Nvidia driveri za windows 7 pomoč

poruka: 20
|
čitano: 2.417
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozdrav, instalirao sam win 7 na laptop hp i nije očitao sam drivere za grafiku, a ne znam koja mi je grafička kartica, neka nvidia, everest ne pokazuje ništa pod grafikom.

probao i update drivera iz device managera ali ne nađe ništa. kako da znam koja mi je grafička, tj kako da stavim driver ?

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Nvidia driveri za windows 7 pomoč
teodor kaže...

pozdrav, instalirao sam win 7 na laptop hp i nije očitao sam drivere za grafiku, a ne znam koja mi je grafička kartica, neka nvidia, everest ne pokazuje ništa pod grafikom.

probao i update drivera iz device managera ali ne nađe ništa. kako da znam koja mi je grafička, tj kako da stavim driver ?

hvala

Odi na windows update i nađi di ti piše nešto nVidia i instaliraj to i to ti to radi sve perfektno.

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
15 godina
neaktivan

nema nikakve nvidie u updateovima, updejtan je windows več

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia driveri za windows 7 pomoč

s ovim programom si možeš pogledati koje komponente imaš u njemu, pa vidi koja je grafička.

16 godina

Pravilo za sve drivere, prvo ih traži na stranicama proizvođača (HP, proizvođač računala).

Ovisno o modelu notebooka (ne samo osnovna oznaka, nego i model) pronađi na HPovoj stranici odgovarajući driver.

Moguće da za stariji model nema drivera za sedmicu (vjerojatno ima za Vistu), ali tako si siguran koja je VGA ugrađena i skineš sa stranica proizvođača grafičkog čipa (ATI, nVidia, intel).

Ako driver nije certificiran, windowsi ga mogu ignorirati.. -treba podesiti windows opcije i isključiti autoupdate hardwarea jer u tom slučaju nije potreban. (nepotreban kad se jednom računao podesi)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Nvidia driveri za windows 7 pomoč

Pozdrav

Moze mala ponoc oko pronalaska drajvera. Na jednom starijem pc, p4, je stara grafa nv36 tj fx5700, win 7 proff 32 bit. Niti drajver sa nvidia sitea niti sa 3dguru nerade ispravno. Dxd igre vrti no za gl ne pokrece igre i izbaci poruku da ne nalazi gl komponentu...

Prijedlozi ?

Znaci, battlefield 2 radi, a quake 3 ne...

0 0 hvala 0
16 godina

-ima, traži za Vista (ili XP.. različite ver/promjena nomenklature 9x/175x).

+ za npr AERO req. treba pripaziti, VGA koje su u početku formalno podržavale neke spec. su povučene, za dx9.0c/SM2/128MB je minimum. To je kao granica serija FX-5600 (+ AGP/PCIex), starije serije se mogu instalirati driveri ali se ruši kod pokretanja npr šaha.. intelica ispod g945 su nakandno postale nekompatibilne (od 915 chipseta koji je u početku formalno podržavao spec.). Za Radeonke je dosta rebrendanih modela (pa i naljepnica preko stare.. tako da neka 5xxx je možda 3xxx ...) Pripaziti na takve sitnice, odnosno bar računati da nešto može raditi i rušiti se..

Ako ne radi sam instaler/setup.exe (ne prepozna OS), može se ručno, raspakirati.. važno je samo da je wdm driver (tad ver 1, sad minimum 1.1), jednako/slično za audio kartice. Driver je manji problem, tj za većinu stvari radi od XPa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 12:18 (ihush).
11 godina
protjeran
Probah i te za xp i vistu, kroz sve znane fore i nerade, tj gl zeka uvjek.

0 0 hvala 0
16 godina

što ne radi? Može i GF-serija 3, ali se ruši kod pokretanja igara (premalo VRAMa i sl., radi samo GUI-AERO kao transparencija i sl.).. odnosno, možda je neki kvar.

evo ti WDM..

tj imaš li problem s installom drivera ili ?

bunkermax kaže...
Rekoh gore, izbaci popup da nema gl komponente. Kvar nije jer npr dignem na live ubuntu ( neki ispod 14.04 ) i sve sljaka ok.

-pogrešan kriterij.. tj VGA (GPU, hardware/VRAM..) može biti neispravna i raditi .. ovisno o tome što je neispravno, 2d-3d .. na live (kao i safemodu) ne možeš ništa zaključiti osim da nije 100% crknla :) ili da je možda (ne)ispravna..

+ tad ako već koristiš live, koristiš stariji ubuntu kao 9.10.. jer je nakon 10ke canonical izbacio support za hrpu stvari i sl..

+ provjeriti specifikacije.. npr dali je 9.0c requirements zadovoljen, .. ne 9.0b :)) po wiki, ni jedna, jer su 9.0a?

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 12:45 (ihush).
11 godina
protjeran
Rekoh gore, izbaci popup da nema gl komponente. Kvar nije jer npr dignem na live ubuntu ( neki ispod 14.04 ) i sve sljaka ok.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
I dualboot je sa mint 18 kde gdje igre rade ( uz naravno losije perfomanse ) tako da mislim da je hardveraj ispravan usprkos starosti...

0 0 hvala 0
16 godina

-ha, gle.. ako je ispravno, može raditi sam win (jer radi i sa starijom serijom..) ali ne rade igre i bilo koji poziv funkciji (dx90c/aero/sm20.. pa ni minecraft ogl/2.1..) odnosno, može biti problema/rušenja. Ne vrijedi 'inzistirati' na toj kombinaciji, odnosno, tad se složi odgovarajući OS kao XP.. pa i Vista (mada je formalno identično s w7, vista je dozvoljavala 'tranziciju').

ili koristiš (odgovarajuću/stariju) distru, spomenuto mint/ubuntu.. kao i live playonlinux medij (ili ArtistX, ali neki stariji.. npr 1.3). .. jer linux neće raditi problema oko 9.0c/a :)) nema directx.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 13:01 (ihush).
11 godina
protjeran
A znam kompa, no eto ovim putem mozda natrci netko tko je negdje nasao neki opskurni drajver koji bi go popeglao. Na tom stroju je i bila sedmica sa nekim ljevim drajverom i sve je delalo za pet. No neki dan sam formatirao diakove, nanovo instalirao mint 18 kde i win 7 , i sad nemrem nigdje vise naci taj stari drajver. Cak je bio i whql...

0 0 hvala 0
16 godina

khm.. na ćoravo, problem može biti i w7+sp1 (probati čisti w7) + dodati directx redist june2010. Radilo je, osim 'sitnice' da se rušilo (jer HW nije zadovoljavao minimum AERO spec).. pošto je granica upravo 5600, pretpostavljam da 5700 ima šanse (mada po wiki, nema).

driver, potražiš arhive, ali brojevi su se mijenjali + razlika AGP/PCIex koji su paralelno postojali. Tako da je možda najsigurniji način tražiti po datumu 2003-2008+ .. izlazak w7.

whql je sporedan, tj trošak i gnjavaža proizvođaču koji ima suprotan interes (kupiti novu vga..), naravno, radi svaki driver ali tad moraš biti siguran da nije pogrešan (kao agp-pcix)..

google ne pronalazi ništa za nv36 što bi bilo 9.0c .. do 9.0b tak da možda nema, odnosno, možda je baš SP1 razlika. Ili Vista.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 13:12 (ihush).
11 godina
protjeran
Joj, znas kak mi se sve ponovno instalirati. Medij koji imam je integrirani sa sp1, no niti to nije problem jer je isti taj iso bio i prije u igri. Vidim da i trazilice daleko manje izbacuju rezultata pretrazivanja nego unazad par godina. Jbg, godine cine svoje i kombinaciju starog hardvera na starom softveru je sve teze odrzavati. Na win 10 sve sljaka, no ovo je nepodrzani procesor pa nemrem u tom smjeru. Zacudo, najnoviji mint 18 dela uz malo slabije perfomanse. U fb grupama citam da u novoj beti kubunta 16.10 sve leti i da su drajveri vec vrlo optimizirani... No eto, mozda jos netko ima u favoritima neki link na kolekcije tih starih win drajvera koje trazilice ne izbacuju pod potragom.

Inace, na 3dguru je bila gomila tih preradjenih drajvera koji su sljakali bolje od orginalnih ali nisam niti tamo nasao neki koji bi mi rijesio gl error.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Riješeno.

Znači, trebalo je pronaći stari drajver  9685. zakopan duboko u nvidia arhivi starih stranica i drajvera.

Upisom verzije drajvera u tražilici prvi link vodi drito na download.

Sada je sve 5...gl dela ko puška a i dxd se čak malo i poboljšao u perfomansama...

0 0 hvala 0
16 godina

ajd još skrinšotaj vga info /GPUz/CPUz.. konkretno koji dx-sm/gl.. podatke da potvrdimo 9.0c-AERO kompatibilnost, tj dali radi sve OK s 90a-b.

+ bježati od modanih drivera (nestabilno..) jedini razlog je bilo za ACAD/Quadro i sl. za normalnu upotrebu loše tj OC je konkretan ako radi.

+ igre su također dio problema, GTA i sl. su u pravilu tražile par novijih verzija i patcheve (veći problem s Radeonkama, na nVidia je većinom radilo), tak da je teško reći koju ver. drivera odabrati. Više.. prema novijima ali do rezova, tj abandanja nekog supporta strije verzije. Jedan od tih rezova je 93-4-5 i detonator/forceware i sl nazivi.

evo konkretnog.. forceware 95 ver.96.85/2006./Vista-x32. Nikakve veze s logikom u oznaci vezije :)

+ kad se DL 64bit verzija, piše vista32 whql cert.. :), za seriju 5/6/7xxx mada se u infou navodi samo fx5xxx, u verziji 96 uveden GL-ICD driver itd.

+ moguće pronaći i kasnije verzije, npr za 64bit.. pa i certificirane (po OEMima kao Asus/GB/Lenovo/Dell..) ali to zna biti 'skriveno' po njihovim forumima i sl.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 15:53 (ihush).
11 godina
protjeran
Da, i ovo je bilo zakopano u arhivi nvidia stranica. Sam fizajn stranice je ko na win95 no zacudo jos je aktivna.

Koji tocno podatak hoces da ss ?

0 0 hvala 0
16 godina

:) kak koji ss? GPU-zov 'glavni' .. tu su svi relevantni podaci za VGA/GPU (dx-shader..)

+edit: možda je potreban i stariji gpuz.. (nisu isti podaci, npr nema SM oznake-verzije..)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 16:30 (ihush).
11 godina
protjeran
ihush kaže...

:) kak koji ss? GPU-zov 'glavni' .. tu su svi relevantni podaci za VGA/GPU (dx-shader..)

+edit: možda je potreban i stariji gpuz.. (nisu isti podaci, npr nema SM oznake-verzije..)

Nažalost, ništa od GPUZ ss-a. Probao sam sa najnovijom i sa unazad dvije starije verzije, no pokušaj pokretanja

rezultira crnim ekranom, makar sam podesio opcije kompatibilnosti prema os-u i dostupnim rezolucijama.

S obzirom da os i igrice delaju ( a to je i glavna namjena te particije sa win7 da odvrti te neke igrice ) , neda mi se a i nemam baš vremena dublje čačkati.

U svakom slučaju, hvala za pokazani trud i želju za pomoći mi...  Sad sam ti već gajbu dužan,,heheheheh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice