Logitech Brio (Nema 4k opcije)

poruka: 2
|
čitano: 921
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Logitech Brio (Nema 4k opcije)

Pozdrav, 

 

imam Logitech Brio kameru, situacija je sljedeća: Na laptopu sa Intel i7 & Nvidia GTX 1050ti karticom uredno imam 4k opciju za video snimanje na kameri dok na računalu na kojem radim manje više sve sa Ryzen 5 3600 i R9 290 pak imam samo 1080p opciju, nešto sam čitao da AMD ne podržava 4k za navedenu kameru, ne znam dali je netko imao sličnih iskustava?

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Logitech Brio (Nema 4k opcije)

-kad malo razmisliš (i imaš odgovarajuće znanje..) tad zaključiš da je to pogrešno-nemoguće..

-stvar je ne u rezoluciji, nego soft, kodek .. kao da nemaš dvbt2-hevc za tv.

-to je dio SIMD instrukcija (kad to radi cpu-chip-gpu.. ) ili čisti soft-algoritam (što je u pravilu prezahtijevno za superračunala... tj sirovu snagu computinga cpu..)

-pa npr ako se za kompresiju koristi npr avx ili ms-ov av1 .. ili možda bliže-lakše za objasniti, nrp mp3-kodek, mpeg2-dvd itd.. tad te instrukcije mora podržavati hw, neovisno cpu-gpu tj onaj dio softa koji (re)kodira tj koristi kodek, a dovoljno je da nema instalirano kao što je to npr font, ikona, pa i kodek.. ili da nema u hw pa time nije uključeno, odnosno algoritam-soft (kao u igrama i sl.) može automatski prilagoditi izbor mogućnositma, spustiti postavke itd.

 

-to bi moglo biti objašnjenje, dok mi se ne da ulaziti u to što ima neki amd-radeonka.. odnosno kao intelfunboy+nvidia upravo zato ih koristim, kao i npr cuda itd itd. jer cpu nisu samo jezgre i clock, kao što auto nije samo kubikaža motora, nego sve zajedno kao mogućnosti, rezultat-performanse. Postoji mogućnost da je samo soft-driver (dodatak) koji treba instalirati, tj da bi znao u čemu je razlika moraš pogledati u snimljeni materijal, vidjeti konkretne podatke, postavke-kodek itd.. i tad ćeš imati odgovor u čemu je razlika a tad možda i riješenje ako nije hw-ovisno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice