Mozila Firefox problem

poruka: 47
|
čitano: 13.269
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Mozila Firefox problem

Dakle, problem koji je postao prilicno frustrirajuci.Korisitim Vistu SP1 i Firefox 3.0.8.Naime sve je bilo u redu da bi zadnja 2-3 mjeseca nastao problem sa brisanjem mojih usernameova i passworda iz polja za razne registracije i prijave, sto na forume sto na razne sajtove koji zahtijevaju registraciju (pa tako i ovdje) Dakle, svaki put kada nanovo dignem Firefox, sva moja logovanja moram vrsiti ponovo (iako na sajtovima ostavim da me automatski prijavi jer jedino ja koristim ovaj kompjuter) Naravno odmah sam gledao tools, options, privacy pa private data.Allways clear my private data when I....... je odcekirano a ask me before..... je cekirana.Medjutim , kad god restartam Firefox, moji podaci nestaju, mislim na use i pass.To me dovodi do ludila jer ima prilicno sajtova koje posjecujem svakodnevno i stalno se moram logovati.CAk sam primjetio, ako u jednom tabu se logujem na neki sajt, i recimo bude neko vreme tako ali neaktivam, recimo surfam u drugom tabu, ponovo me "izbaci" i moram vrsiti ponovo logovanje.Sta mogu da pogledam, koji bi jos komad softvera mogao vrsiti brisanje tih podataka.Na kompu nemam nikakvog egzoticnog softvera, uglavnom adobe paket, Nod 32 koji rucno apdejtujem i rucno pokrecem skeniranje, tune up 2008, i neki programcic za malware, takodje ga rucno pokrecem.Ako neko zna u cemu moze btit problem i sta bi sve trebalo provjeriti, bio bih zahvalah.Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mozila Firefox problem

Najvjerojatnije ti je problem u firefox-u, provaj ga reinstallat, a ako ne uspije onda Tools>options>privacy>private data>settings- i tu makni kvacice sa tih opcija...

Skoro sve sta kazen, to i mislin, zato me svatite ozbiljno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Mozila Firefox problem

Tools > Options > Privacy

i makni kvačicu s "Always clear my private data whan I close Firefox" (ili promijeni postavke te kvačice kako je u gornjem postu rečeno)

If it ain't broke, you haven't tweaked it enough.
17 godina
neaktivan
Mozila Firefox problem

Ako ste pazljivo citali, te opcije su odcekirane.Tu i nastaje problem.Sto ne znam o cemu se radi.Naravno, probao sam i reinstalisati Firefox, medjutim i kad su postavke , dakle, po defaultu, problem ostaje.KAo da neki drugim komad softvera utice na to.Prilicno zbunjujuce znam, ali je tako.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mozila Firefox problem

Mislin da ti jedno preostaje reinstalcija win-a...Jer nevirujen da je nekakvi virus.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2009 22:09 (Fowix).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

opala... sry, popriličan je post, nisam vidio (a još je i boldano...) :P

ako se ne varam probaj FF pokrenut u safe modu (misim da ga ima na winsima). A kako i kažeš, možda neki externi program to briše, probaj pogasit sve servise is Task Managera osim explorera, i dobro pregledaj postavke TunaUpa i sličnih programa (ccleaner,...).

Još mi pada na pamet da je direktorij/ili fajl u kojem FF sprema te podatke read-only, tako da nemože spremiti (zapisati) te podatke...

If it ain't broke, you haven't tweaked it enough.
17 godina
Mozila Firefox problem

U tabu Privacy pod Cookies bi trebale obadvije kucice biti oznacene i opcija Keep until bi trebala biti "They expire".

TuneUp ima opciju automatskog ciscenja racunala periodicno, pa ako si stavio tu opciju pogledaj da nisi negdje omogucio brisanje cookie-a uz sve ostalo, ali isto tako vrijedi iskljuciti procese koje mozes u Task Manageru pa na taj nacin eliminirati vecinu programa.

Ali eto hrpa je tu mogucnosti: "programi za ciscenje i odrzavanje racunala, antivirusi, firewall i sl., greska u pregledniku, neka stavka u windowsima...., ali kao sto si i sam rekao, najvjerojatnije je neki drugi "komad" software-a.

Stvarno je tesko pomoci u ovakvim slucajevima, jednostavno moras sistematski eliminirati sve sto mozes i znas.

A Fowix-ov i slicne savjete ignoriraj. To su najgluplji moguci savjeta kad ti kazes: "browser mi ne pamti passworde", a osoba poput Fowix-a kaze: "Mislin da ti jedno preostaje reinstalcija win-a".

Pa dajte ljudi, jel' vam to ne zvuci glupo....

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2009 22:49 (croart).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
croart kaže...

A Fowix-ov i slicne savjete ignoriraj. To su najgluplji moguci savjeta kad ti kazes: "browser mi ne pamti passworde", a osoba poput Fowix-a kaze: "Mislin da ti jedno preostaje reinstalcija win-a".

Pa dajte ljudi, jel' vam to ne zvuci glupo....

A moga bi se okladit da mu nista od tvojih savjeta nece pomoc i da ce morat reinstallat win ili jednostavno trpit sadasnje stanje... Ali ako pomogne svaka ti cast!
16 godina
neaktivan
Kops kaže...

Ako ste pazljivo citali, te opcije su odcekirane.Tu i nastaje problem.Sto ne znam o cemu se radi.Naravno, probao sam i reinstalisati Firefox, medjutim i kad su postavke , dakle, po defaultu, problem ostaje.KAo da neki drugim komad softvera utice na to.Prilicno zbunjujuce znam, ali je tako.

baš to je i moguće. rekao si da imaš instaliran tuneup. možda ako nekad s njime čistiš smeće na kompu onda obrišeš i to u firefoxu. ili kao što je croart rekao, tuneup ima opciju automatskog čišćenja koje se izvršava u određeno vrijeme. pa je moguće da je i to
17 godina
neaktivan
Mozila Firefox problem

Ma, jasno ne pada mi napamet reinstalacija windowsa.

Sto se tice programa za ciscenje i skeniranje , ja ih obicno sve setujem da radim rucno, nista automatski.Pa kad bi bio neki setovan bez mog znanja, u sto ne vjerujem, ne pokrece se svakih minutu, valjda.Evo npr, ja sam sad logovan ovdje, ako izedjem iz Firefox i ponovo dodjem na ovaj sajt , moracu se pononovo logovati.To je stvarno frustrirajuce a uzrok ne znam.

Kukiji su postavljeni until they expire.U private data opcija Allways clear my....... je odcekirana a Ask me before.....je cekirana.

Grozota.Mršti se

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kops kaže...

Ma, jasno ne pada mi napamet reinstalacija windowsa.

Sto se tice programa za ciscenje i skeniranje , ja ih obicno sve setujem da radim rucno, nista automatski.Pa kad bi bio neki setovan bez mog znanja, u sto ne vjerujem, ne pokrece se svakih minutu, valjda.Evo npr, ja sam sad logovan ovdje, ako izedjem iz Firefox i ponovo dodjem na ovaj sajt , moracu se pononovo logovati.To je stvarno frustrirajuce a uzrok ne znam.

Kukiji su postavljeni until they expire.U private data opcija Allways clear my....... je odcekirana a Ask me before.....je cekirana.

Grozota.Mršti se

Mislin da ces morat trpit sadasnje stanje,jer koliko znan nijedan program ne utjece na firefox i nemoze mu obrisat cookie i private data osin cistaca kompa kao tuneup ili ccleanera...
17 godina
Mozila Firefox problem

Ajd' probaj ovako:

1. Zatvori Firefox.

2. Otvori u Notepad-u, "C:\ProgramFiles\MozillaFirefox\components\nsLoginManager.js"

3. Potrazi liniju: _isAutocompleteDisabled : function (element) {

4. Izbrisi tri linije poslije gore navedene

5. I zatim Save  

Sa ovim nacinom forsiras Firefox da pamti ama bas sve passworde koje upises na web stranicama.

Ispod imas dvije slike kako kod izgleda prije i poslije brisanja. (sl. PRIJE i POSLIJE)

PS: Naravno prije promjene napravi backup nsLoginManager.js file-a, pa ako ne bude "stimalo", samo vratis original.

Ajd pa nam javi jel' se sto promjenilo.

PRIJE PRIJE
POSLIJE POSLIJE
No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 11:57 (croart).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mozila Firefox problem

Evo upravo probah, ali opet nista....kakva glupost..prilicno izludjujeMršti se.Evo opet sam se morao logovat na ovaj forum.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imao sam isti problem sa verzijom,3.05 i nadalje. probao sam sve kao što su i tebi savjetovali i opet isto. nakraju sam ugradio firefox 2 i zabranio mu uplload na novije verzije i sada je sve ok

17 godina
Mozila Firefox problem

A jel, ti se desava to isto sa Internet Explorer-om?

0 0 hvala 0
17 godina
Mozila Firefox problem

Evo nasao sam nesto sto kaze da postoji mogucnost da je tvoj folder sa cookies-ima vjerojatno nepristupacan iz nekog razloga.

I u tom slucaju rijesenje je ovakvo: Ides u svoj Profile Folder C:\Documents and Settings\<Windows login/user name>\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\ (xxxxx.... su slova ili brojke bez nama nekog znacenja, a drugio dio .default je normalan ali moze biti napisano i nesto drugo)

I sad nadi file cookies.sqlite  preimenuj ga u cookies.tmp, zatim restartaj Firefox i ponovno se logiraj na stranice koje zelis i zatim ces vidjeti da li to "sljaka"

Ako to ne pomogne onda probaj sa Roboform-om (password manager), evo ti link KLIK

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Mozila Firefox problem

Eh, svaka ti cast, izgleda da radi.Nakon nekog vremena frustracija, ovo izgleda da radi,Sta je uzrok tome, nije mi poznato, vjerovatno nesto pokupljeno sa neta ili ko zna sta...uglavnom, puno ti hvala, ovo za sad funkcionise.Za one koji imaju ovaj problem, izgleda da je ovo rjesenje.Samo, za korisnike Viste, putanje su nesto drugacije, ali to nece biti problem.Jos jednom, puno hvala za rjesenje.Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
Mozila Firefox problem

Uzrok tome je jedna verzija Firefox-a (ne znam koja), tako da je svaka slijedeca verzija instalirana nakon te sa bugom, uzrokovala isti problem.

Drago mi je da ti je ovo pomoglo, (ko' da sam sebi pomogo':).

A pogotovo mi je drago i zbog korisnika poput "Fowixa", za koje je reinstalacija windowsa rijesenje i za najmanji problem.

"Pa eto im sad na."

Ajd' uzivaj.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mozila Firefox problem

U zadnje vrijeme dosta čest problem kod mnogih korisnika firefoxa, bit će svima od pomoći!!! ThxSmijeh

Bio sam ljudsko biće dok nisam dobio ADSL!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mozila Firefox problem

Evo da malo osvjezim temu.

Imam slijedeci problem sa Vatrenom lisicom.Verzija je 3.0.10.Kada skinem nesto i download dodje do kraja FF se jednostavno smrzne na 10-15 sekundi i tek onda izbaci poruku da je zavrsio sa skidanjem.Jel se to vama desavaa ili sam izoliran slucaj?Probao sam reinstal ali nema pomaka.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Evo da malo osvjezim temu.

Imam slijedeci problem sa Vatrenom lisicom.Verzija je 3.0.10.Kada skinem nesto i download dodje do kraja FF se jednostavno smrzne na 10-15 sekundi i tek onda izbaci poruku da je zavrsio sa skidanjem.Jel se to vama desavaa ili sam izoliran slucaj?Probao sam reinstal ali nema pomaka.

također. meni kad dođe do 98 ili 99 posto, zamrzne se, ali samo na 2-3 sekunde, ne na 10-15 kao kod tebe. to je valjda dok sprema tu datoteku na disk.
Bubamara na steroidima.
17 godina
neaktivan
Mozila Firefox problem

A izgleda da je.Ovisno je (koliko sam primjetio) o velicini fajla.Sad sam skinuo nesto malo i zamrznuo se na 4-5 sec.Ma nije neki problem al me nervira.Cool

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Mozila Firefox problem

imam problem sa učitavanjem mozile,naime dok pomjeram miša on učitava(okreće se zeleni krugićna vrhu lijevo),ako miš miruje onda stane i onaj krugić i ne otvara mi stranicu a tako je i na fb,znači ako miš stoji on neće ni otvoriti stranicu

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 15:38 (plutun22).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Mozila Firefox problem

______promašio sam 4 godine----- {#}

A, A5, B5, C#5, D, D5, Dm, E, E5, F#5, F#m, G#5, G#D5, G5
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 16:35 (Budokai).
17 godina
Mozila Firefox problem

jel normalno da firefox zauzima po 700-800 MB rama? znam da je zahtjevan ali tako..

Ohne Audi geht es nicht..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
andreas11 kaže...

jel normalno da firefox zauzima po 700-800 MB rama? znam da je zahtjevan ali tako..

Pa da. Jednom je forumašu zauzimao 1GB rama.

15 godina
neaktivan

Je ako je sadržaj u njemu takav da ti pocucla ram.

What Andy giveth, Bill taketh away.
17 godina
Mozila Firefox problem

Sad imam 2 taba otvorena. Facebook i BOL = 680MB

Ohne Audi geht es nicht..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mozila Firefox problem

Koliko imaš dodataka instaliranih u browseru?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
andreas11 kaže...

Sad imam 2 taba otvorena. Facebook i BOL = 680MB

otvori about:memory, klikni "measure and save" i uploadaj datoteku koju ćeš dobiti negdje da ju ja mogu pogledati...

What Andy giveth, Bill taketh away.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice