Kupio sam novi laptop Asus x54h, bez windowsa. kuci imam 2 razlicita cda windowsa 7koje koristim vec godinama na stolnom racunalu kao i windowse xp. Tokom instalacije oba cd-a windowsa 7 pojavio mi se error code: 0x80070017. zatim, pokusao sam reda radi s cdom od windowsa xp i pojavio mi se bsod..dali netko imam kakvo rijesenje?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kupio sam novi laptop Asus x54h, bez windowsa. kuci imam 2 razlicita cda windowsa 7koje koristim vec godinama na stolnom racunalu kao i windowse xp. Tokom instalacije oba cd-a windowsa 7 pojavio mi se error code: 0x80070017. zatim, pokusao sam reda radi s cdom od windowsa xp i pojavio mi se bsod..dali netko imam kakvo rijesenje?
ram neispravan, imas temu za BSOD, najcesce je do ram memorije......nemora znacit zato sto je nov da je i ispravan :)
Provjeri da li ti čita drugi CD/DVD, neku Linux distru ili Hiren's boot CD, jer mi ovo sliči na grešku
pogrešno snimljenog medija (probaj snimiti sa nižom brzinom snimanja) ili kvara na CD/DVD čitaču.
testirao sam mu ram pomocu Memtesta 86. sto se tice cda, prosli tjedan sam ga koristio za instalaciju windowsa na stolno racunalo i sve je islo bez greske..ali sam za svaki slucaj jucer skinuo drugu verziju windowsa 7 i sprzio s najmanjom brzinom i opet isti error..a kao sto rekao..xp mi nece ni pocet instalaciju nego tokom loadinga tj pripreme za pocetak instalacije samo b-screen iskoci..
testirao sam mu ram pomocu Memtesta 86. sto se tice cda, prosli tjedan sam ga koristio za instalaciju windowsa na stolno racunalo i sve je islo bez greske..ali sam za svaki slucaj jucer skinuo drugu verziju windowsa 7 i sprzio s najmanjom brzinom i opet isti error..a kao sto rekao..xp mi nece ni pocet instalaciju nego tokom loadinga tj pripreme za pocetak instalacije samo b-screen iskoci..
jesi probao malo google.......sto drugi kazu o tom erroru ??
Ta greska moze biti zbog:
- Osteceenog medija ili medij je snimljen velikom brzinom. Zapeci to ponovo na X2 brzini
- Osteceni HDD (ali ti velis da je laptop nov pa je to manje moguce)
- Pokusaj instalirati sa USB-a (Windows 7 USB/DVD Download Tool)
U meduvremenu resetiraj BIOS i(ili) provjeri kako je HDD stelan (SATA ili Compatability Mode)
ma sto se googla tice, nema puno koristi posto najcesce ekipa u pozadini ima windowse xp pa je automatski drukciji pristup rijesavanju problema razlicitim run naredbama, dok je meni hard prazan..hvala na savjetima..budem probao preko usba pa se javim ak nebude islo..
Napravi live linux usb i bootaj s njega! Pogledaj dali ima ikakvih fileova na disku! Ako ima, briši ih.
Ako ne rješiš problem onda pokušaj napraviti bootabilni USB i bootaj s njega pa vidi dali će i dalje izbacivati taj error! Kako napraviti bootabilni USB pogledaj u temi Windows tutorijali i trikovi.
Napravi bootabilni USB i instaliraj s njega. I da ,skini ''svježu'' instalaciju i napravi to s nje ,diskovi su ti vjerojatno u ku
cu!
Kod Xp-a se javlja BSOD jel ti za njega trebaju SATA driveri.
ram neispravan, imas temu za BSOD, najcesce je do ram memorije......nemora znacit zato sto je nov da je i ispravan :)
A to znaš po čemu?? Ne lupetaj napamet! 
ma sto se googla tice, nema puno koristi posto najcesce ekipa u pozadini ima windowse xp pa je automatski drukciji pristup rijesavanju problema razlicitim run naredbama, dok je meni hard prazan..hvala na savjetima..budem probao preko usba pa se javim ak nebude islo..
Kak nema koristi?? error code: 0x80070017