Fina gemalto na Macbooku certifikati

poruka: 8
|
čitano: 2.503
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
FINA certifikati na Macbooku

Danas sam bezuspjesno 4 sata pokusavao instalirati fina certifikate na novom macbook airu m4.

instalirao sam signergy i activeclient podrsku koju sam skinio sa fina stranice ali i dalje ni nece pristupiti na eporeznu ili egradjane.

radio sam to milijun puta na windowsima tamo sve prodadi okej od prve.

usb stick je gemalto thales

ima li tko rjesenje i da se susreo sa time? 

Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Fina gemalto na Macbooku certifikati
Odgovoriti cu evo sam sebi,
dakle fina certifikati , pristup eporeznoj ili egradjani rade samo na Mac racunalima koja nisu na arm arhitekturi, odnosno imaju Intel procesore.
Probao sam i preko virtualke instalirao sam Windows 11 koristeci parallels no nije ni tako htijelo raditi.

Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Neki dan sam izgubio pola dana kako bi preko M1 pristupio egradanima preko citaca osobne. Procitao sam da je problem isti odnosno da vrli programeri nisu izdali nadogradnju certifikata za M seriju. Na kraju sam rucno uspio dodati certifikate jedino preko Firefoxa i tamo je radilo.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ajd molim te, ako ti nije teško pa nabaci postupak ili može i link ako si po kojem radio jer i mene ovo čeka (osobna + čitač). Mb pro M4
16 godina
nani kaže...
Ajd molim te, ako ti nije teško pa nabaci postupak ili može i link ako si po kojem radio jer i mene ovo čeka (osobna + čitač). Mb pro M4

-uzaludno, jer ne čitaš (dovoljno precizno...).. tj ne radi na novima, m-nešto.. radi na starima x86 platforma jer naprosto nije napravljena nova app za novu platformu a povezano s certfikacijom itd..

-kad će ili nikad akd to napraviti.. priča ide ovako, iz branše koja direktno radi s čitačima kao cezih, iz prve ruke, prije cca desetljeća sam izabrao osbnu s čipom i pc-usb čitač.. računajući da je to nešto trajno, korišteno za dotadašnji banking i sl. .. i došli su mobiteli, imei-id... banke, sve prešlo na mob, sve povezano na mob kao token.. i sad čitač stoji negdje u nekoj ladici, koristim mob..

-nije strašno, no izgubim volju svakih par godina mučiti se dok proradi jer uključuje i online dio aktivacije a ako to ne radi iz bilo kojeg razloga imaš zaključavanje itd.. pa ne čačkam, mada mi je to do jučer bio posao, jednostavno ne bira korsinik nego sustav nešto napravi-promjeni a ti se prilagodiš kako znaš + čitaš s razumijevanjem :) pa i ono što znaš radije prešutiš jer se prečesto opečeš, itd itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina

Naravno.

Ovo su upute:

OBAVEZNO Firefox pokrenuti u Rosetta modu. Bez toga nema nicega a to su zaboravili napisati i to je ono sto mi je oduzelo pola dana.
Kad stavite karticu u čitač, svi pretraživači neka budu zatvoreni kao i sve aplikacije koje bi mogle utjecati na rad kartice.
Dodajte pkcs11 modul, koji je na putanji:
usr/local/lib/pkcs11/libEidPkcs11.dylib za MacOS X.
Resetirajte Firefox (zatvorite ga pa ga otvorite ponovno). Nakon toga moguće je provjeriti jesu li su certifikati vidljivi Firefox-u. Otvorite Options/Privacy&Security tab nakon što kliknete na gumb View Certificate na dnu stranice. Certifikati bi trebali biti vidljivi pod „Your Certificates“. Da bi se certifikati mogli vidjeti, potrebno je unijeti PIN-ove ispravno i to prvo potpisni pa onda identifikacijski.

P.S. Taj modul dodajes kad stisnes View certificates odmah na prvom koraku sto su isto zaboravili napisati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2025 23:54 (siljo90).
15 godina
Kolega je spomenio da je uspio na M1?
16 godina

-da .. moj previd, pa i objašnjenje.. preko rosette, koja je izbačena iz macosa.. tj da sam čitao pažljivije do kraja, ovako naivno vjerujem ostalim juzerima koji se nisu znali snaći kao ovaj forumaš što je i logično gledajući average juzere i bugovce..

-no time se problem samo postpona, tj redovito treba obnavljati certifikate + kako se smjenjuju osevi-verzije tako nestaju i appsi kompatibilni sa starima dok browser mora biti kompatibilan-nadograđen-ažuriran u pravilu na posljednje verzije pa riješenja koja vrijede za ostali soft ne vrijede za banking-certifikate ili kratkoročno .. + kao i jednako mogućnost da možda u vm-u radi samo treba znati što sve i kako podesiti.

-posljednje što je u vezi ff-a je da se gasi, bankrot.. no tako je već duže vrijeme pa tko zna, no time se smanjuje izbor browsera koji rade, a recimo nema nekog posebnog razloga da jednako ne bi radilo u npr chromeu..

-no da bi support bio onaj pravi, mora raditi na macosu s njegovim browserom safarijem.. i to mora biti javno dostupno na stranicama institucije kao banka-porezna-fina.. to je support.

-umjesto muke s tim da radi i ako radi danas ne mora sutra.. lakše je preći na mobitel-token.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice