Problem sa racunalom

poruka: 4
|
čitano: 551
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Problem sa racunalom
Dakle radi se o sljedecem , svaki puta kada netko dode i pozvoni u kuci moje racunalo pogasi sve usb-ove na par sekundi i opet nadođe.. Isto se desava i sa zvucnicima , kada ih ugasim na tipku isto tako izbaci sve usb-ove i opet ih upali... Sta da radim ? Zato se to desava , strah me da mi ne pregori neka komponenta
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem sa racunalom

Pretpostavljam da se radi o standardnom (elektromehaničkom) zvonu - RF smetnje koje nastaju iskrenjem (pri prekidanju strujnog kruga zavojnice u zvonu) se tebi nekako prenesu do računala (vjerojatno je na istoj fazi). Ista stvar je i s isključivanjem zvučnika.

Pitanje je zašto je računalo toliko osjetljivo - je li u kući/stanu ispravno uzemljenje električne instalacije i o kojem je PC napajanju riječ? Ne bi smjelo baš samo tako propuštati sve smetnje iz električne mreže.

KaeR
10 godina
neaktivan
Da stolno racunalo je i to je zvono koje si rekao. Radi se u Ms napajanju od 500w tocan model ne znam jer je naljepnica izlizana.mogu li to nekako rijesiti? I moze li stetii drugim komponentama?
17 godina

Sumnjao sam na napajanje (MS-ova su prilično loša) jer kvalitetnija napajanja imaju mnogo bolje filtriranje napona, čima ovakve pojave postaju znatno teže moguće. Inače, ne 100% nužno, ali takvo stanje može biti dugoročno štetno za komponente. Osim drugog napajanja možeš još (vjerojatno nije praktično) pokušati uključiti računalo na neku drugu utičnicu, no to možda i neće riješiti problem. Trebao bi probati bar posuditi od nekoga drugo napajanje za provjeru.

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice