Pozzdrav imam ogroman problem.
Naime jucer sam otvorio jednu notepad datoteku (za koju nisam znao sta je i odkud u mom kompjuteru) i od tad mi nista neradi kako treba , to jest kad neto pokusam otvorit otvara mi notepad za taj program/fajl. Kompjuter mi je skroz hendikepiran. Jel itko zna sto se dogodilo i sto mogu poduzeti.
neman pojma
hvala -,-
neman pojma
I to si se javio da bi rekao Neam pojma? pa koi se javljas :S
E na Topic :
Otvorio si virus, koji se pokrece otvaranjem datoteke, anti virus i preskeniraj comp, mada sigurno imas neku losu zastitu dok je to uspijelo uopste upast jer za takvo smeca obicno najmizerniji antivirusi odmah reaguju.Ako ne upali skini combofix i sa njim skeniraj a mozes i sa Malwerbaytes scanirat.
hvala , imam avg besplatnu verziju ne pomaze , nista nije nasao ja sam znao di se taj fajl nalazi i rucno ga obriso al kao i sto sam ocekivo bez ucinka. Dali je ikoji od ta 2 programa besplatan
Malwer free i combofix.bespplatni su.Scaniraj pa ces rijesit.Izasuo ti se comp
combofix mi nece raditi jer je avg ukljucen , mozes li mi reci kako ga deaktivirat
a pa deinstaliraj AVG stavi novi av.I scaniraj :) prosta stvar :)
pokrenuo combofix odradio je posao i dalje ista stvar
pokrenuo combofix odradio je posao i dalje ista stvar
Skini HitmanPro i odskeniraj s njim.
BTW, koje Windowse imaš?
Malwarebytes skini, instaliraj te skeniraj!
Mislim da bi trebao proučiti link dolje:
http://www.askvg.com/solution-exe-files-always-open-with-notepad-or-other-applications/
sedimcu
usput da kazem izbrisao sam datoteku koju sam otvorio prije nego sto mi se to dogodilo rucno
http://www.askvg.com/solution-exe-files-always-open-with-notepad-or-other-applications/
meni se dogodilo ovo prvo :S probat cu prema tim uputama odklonit hvala
sljedio sam uputstvo a i napravio i reklo da je dobro al meni sve isto
skini ovo,skini ono
imaš uključen system restore ?
noob sam sto se tice kompjutera :D treba objasnjavat , nemam vjerojatno
noob sam sto se tice kompjutera :D treba objasnjavat , nemam vjerojatno
onda imaš,nek mu neko kaže ko ima sedmicu kako da ga napravi na dan ranije od te kalvarije, i nakon toga full scan sa malwarebytesom uzmeš samo free verziju i skeniraš sve
link
kak da to napravim
@giga objasni mu,moram ić van
onda imaš,nek mu neko kaže ko ima sedmicu kako da ga napravi na dan ranije od te kalvarije, i nakon toga full scan sa malwarebytesom uzmeš samo free verziju i skeniraš sve
link
Skini ovo, skini ono :)
Desni klik na computer pa odaberes properties. i dalje prati sliku:
c je on d je off sto dalje
c je on d je off sto dalje
Super, sad klikneš na system restore u tom prozoru i dalje samo prati upute. Bitno je da kod biranja točke na koju želiš da ti se Windowsi vrate bude prije ovog problema s notepadom.
Ako imaš problem napravi screenshot pa postaj ovdje.
imam samo jedan restore point ponuden i to od danas
E to je problem.
Probaj ovo: u start upiši cmd -> desni klik -> run as administrator
U command prompt upiši: sfc /scannow
Enter
Sačekaj dok odradi svoje i restartaj računalo.
jesam dalje ?
Evo procitaj malo moj problem,koji sam na kraju jedva rijesio!
nis nekuzim sto treba , a i problem je drugaciji , vec sam tonu toga skinuo i skenirao i nista
potpuno isti problem
nis nekuzim sto treba , a i problem je drugaciji , vec sam tonu toga skinuo i skenirao i nista
Problem je slican,sve mi se otvaralo u Notepadu-uzrok je bio virus,koji je samo MAM nasao!
Recowery konzola je popravila stvar!