Kako obrisati Nero 9?

poruka: 11
|
čitano: 7.263
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kako obrisati Nero 9?

Imam sljedeći problem:

Nedavno sam instalirao trial verziju Nero 9.4.26.0. Nakon što je trial period istekao, deinstalirao sam ga.

U međuvremenu sam nabavio originalnu licencu i pokušao ponovno instalirati, međutim prilikom instalacije konstantno dobivam poruku kako je trial period istekao i upućuje me na kupnju originala. Kada pokušam unijeti originalni licence key, on ga prihvati, međutim instalira samo Nero 9 Activation -> ne nudi izbor komponenata (Burning ROM, Cover Design itd.), već se instalira samo onaj Control Center.

Probao sam putem Control Centera unijeti kod, ali ne prihvaća ga.

Uglavnom, kako maknuti bilo kakve tragove Nera iz sustava, kao da ga nikada nije ni bilo? Tada bih mogao instalirati Nero koristeći originalni key.

Očito negdje u sustavu postoji neki zapis da je trial istekao i ne dopušta ponovnu instalaciju, čak niti originala. Ali gdje?

Očistio sam sve koristeći Nero General Clean Tool. Probao sam i sa CCleanerom. Čak sam i ručno brisao stavke u registryu i Nero foldere u primjerice

C:\Program files\Common files

C:\ProgramData

C:\Users\Macak\AppData\Roaming

...

dakle, gdje god sam našao da se spominje Nero (i Ahead).

OS je Windows 7 Pro.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kako obrisati Nero 9?

Instaliraj CCleaner

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Kako obrisati Nero 9?

probaj deistalirati sa revo uninstallerom. neka očisti sve zaostatke. pa onda ponovo instaliraj

Atomska bubamara. | Pogledajte Moj PC :)
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...

probaj deistalirati sa revo uninstallerom. neka očisti sve zaostatke. pa onda ponovo instaliraj

Čak sam i Revo Uninstaller instalirao, međutim ni s njim nisam bolje prošao, jer se Nero uopće ne pokazuje u popisu instaliranih programa. Ovaj Nerov Control Center se zapravo uopće nije instalirao, nego izgleda samo kopirao u C:\Program files\Nero i u start meni.

17 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan

Osim gore navedenog linka , na forumu već negdje ima cijela tema o deinstalaciji NERO "programčića" . Vidim da si rekao da si i u registriju čistio i u folderima ,ali također treba čistiti i sistemske datoteke Nera ako se tamo nalaze a deinstalacija ih ne makne.

Private
17 godina
macak kaže...

Imam sljedeći problem:

Nedavno sam instalirao trial verziju Nero 9.4.26.0. Nakon što je trial period istekao, deinstalirao sam ga.

U međuvremenu sam nabavio originalnu licencu i pokušao ponovno instalirati, međutim prilikom instalacije konstantno dobivam poruku kako je trial period istekao i upućuje me na kupnju originala. Kada pokušam unijeti originalni licence key, on ga prihvati, međutim instalira samo Nero 9 Activation -> ne nudi izbor komponenata (Burning ROM, Cover Design itd.), već se instalira samo onaj Control Center.

Probao sam putem Control Centera unijeti kod, ali ne prihvaća ga.

Uglavnom, kako maknuti bilo kakve tragove Nera iz sustava, kao da ga nikada nije ni bilo? Tada bih mogao instalirati Nero koristeći originalni key.

Očito negdje u sustavu postoji neki zapis da je trial istekao i ne dopušta ponovnu instalaciju, čak niti originala. Ali gdje?

Očistio sam sve koristeći Nero General Clean Tool. Probao sam i sa CCleanerom. Čak sam i ručno brisao stavke u registryu i Nero foldere u primjerice

C:\Program files\Common files

C:\ProgramData

C:\Users\Macak\AppData\Roaming

...

dakle, gdje god sam našao da se spominje Nero (i Ahead).

OS je Windows 7 Pro.

Kaj drugo ocekivat od Nero slampava instalacija i deinstalacija, u kaj se taj program pretvoril u zadnje vrjeme to je grozota uglavnom tesko probavljivi neukusan ogroman cušpajz. Preporucam ti da si skratis muke i instaliras Ashampoo Burning Studio 9 ili recimo onu Free verziju i nema problema, ko bi se nazezal s tim nesretnim Nero paketom kad ima boljih rjesenja od njega.Cool

http://www.snapfiles.com/get/burningstudiofree.html

17 godina
neaktivan

Hvala, ali u svom uvodnom postu sam napomenuo da sam koristio i taj program. Donekle je i logično da se s njim i ne može maknuti baš svaki trag, jer bi tako ljudi mogli instalirati trial neograničeno puta.

Ali kako riješiti ovu situaciju, kad korisnik ima original, ali greška u sustavu ga vidi kao ponovnu instalaciju triala?

17 godina
neaktivan
rambox kaže...
Preporucam ti da si skratis muke i instaliras Ashampoo Burning Studio 9

Hvala na preporuci. Čuo sam da je to kvalitetan program i razmislit ću o instalaciji.

Međutim, trenutno želim natjerati Nero da proradi, prvenstveno zato što imam dosta backup diskova u .nrg formatu i covera izrađenih sa Nero Cover Designerom. A i nekako mi je šteta što imam licencu u vrijednosti $80, a ne mogu je iskoristiti. (instalacija na neko drugo računalo nije isključena, ali ovaj prijenosnik ipak najviše koristim, pa bi mi taj softver ipak najviše koristio na njemu)

17 godina
neaktivan
Kako obrisati Nero 9?

Problem je riješen instalacijom starije verzije - 9.4.13.2.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kako obrisati Nero 9?

Jedini točan odgovor je: Nikako!

Nero ima jetive probleme sa deinstalacijom paketa, pogotovo nakon updatea različitih verzija.

Instalacija novije verzije vrlo često (gotovo uvijek) puca.

Instalirajte jv16 tool ili neki drugi tool za editing registrija ili koristite RegEdit (sporo i bez posebnih opcija za pretraživanje) i obrišite SVE ključeve koji se odnose na Nero ili Ahead.

Pretražujte ključeve koji sadrže jednu od te dvije riječi i brišite ih, ali sa oprezom jer tu i tamo ima ključeva koji sadrže istu rijeć, ali nemaju veze s Nerom. Npr ...ReadAhead... i slično za razliku od ...NeroAhead...

Sve u svemu ima preko 2500 ključeva ako ste instalirali kompletan paket... ako ih sve iskopate, instalacija bi trebala proraditi.

ibach

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice