Instalacija operativnog sistema na compaq proliant

poruka: 24
|
čitano: 6.848
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozdrav svima....imam jedan mali problem.u stvari je jako velik problem. skoro sam dobio nekoliko servera *compaq proliant dl380*  medjutim imam problem da ne mogu instalirati niti jedan operativni sistem...probao sam sa svim od WIN98 do XP. cak sam probao i nekoliko verzija linux-a. ali se restartuje svaki put kada dodje do biranja diskova. probao sam sa drugim scsi diskovima i drugim optiakma i narezivao sam nove cd-ove i svasta nesto ali nista....da li neko zna da li ima neka kvacica kako da dignem sistem.i koji sistem uopste da koristim.

ako neko moze da mi pomogne ja bih bio jako zahvalan.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bootaj Ubuntu Live s cd-a pa pogledaj da li su diskovi u redu, proskeniraj...

Slavonija u ♥
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: Instalacija operativnog sistema na compaq prol
casper_server kaže...

pozdrav svima....imam jedan mali problem.u stvari je jako velik problem. skoro sam dobio nekoliko servera *compaq proliant dl380*  medjutim imam problem da ne mogu instalirati niti jedan operativni sistem...probao sam sa svim od WIN98 do XP. cak sam probao i nekoliko verzija linux-a. ali se restartuje svaki put kada dodje do biranja diskova. probao sam sa drugim scsi diskovima i drugim optiakma i narezivao sam nove cd-ove i svasta nesto ali nista....da li neko zna da li ima neka kvacica kako da dignem sistem.i koji sistem uopste da koristim.

ako neko moze da mi pomogne ja bih bio jako zahvalan.

Si digo matrix drivere od Intela? za raid kontroler?

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan

e ovako...diskovi su u redu.uradio sam reset MBR-a sa HIrens boot.. cak sam i stavio obicni ATA disk od 20GB ali ista stvar se desava.

a kako se dizu ti drajveri za raid

0 0 hvala 0
17 godina
casper_server kaže...

e ovako...diskovi su u redu.uradio sam reset MBR-a sa HIrens boot.. cak sam i stavio obicni ATA disk od 20GB ali ista stvar se desava.

a kako se dizu ti drajveri za raid

Skini sa intelovih stranica matrix drivere, digni ih na floppy ili na usb i sa toga ih loadaj prilikom instalacije.

I'm going woo woo
17 godina

a koji ti je RAID kontroler? koji proizvodac i koji model? da li je onboard (ovo sto tnakir predlaze bi trebalo pomoci).

a ako nije onda skini drivere sa stranice proizvodaca.

"dobio" si HP servere? posaljes meni 2 kom.?

;-)

ispali iz kamiona?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sasa kaže...

a koji ti je RAID kontroler? koji proizvodac i koji model? da li je onboard (ovo sto tnakir predlaze bi trebalo pomoci).

;-)

ispali iz kamiona?

Heh moj bivsi sef je jedanput dobio isto nekakve rack mount servere kao kompenzaciju i mislio to u firmu stavit kao lokalni server. Naravno, nalazio se u centralnoj prostoriji di su svi radili. Jel ti moram spominjat koliko je tu sta :) Oni ventovi nisu normalni :))))))

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan

Dude, ja sam nedavno isti takav kupio. Jedini problem koji je bio je da CD na kojem su došli driveri, to nisu svi driveri koji ti trebaju. Trebaš skinuti ih još. Najbolje ti je skini sve što ti se izlista na HP stranici za taj model. Ne dođe ni tipkovnica, nego samo miš u kutiji.

U svojoj konfiguraciji bilo je 2 HDD, koja podesiš da su u RAIDu. Čekaš kojih 2-3 sata da ga napravi, butaš OS koji želiš, drivere koji ti trebaju, instaliraš OS.

Naoružaj se strpljenjem, a ostalo nema nekih problema.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sasa kaže...

;-)

ispali iz kamiona?

nije problem druze...ja se rtaspitam za cjene kod mojih dobavljaca,jer sam ih i ja dobio kao kompezaciju...i mozemo se dogovoriti oko cjene :)

a nazalost nemam kamion. imam jugu :)

17 godina

Gadne te kompenzacije... dobijes nesto a neznas sto bi s tim :)

Tesko je prodat tu robu :( pogotov jer su to stari serveri... Mozda bi posluzili nekom za neke slabije taskove...

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 13:33 (tnakir).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Oprosti, koliko su te izišli pojedini serveri? Jesu li 5,000kn?

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa ne znam koliko je to u kunama mene su u bosni izasli oko 175evra...imam ih 10komada a odlucio sam sebi zadrzati 2 a mozda 3 za neko skladistenje slika i tako nekih podataka. a ostalo bih prodao po istoj cjeni...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Di si u Bosni, kupit ću ja 2, po 175€.

EDIT: sorry mate, tek sad vidim da su Compaq Proliant DL380, za razliku od G4 serije koju smo mi kupili.

I jesam mislio proći ko bog.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 14:16 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

banja luka....javi se na PP za detalje...

0 0 hvala 0
17 godina

To nisu niti Xeoni :)

Mozes ga koristit kao skupi... neznan sta. Za SQL ti je spor, za Exchange ti je prespor... Mozda kao file server ili print server :)

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

To nisu niti Xeoni :)

Mozes ga koristit kao skupi... neznan sta. Za SQL ti je spor, za Exchange ti je prespor... Mozda kao file server ili print server :)

Skupi, skupi... Skupi prašinu? Cool

15 godina
neaktivan

pa ja cu ih prvenstveno koristiti za skladistenje podataka, a za ostale potrebe imam daleko mocnije servere :) :)..............u stvari koliko se novca moze dobiti za te servere sto ja imam..nesto bas i nisam upucen oko cjena servera....

0 0 hvala 0
17 godina

A dobro, 175€ i nije neka cifra... Isplati se to uzet za 175€ 

Koliko diskova ima unutra?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

ima 2x18.2GB .....a ima mjesta za jos 2. i ima unutrasnji kabal za scsi sa 4 prikljucka ....to ej to sto sam ja primjetio tokom cackanaj po njemu...

17 godina
casper_server kaže...
tnakir kaže...

ima 2x18.2GB .....a ima mjesta za jos 2. i ima unutrasnji kabal za scsi sa 4 prikljucka ....to ej to sto sam ja primjetio tokom cackanaj po njemu...

fuj fuj pa to je nizasta. buka machine. i to skupi

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
casper_server kaže...
tnakir kaže...

fuj fuj pa to je nizasta. buka machine. i to skupi

pa dobro druze ja kazem sta imam i sta mogu da ponudim....ja bih to i dao po mnogo manjoj cjeni samo da ih se resim....sebi cu 3 zadrzati a ostalo prodati....znam da su stare masine i da nisu bas nesto al sam bio prinudjen da ih uzmem da mogu zatvoriti fiskalni mjesec inace ode firma......tako da znam da sam se zezno sto sam ih uzeo al sta bi sad....

p.s. koja je tvoja slobodna procjena koliko otprilike vrede....

17 godina

Iskreno, cijena koju trazis i jest povoljna, ali stvarno neznam gdje bi to iskoristio.

Hmmmm... mogu pitat jednu osobu, kao server za telefoniju. To je dual gigabitni lan? Cija je mrezna?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ima jednu mreznu karticu al ne znam ko je proizvodjac i kolika je njena brzina......bas cu nocas kad dodjem kuci pogledati i javiti ti.jel moze

0 0 hvala 0
17 godina

Moze na PP. Thnx.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice