Eduroam Internet Hotspot

poruka: 6
|
čitano: 1.524
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Eduroam Internet Hotspot

Pozdrav,

Jeli netko ima iskustva sa kreiranjem hotspot-a u domskom (kampus) eduroam internetu, dakle preko žice sam spojen na internet.

Želim napraviti hotspot...Bilo kakva pomoć dobrodošla.

Unaprijed hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Eduroam Internet Hotspot

Imaš dvije solucije: jednostavniju i kompliciraniju.

Jednostavnija: s mhotspot ili nekim sličnim programom (connectify, ili iz cmd-a po uputama s interneta) napraviš hotspot na mrežnoj kartici laptopa ili desktopa ukoliko imaš bežićnu na njemu. Ovo je za windows, za linux ne znam.

Kompliciranija: nabaviti mrežni uređaj koji podržava dd-wrt (tipa gigaset sx763), instalirat dd-wrt i konfigurirati ga da se poveže na domski internet i na njemu napraviti hotspot.

Jednostavniju opciju sam koristio, ponekad se driveri od mrežne zblesiraju pa hotspot krepa, ali vjerojatno ovisi od uređaja do uređaja, odnosno drivera. O kompliciranijoj varijanti sam samo čitao.

To su solucije s kojima sam donekle upoznat, ali mislim da nema nijedna više.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2015 0:39 (denix).

0 0 hvala 1
17 godina
Eduroam Internet Hotspot

Connectify i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: Eduroam Internet Hotspot
Internet mi je sada preko lan kabla,ne preko wifi-a...pokušat ću nešto. Hvala vama.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Denon94 kaže...
Internet mi je sada preko lan kabla,ne preko wifi-a...pokušat ću nešto. Hvala vama.

navedena rješenja su za taj slučaj. Kabal ide u laptop/pc, a onda laptop/pc glumi hotspot, odnosno njegova bežična mrežna kartica.

14 godina
neaktivan
Ja koristim ovo i pokazalo se kao dobro riješenje jer me je connectify živcirao 😁

http://m.wikihow.com/Create-a-WiFi-Hotspot-Using-the-Command-Prompt

Još naredbe spremiš u notepadu u .bat format i samo pokreneš kao admin. 😊
www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice