znaci kada idem istalirat nove win jel je jedan decko samo preko win xp instaliro win 7 i pito me jel znam kak rjesit to da bude samo 1 win , i krecem na boot meni tipkovnica dotle radi mogu stisnut esc za boot menu i kada mi ude u boot menu nece ni gore ni dole a reko mi jedan decko da odem pod setup,bios i tamo da namjstim da se odmah buta sa cd-a sam od sebe i namjestim i kaze booting from cd i nakon nekoliko sekundi pise; pres any key for boot from cd ,ali problem je u tome sta mi tipkovnica nece reagirat(dali je stavr u tome sta je tipkovnica na usb ili)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
posudi od nekoga PS/2 tipkovnicu pa onda probaj..
znaci kada idem istalirat nove win jel je jedan decko samo preko win xp instaliro win 7 i pito me jel znam kak rjesit to da bude samo 1 win , i krecem na boot meni tipkovnica dotle radi mogu stisnut esc za boot menu i kada mi ude u boot menu nece ni gore ni dole a reko mi jedan decko da odem pod setup,bios i tamo da namjstim da se odmah buta sa cd-a sam od sebe i namjestim i kaze booting from cd i nakon nekoliko sekundi pise; pres any key for boot from cd ,ali problem je u tome sta mi tipkovnica nece reagirat(dali je stavr u tome sta je tipkovnica na usb ili)
Negdje u biosu moraš uključit opciju USB Keyboard support ili najlakše spoji si PS2 tipkovnicu samo dok ne instaliraš windowse, onda ju samo isključi i spoji tu na USB.
probo sam ali u tom ps2 utoru su mu iglice od te tipkovnice
Ajde napiši o kojoj se matičnoj ploči radi, daj popuni rubriku moj pc, ne možeš tražit da ti se pomogne a ni konfiguraciju nisi napisao.
Kako mu je to uspjelo ??
maticna Abit KN9 SLI
grafa nVIDIA GeForce 210
Procesor AMD Athlon 64, 2400 MHz (12 x 200) 3800+
ram 1gb
napajanje 400w
a sestra mu je povukla tipkovnicu i ostale iglice unutra
maticna Abit KN9 SLI
grafa nVIDIA GeForce 210
Procesor AMD Athlon 64, 2400 MHz (12 x 200) 3800+
ram 1gb
napajanje 400w
a sestra mu je povukla tipkovnicu i ostale iglice unutra
E to se traži, sada uđi u BIOS (ulazi se pritiskom na delete), kad uđeš u bios dobiješ kao na slici 1, zatim odaberi INTEGRATED PERIPHERALS, dobiješ kao na slici 2, zatim pronađi opcije USB KEYBOARD SUPPORT VIA i USB MOUSE SUPPORT VIA, obje opcije stavi na BIOS, umjesto OS kako je po defaultu.
Sada moraju radit USB tipkovnica i miš, ovo ne utječe na njihov rad u OSu.