Privremeni OS, live CD ?

poruka: 3
|
čitano: 561
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Privremeni OS, live CD ?

Ovako, potrebno mi je skinuti podatke sa starog HDD, ali mi se ne kupuju razno razni adapteri za povezivanje HDD i racunala vani.Ali zato imam neku staru konfiguraciju, AMD 2.0, 2,5 GB rama, uglavnom ispravna.Povezao bi sve komponente, i to bi radilo, ali problem nastaje oko OS-a.Ne dize mi se windows, niti linux i gubljenje vremena na nesto za sto ce nakon sto skinem podatke opet u podrum.Da li je moguce napraviti neki Live CD, neki privremeni OS(znam da ima al trebam savjet koji?) ili staviti na bootabilan stick i skinut podatke.HDD je jos uvijek ispravan iako ima podosta bad secotra, ali sve u svemu vrti..je da štekce ali podatci sa njega su mi bitni :)

Linux, nesto? Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Privremeni OS, live CD ?
blue_tander kaže...

Ovako, potrebno mi je skinuti podatke sa starog HDD, ali mi se ne kupuju razno razni adapteri za povezivanje HDD i racunala vani.Ali zato imam neku staru konfiguraciju, AMD 2.0, 2,5 GB rama, uglavnom ispravna.Povezao bi sve komponente, i to bi radilo, ali problem nastaje oko OS-a.Ne dize mi se windows, niti linux i gubljenje vremena na nesto za sto ce nakon sto skinem podatke opet u podrum.Da li je moguce napraviti neki Live CD, neki privremeni OS(znam da ima al trebam savjet koji?) ili staviti na bootabilan stick i skinut podatke.HDD je jos uvijek ispravan iako ima podosta bad secotra, ali sve u svemu vrti..je da štekce ali podatci sa njega su mi bitni :)

Linux, nesto? Hvala unaprijed :)

Skini zadnju verziju Linuks Ubuntu pa napravi bootabilni dvd pa ga pokreni (iz biosa) i odaberi probu bez instalacije.

Tribaće mu malo duže da se podigne al kad krene možeš uredno sve kopirat sa tog HDD-a na vanjski medij (bilo USB stik il vanjski HDD)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
neaktivan
Re: Privremeni OS, live CD ?

Stavio..pokrenuo..jel uredu da dugo stoji SYSLINUX 3.84...?

EDIT : Uspijesno uradjeno hvala na pomoci 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 17:04 (blue_tander).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice