Problem u dizanju windows-a

poruka: 11
|
čitano: 1.476
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem u dizanju windows-a

kada počnem instalaciju windows-a tj. kada dođem do koraka .... 3 izbora install windows,repair i nzm nešto treće , za install " ENTER " naravno nije mi prvi put da obaram windows ali me nervira ovo -.-' .... posle ENTER-a iskoči 

" MAKE SURE THAT ANY HARD DISK DRIVES ARE POWERED ON AND PROPERLY CONNECTED TO YOUR COMPUTER AND THAT ANY DISK-RELATED HARDWARE CONFIGURATION IS CORRECT. Setup CANNOT continue"
F3 quit setup -.-''

prevrnuo sam cijeli BIOS ali nigdje nema izraza " HARD DISK " -.-' wtf ?  "našao sam nešto SATA ,RAID ili RAPID nemogu se sjetit nvm .... ali nije na sata na ovom drugom je jel to ? "

znači ako mi neko može pomoći biću zahvalan ... ovo mi je drugi put dešava i iskreno nemam pojma šta dalje ..... :/ pls replay quick :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem u dizanju windows-a

Jel ti sata disk?

XP je u pitanju?

Ako je tako onda pod sata stavi ide mod ili tako nesto.

:)
15 godina
neaktivan

ma da XP je u pitanju ... iskreno nzm.. mislim da je SATA ... probaću pod SATA stavit ali prvo da vidim dal ima neko drugo rešenje hvala na pomoći :)

17 godina
neaktivan

Ima ali je komplikovanije a to je da pomocu xplite stavis drivere od sata kontrolera u samu instalaciju. Driveri moraju biti u txt obliku. Ili drivere na floppy pa sa njih instalacija.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 21:55 (logic).
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Jel ti sata disk?

XP je u pitanju?

Ako je tako onda pod sata stavi ide mod ili tako nesto.

je kolega, po mojem da je to sata hdd i xp, inače izbaci takvu poruku, nlite i udri ako nema flopy.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 21:59 (exe).
16 godina
neaktivan

ovdje su uputstva za instaliranje xp-a pa si baci pogled za svaki slučaj. također je na toj stranici i lnk kako promijeniti ide u ahci mod, to te vjerojatno muči.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 22:00 (robisierra92).
15 godina
neaktivan

zabolila me glava čitajući ovo ...sve pročitano znam ... manje više , tj. ne vidim nikakvo rešenje problema .... odo ja probat sa predlogom da prebacim na SATA pa ću doć nazad da replay šta se desilo xD ako me ne bude bilo ... fatal error hahahha :D :P

16 godina
neaktivan

@ zeljko - evo ovdje je prikazano kako se u biosu mijenja ide-ahci http://www.ic.ims.hr/forum/viewtopic.php?t=574 vjerojatno to tražiš. ako to upali uvijek poslje možeš s nlite napraviti svoju veziju xp-a koji će u sebi imati sata drivere. ili jednostavno prijeći na win 7, ako si u mogućnosti.

a s obzirom da se još ne javljaš, sve mi se čini da je pao neki fatal error Namigiva

15 godina
neaktivan

dobro je brate prošlo :D nije pao fatal error nego sam ima nekih problema juče ... reklo bi se porodičnih xD pa nisam bio u mogućnosti da install network driver ... pa evo sad sam došao kući zavrsio sa driverima ...

trebalo je prebacit iz (opet sam zaboravio ) RAID meni se čini ... na SATA ... i problem riješen :D

ipak hvala svima na ponuđenim rešenjima ....drug mi je preporučio forum i stvarno je super odma se trudite da riješite problem.... RESPECT Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 17:24 (Zeljko.d).
17 godina
neaktivan
Zato lijepo kliknes na hvala pa onda drugi znaju koji forumasi znaju i hoce pomoci. Mada ti ne pomazemo zato. I meni su drugi pomagali pa i ja drugim zelim pomoci. Bitno da je problem rijesen a nadam se da su i porodicni problemi rijeseni.
15 godina
neaktivan

moglo bi se reći da su problemi riješeni... hvala Osmijeh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice