Google Talk

poruka: 4
|
čitano: 3.568
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Google Talk

Kao što sam naziv govori imam pitanje o  Google chatu ili Google talk. Jeli to neko isprobao i valja li šta. I zanima me mogu li sa svojim kontaktima sa windows live messengera chatat.??? Zna li to tko...?

I'm an Apple Hero!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Google Talk

google talk koristi xmpp protokol, koji nije kompatibilan sa msn-ovim protokolom. ali zato je google talk kompatibilan sa drugima koji koriste xmpp (npr. jabber).

sad ne znam kakav je google talk (koristim jabber), ali u komunikaciji sa gtalk kontaktima nisam imao do sad nikakvih problema (koristim pidgin).

15 godina
neaktivan
Google Talk

Ja sam probao. Ok je software, radi brzo i bez greske, no dobra (ili losa) strana mu je sto je spartanski, nema gotovo nikakvih podesavanja. Obavjestava te o novome mailu (onaj koji koristis za account). Podrzava voice chat, a za video nisam siguran. Nije multiprotokol kljent, pa mozes na njemu imati kljente samo sa gtalka (i ostalih koji koriste protokol koji koristi i gmail, mislim da ih je malo).

Imas nekoliko dobrih multiprotokol messengera: miranda, digsby, trillian, pidgin, mozda jos koji.

Ja sam od njih koristio samo digsby. Podrzava vjerovatno sve messengere koje si ikad cuo, plus i socijalne mreze (u prijevodu mozes imati chat kontakte sa facea u messengeru  i pisati se s njima), provjerava mail (koji hoces), mozes pisati mail iz njega, ia skinove, mozes mu full podesiti izgled..bla bla, i radi bez greske, ja ga koristim dosta dugo..

Eto :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2009 13:05 (!mpact35).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Google Talk

Gmail je najbolji besplatni E-mail servis.

Google Talk imam instaliranog. Upravo mu je jednostavnost najveća prednost u odnosu na ostale klijente, nema onih smajlića za svako slovo kao na MSN-u (jao kako me to živcira). Isto tako, brz je i troši malo RAM-a. Provjerava poštu i prikaže ti notifikaciju kad mail stigne.

Chatati možeš i direkno iz Gmaila - tu je podržan i videochat, dok se u Google Talku može pričati samo glasovno (bez slike).

Na žalost za tebe - ne podržava MSN (kolega iznad je objasnio detaljnije).

There is no place like 127.0.0.1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice