam se da ovi imaju original cd za ovaj laptop i da ga ne moram skidat (i nekaj fulat putem:))

14 godina
difre kaže...

aha, kužim, on je na recovery discu?! probaću prvo sa njim sutra, nadam se da ovi imaju original cd za ovaj laptop i da ga ne moram skidat (i nekaj fulat putem:))

Mislim da nije na Recovery discu. Nemoj čekati sutra, danas backupiraj podatke. Pogledaj moj post iznad tvoga imaš link na proizvođačevu stranicu s koje se može skinuti recovery CD.

13 godina
protjeran

iskreno da vam velim, još uvijek se nadam nekakvom magičnom riješenju sa kojim bi samo osposobio računalo bez puno peripetija (nekakvi system restore ili sl) premda mi je jasno da je takvo što sasvim vjerojatno nemoguće s obzirom da se komp ne može pokrenuti niti u safe modu..

ovo što ste mi predlagali mi je 'špansko selo', jednostavno previše za moje poznavanje informatike :). budem još sutra malo istraživao pa ako ništa drugo ne uspijem budem probao sa ovime kaj ste rekli. prvo skinem taj ubuntu, pa podatke na D particiju (<-ovo će bit posao, vidio sam neki dan da im je komp u totalnom kaosu i da su im podaci porazbacani od nemila do nedraga..), pa nakon toga za početak možda ovo.. trebaće mi jedno par sati googlanja da polovim sve to i da skužim kak se radi:))

hvala, dali ste mi barem ideju kako započeti. ako se netko još nečega sjeti neka slobodno napiše, probat ću sve što predložite. hvala dečki{#}

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nema li toshiba kao i hp recovery particiju na kojoj je OS?, i da se pristupa pritiskom na neku od F tipki kad se upali računalo?

Preporučam da skineš Hierens boot cd, dobiješ mini windows xp koji se pokreće s usb-a ili cd-a i lijepo lako možeš kopirat sve što te zanma ...

Windows 8 Consumer Preview
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 23:33 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

evo još uvijek se trudim pokrenuti računalo bez brisanja podataka i mislim da sam napravio nek progres, barem u detekciji problema. u dok su se winsi dizali stiskao sam F8 i pojavile su mi se opcije za safe mod i još neke.. probao sam sa opcijom 'disable reboot after crashing neštonešto' i pojavilo mi se ovo na slici dolje. koliko vidim na netu, to je prilično čest problem i mislim da se ne moraju reinstalirat winsi zbog toga. pokušat ću nekaj zgooglati a ako netko ima svoje riješenje neka se javi. hvala unaprijed:)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem s Vistom na Toshibi Satellite
difre kaže...

evo još uvijek se trudim pokrenuti računalo bez brisanja podataka i mislim da sam napravio nek progres, barem u detekciji problema. u dok su se winsi dizali stiskao sam F8 i pojavile su mi se opcije za safe mod i još neke.. probao sam sa opcijom 'disable reboot after crashing neštonešto' i pojavilo mi se ovo na slici dolje. koliko vidim na netu, to je prilično čest problem i mislim da se ne moraju reinstalirat winsi zbog toga. pokušat ću nekaj zgooglati a ako netko ima svoje riješenje neka se javi. hvala unaprijed:)

Ovako ti si disejblao reboot prilikom nekakve pogreške vezano uz programe ili komponente koje su instalirane na laptopu ili su priključene na njega putem usb i slićno, ali to nije baš dobro jer to je kao nekakva zaštita da se ništa ne pokvari ili pregori, jer ako se grafićka pregrije on restarta pc, laptop i iskljućuje optertećenje i rad zbog ćega se pregrijava, kao i procesor ako se pregrije ide u restart pc ili laptopa, a to je kao nekakva zaštita da ne pregori neka komponenta.

Rad sa live cd linux, jednostavno onaj iso fajl snimi na cd. Pokrećeš ga sa stavljanjem u dvd i restart laptopa, ali stavi pod first boot device u biosu cd/dvd rom. I gledaj linuks kako se diže sa cd, dobivaš os sa cd-a i radiš kao da je instaliran na hard u laptopu te onda radiš radnje kopiranja, prebacivanja itd.. jer on vidi tvoje particije koje su bile pod vistom.

13 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Nema li toshiba kao i hp recovery particiju na kojoj je OS?, i da se pristupa pritiskom na neku od F tipki kad se upali računalo?

Preporučam da skineš Hierens boot cd, dobiješ mini windows xp koji se pokreće s usb-a ili cd-a i lijepo lako možeš kopirat sve što te zanma ...

na dobivaš mini xp nego ih moraš platiti i to stavljaš kao PE windows xp i onda možeš raditi jer se pokreću sa live cd-a da ih ne moraš instalirati.

15 godina
neaktivan
Fero kaže...
Zvjerkan kaže...

na dobivaš mini xp nego ih moraš platiti i to stavljaš kao PE windows xp i onda možeš raditi jer se pokreću sa live cd-a da ih ne moraš instalirati.

jes ti fulo, hierens boot cd sadrži mini windows xp 

Windows 8 Consumer Preview
13 godina
neaktivan
Ja sam prije mjesec dana radio hirens i nisam vidio nigdje win xp, a radio sam i saru cd i tamo mo pokazuje da koštaju oko 20 eura ili dolara sada toćno ne znam ali plaća se.
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fero kaže...
Ja sam prije mjesec dana radio hirens i nisam vidio nigdje win xp, a radio sam i saru cd i tamo mo pokazuje da koštaju oko 20 eura ili dolara sada toćno ne znam ali plaća se.

Otvorio sam račun samo radi ovog.

Da imaš "mini Xp" na hierens boot cd-u, kad bootaš cd ili usb pojavi se izbornik imaš i neki linux, mini xp. Ima i memtest.

Pogledaj malo bolje ništa ne moraš platiti.

Evo tako to izgleda kod mene.

http://www.kbspot.com/wp-content/uploads/2011/11/hirens-boot-cd-15-screen.jpg

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 20:45 (PC - stručnjak).
16 godina
ako zelis spasit podatke izvadi hdd iz toshibe i stavi ga u desktop i sve sto zwle prebaci, a za windowse uvijek na lapicima nakojima dobijes windows ispod imas naljepnicu sa key codom, ako nebude radila ja ti dam svoj od vista home jer ja imam xp a slaba je toshina za vistu..
lp
GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
13 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Fero kaže...

Otvorio sam račun samo radi ovog.

Da imaš "mini Xp" na hierens boot cd-u, kad bootaš cd ili usb pojavi se izbornik imaš i neki linux, mini xp. Ima i memtest.

Pogledaj malo bolje ništa ne moraš platiti.

Evo tako to izgleda kod mene.

http://www.kbspot.com/wp-content/uploads/2011/11/hirens-boot-cd-15-screen.jpg

Je oprostite na mojoj tvrdnji.Na Hirens cd ima mini xp. Moja greška.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice