Dual boot -problem s tipkovnicom

poruka: 3
|
čitano: 1.831
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam dual boot na kompu xp i win7  i pri paljenju kompa kad treba izabrati xp ili win7  tipkovnica ne reagira zato jer je usb (logitech media keyboard 600)  , pa sam stavio neku staru ps2 tipkovnicu s kojom naravno mogu birati pa me zanima kako  osposobiti ovu usb tipkovnicu , jer mi je glupo zamjenit novu tipkovnicu sa starom ps2 ili imat dvije tipkovnice(jednu u ps2 , drugu u usb utoru -  funkcionira )

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U BIOS-u moraš postaviti USB Keyboard Support na Enable. Do BIOS-a ćeš doći tako da pritisneš DEL kada ti se računalo tek pokreće, u prvih 10 sekundi pokretanja(kada je logo matične ploče na ekranu ili kada provjerava memoriju. Šta ti točno prikazuje na ekranu ovisno od matične ploče). Trebalo bi i pisati na ekranu kako ući U BIOS(configuration). To bi trebalo omogućiti da tipkovnica radi prije nego što se Windowsi pokrenu. Ako ne možeš naći tu opciju ili neku njoj sličnu(ali pazi šta radiš) onda je moguće da BIOS ne podržava tu opciju. I molim te, nemoj dirati ništa drugo u BIOS-u ako nisi 100% siguran što radiš.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Hvala na odgovoru , iako nisam noob pa mi netrebaju ovako detaljna objašnjenja (dual boot , unlock x3 - X4 phenom 2 , oc i ostalo ) potaknuo si me da ukljucim mozak i malo bolje pronjuškam po biosu  pa sam pronašao rješenje ovog  problemcica za asrock matične    bios - advanced-usb configuration -legacy usb suport - enable ( meni je bilo na bios only ) .

Sad radi .

Ako ništa možda smo pomogli nekome s istim problemom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice