imam laptop Toshiba ,tastatura je na us englesko,koje su kombinacije tipki za Š Đ Ž Ć Č. ...
kada postavis tipkovnicu na hrvatsko .ima ova slova Š Đ Ž Ć Č. ...,ali poremeti sve ostalo
laptop je serija SATELITE.
TNX
imam laptop Toshiba ,tastatura je na us englesko,koje su kombinacije tipki za Š Đ Ž Ć Č. ...
kada postavis tipkovnicu na hrvatsko .ima ova slova Š Đ Ž Ć Č. ...,ali poremeti sve ostalo
TNX
TNX
Da, ostavi originalni raspored i skini:
https://sharpkeys.codeplex.com/
Pa si onda ručno zamijeni tipke kako god želiš.
Edit: ako ne bude išlo s Sharpkeys, onda probaj: http://ahkscript.org/
Razumijem,ali sam mislio na neku kombinaciju tastera
Programi se izkomplikuju cesto
TNX
Ne razumijem baš, šta znači da "poremeti sve ostalo"?
TNX
Ne razumijem baš, šta znači da "poremeti sve ostalo"?
Pretpostavljam da misli na Y-Z, te mnoge znakove koji nemaju isti polozaj na tipkovnici kod HR i EN layouta, kao npr zagrade koje su SHIFT+8 i 9 na HR, a SHIFT+9 i 0 na EN, itd itd...
Vjerovatno, zato sam mu i napisao da proba i Autohotkey, jer Sharp keys nema baš puno mogućnosti.
Ahk je savršen za sve...
Idealnog rešenja nema. Možeš za Č kucati Alt+0200 (kombinacije možeš videti u Character Mapu), ali mislim da to radi samo ako imaš numerički deo tastature, a i nezgodno je, dok će bilo koji drugi raspored neizbežno ispremeštati znakove: Č, Ć, Ž, Š i Đ moraju da dođu umesto nekih postojećih karaktera, zatim se, neizbežno, ti karakteri pomere na neko drugo mesto, pa još time istisnu nešto treće...
Microsoft nudi prastari, ali i dalje funkcionalni Keyboard Layout Creator, kojim možeš za izabrani jezik (npr hrvatski) sam složiti raspored kakav hoćeš i instalirati ga pored postojećih.
TNX
Ako su Windowsi 10 u pitanju onda postavi ENG jezik za defaultni zatim odi na Language Preferences, klikni na Englesku tipkovnicu, odi pod opcije i tamo odaberi Standard raspored tipki.