Freeze

poruka: 9
|
čitano: 1.090
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Freeze

Pozdrav svima, imam problem s kompom. Redovito se smrzne nakon 20-30min igranja (samo dok igram). Zadnji BSOD sam imao prije nekih 10-ak dana i evo dolje slika "analize" no mislim da tu nije problem jer to je bilo samo taj put.
Konf: gigabyte ep35ds3, intel e5200@2.5, 2x2gb 800mhz, 9800gtx+, napajanje ocz 550w, hdd wd 250 i 600gb..sve je staro točno 3 godine.
Windowsi su nedavno instalirani, win7 x64, driveri najnoviji, ništa nije OC-ano dakle sve sam vratio na default, temperature proca nikad ne prelaze 40-45. Odvrtio sam prime i memtest i sve je u redu, no u kombustoru temperature grafe ipak su malo previsoke (80-82, slika je dolje), i samo je odjednom počelo smrzavat (ne sjećam se da sam radio ikakve "važne" promjene na kompu što bi moglo utjecati, dakle normalan svakodnevni rad na kompu i jednostavno je počelo)..ne znam više što raditi, sve sam pokušao, osobno sumnjam na grafu pošto se freeza samo za vrijeme igranja, prvo je počelo sa cod4, battlefield 3, company of heroes itd pa sam išao vidjet kako će na starijim igricama i također se smrzava i na hitmanu starom 10 godina i na gta san andreas itd..i svejedno je da li igram na ultra na 1680x1050 ili na najnižim postavkama i rezoluciji, uvijek se smrzava.

ako ima tko kakvih ideja što poduzeti/napraviti bio bih zahvalan.

0 0 hvala 0
15 godina
Freeze

Koje napajanje imas?Vjerojatno mu je kraj pa se smrzne nakon veceg opterecenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Freeze

OCZ stealth extreme 500w (napisao sam već) 
http://www.ocztechnology.com/ocz-500w-stealthxstream-power-supply-eol.html

moguće, jer kad stavim pc na sleep on se odma "probudi" ako npr upalim svjetlo u sobi ili napravim bilo kakve "strujne promjene" heh

ali zašto se ne freeza u testovima? npr memtest ostavim 3-4h, prime preko noći, kombustor, heaven 2.5..sve bude u full loadu, a npr neka igrica stara 10 godina koja praktički ne optereti ni 20% od svih tih testova, ruši se..

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 18:20 (filipk77).

0 0 hvala 0
15 godina
Freeze

Vjerojatno imas problem sa GPU ili PSU.Testiraj oboje,ako treba donesi neko drugo napajanje pa pokusaj.Isto tako promjeni pastu na GPU.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Freeze

prije 2mj prvi put rastavio cijelu grafu i sve očistio od prašine i stavio novu pastu

0 0 hvala 0
15 godina
Freeze

Probaj sa nekim drugim PSU.Mozda te dopao los primjerak.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Freeze

evo samo da nadodam nešto..danas sam odvrtio prime95 blend i furmark na 70-ak minuta (u isto vrijeme oba testa) cpu load 100%, gpu load 90% (temp cpu ispod 50, grafa konstantno 81-83) 

dakle full opterećenje proca grafe i memorije, što znači da je i napajanje trebalo biti opterećeno.. i ako ovo nije opteretilo napajanje/sistem, a trajalo je 70min, kako onda igrica stara 10 godina može opteretit toliko da se zamrzava nakon 15-20 min igranja? 

diskove sam također pregledao u hd tune i u error-checking u properties..tako da jedino što meni još pada na pamet je flashanje biosa i reinstall windowsa

ako ima itko dodatni savjet bio bih zahvalan jer stvarno živčan postajem 

0 0 hvala 0
15 godina
Freeze

Flash najnovijeg biosa na maticnu pa nakon toga memtest.

Clock2much :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Freeze

evo da kažem, reinstall windowsa (clean install) je rješio sve..vjerojatno virus ili neka nepopravljiva greška

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice