Prebacivanje diska sa jedne maticne na drugu

poruka: 13
|
čitano: 2.950
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Znaci ovako, izvadio sam hdd iz jednog kompa i spojio ga na drugi, i taman kad mi se podje podizat sistem komp se resetira, znaci kad se pokaze onaj xp screen. Sad, citao sam nesto ali nisam bas skuzio puno toga. Jel to zbog toga sto su na disku ostali driveri od stare maticne? Mogu li disk spojiti kao sekundarni i podic windows sa drugog diska (koji bez problema digne sustav) pa onda rucno iz foldera pobrisat drivere?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Prebacivanje diska sa jedne maticne na drugu
morat ćeš ponovno instalirat windows
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
neaktivan

Da, reinstall

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i jos jedno pitanje. ako nece na ovoj maticnoj, to znaci da nece ni na jednoj drugoj osim ove "orginalne" na kojoj je bio instaliran?

16 godina
moderator
Paklowski kaže...

i jos jedno pitanje. ako nece na ovoj maticnoj, to znaci da nece ni na jednoj drugoj osim ove "orginalne" na kojoj je bio instaliran?

tako je, samo tamo gdje je instaliran....

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
neaktivan

- probaj obrisati sve ide/chipset drivere prije zamjene hdda, ponekad pomaze;

- Install , pa (R)epair windows installation iz recovery console, ponekad pomaze. Korisno bi bilo da pokrenes konzolu sa cd/dva koji sadrzi istu verziju (service pack) kao i instalacija na hardu;

- sysprep (googlaj pojam);

edit - evo ti opsirniji link:

http://www.motherboard.windowsreinstall.com/winxp.htm

- sysprep, korak po korak

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 23:54 (mcf).
15 godina
neaktivan

a zasto disk koji sam izvadio sa treceg kompa radi na drugoj maticnoj? znaci na komp1 sam spojio disk sa kompa 2 koji nece da podigne win, a disk sa kompa 3 podigne windows na kompu 1.

15 godina
Paklowski kaže...

a zasto disk koji sam izvadio sa treceg kompa radi na drugoj maticnoj? znaci na komp1 sam spojio disk sa kompa 2 koji nece da podigne win, a disk sa kompa 3 podigne windows na kompu 1.

NHF: I sada bi mi poznajući specifikacije sva tri kompa iz puške trebali odgovoriti da je do SATA kotrolera koji jednostavno štrajka.

Ako želiš kvalitetan i zadovoljavajući odgovor, onda u pitanju navedi čim više podataka ( za sva tri računala bi bilo dobro znati komponente od kojih su složeni).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan

nijedan disk nije sata. to si sve kompovi stari 5-6 god.

prvi (na kojem testiram) je pentium 4 2,4 ghz, maticna je jetway 865PAP, drugi (onaj od kojeg disk ne radi na prvom) je celeron d 2,5 ghz, za maticnu ne znam jer se onaj papiric sa oznakom odljepio al siguran sam da je jetway (maticna je pokojna), a treci (onaj od kojeg disk radi na prvom) je celeron d 2,5 ghz, maticna je ms-7037 865gm3-ls, svi imaju kingston memoriju 2x512 i svi imaju wd diskove ata 80 gb.

eto ako ista pomaze...

ako nema drugog rjesenja pokusat cu sutra mcf-ov prijedlog.

15 godina
neaktivan

Ocito "komp1" i "komp3" imaju srodan mbo chipset. No svejedno, jedan od ona 3 koraka koja sam naveo bi morali upaliti.

15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Paklowski kaže...

NHF: I sada bi mi poznajući specifikacije sva tri kompa iz puške trebali odgovoriti da je do SATA kotrolera koji jednostavno štrajka.

Ako želiš kvalitetan i zadovoljavajući odgovor, onda u pitanju navedi čim više podataka ( za sva tri računala bi bilo dobro znati komponente od kojih su složeni).

Posto je hdd taj koji se seli, ocito je da sve tri ploce imaju istu vrstu hdd kontrolera. Stvar je u mbo chipsetu, ostale komponente su nebitne. Doduse, postoji sansa i da driver "stare" graficke kartice radi probleme, ali to se manifestira drugacije, i lako se rijesi pomocu boota u safe modu i reinstalaciji vga drivera.

15 godina
mcf kaže...
mario.L_hr kaže...
Paklowski kaže...

Posto je hdd taj koji se seli, ocito je da sve tri ploce imaju istu vrstu hdd kontrolera. Stvar je u mbo chipsetu, ostale komponente su nebitne. Doduse, postoji sansa i da driver "stare" graficke kartice radi probleme, ali to se manifestira drugacije, i lako se rijesi pomocu boota u safe modu i reinstalaciji vga drivera.

Ovo gore sam napisao pomalo u ljutni. Pobogu kako bi netko mogao znati koje on komponente ima u 3 računala ako ih nije napisao.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan

stvar je u chipsetu. Radit će na drugoj ploči sa takvim čipsetom.

edit: tebao je biti quote "i jos jedno pitanje. ako nece na ovoj maticnoj, to znaci da nece ni na jednoj drugoj osim ove "orginalne" na kojoj je bio instaliran?"

Ultimate Intelligence Project
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.2.2011 17:52 (Erasmus).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice