Distancijsko upravljanje racunalom???

poruka: 17
|
čitano: 4.440
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle kolege imam isti user name i pass kao i moja sestra, ona ga koristi u jednom gradu a ja u drugom, sad sam kupio novi PC sa skoro 2TB HDD-ova i naravno skida se HD materijal, e sad problem je u tome da njoj treba samo za provjerit mail tokom dana 1 put, a s obzirom da meni PC ostane skidat a ja odem na posao (na kojem imam PC i NET!) zanima me da li ima način da se povezem sa njim i disconectam se dok ne dodjem doma fizicki?

Znam da imaju neki remote programi, samo ne znam koji je najjednostvniji i najlaksi za koristenje, pa ako moze small tutorial i preporuka???

Thx Cool

Carpe Diem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Distancijsko upravljanje racunalom???

najjednostavniji ti ce ti biti TeamViewer.

Naravno mozes probati s RealVNC, UltraVNC... ima ih gomile.

TW je dobar (meni) zato sto komp dobije svoj ID prema kojem se uvjek poznaje dok drugi programi zavise o IP adresi koja se mijenja.

Dakle, instaliras TeamViewer na jednom kompu, dobijes ID, a password postavis fiksni.

Na drugom racunalu takodzer instaliras TW, upises ID onog prvog te potom password i to je to.

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.
16 godina
neaktivan

Pa zar je tako simple???

A reci mi jos nesto, doma imam veliku rezoluciji 1680-1050 a ovde imam staru kantu od laptopa, jel to ima veze??? Ili doma da spustim rezu prije odlaska na posao???

Carpe Diem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kao što je rečeno: TeamViewer, zakon je. Ne moraš spustit rezu odmah, nego ju možeš nakon što se konektiraš, u tome i je poanta. Rezime: TeamViewer, krajnje jednostavno...

16 godina
neaktivan
beerhunter kaže...

Kao što je rečeno: TeamViewer, zakon je. Ne moraš spustit rezu odmah, nego ju možeš nakon što se konektiraš, u tome i je poanta. Rezime: TeamViewer, krajnje jednostavno...

Ma je ali ako ja imam tamo ogromnu rezu a ovde taj laptop niti ne moze pokrenut oce mi moc ocitat po default u rezi koju ja mogu procitat?
Carpe Diem
17 godina
neaktivan
supertovar kaže...

Pa zar je tako simple???

A reci mi jos nesto, doma imam veliku rezoluciji 1680-1050 a ovde imam staru kantu od laptopa, jel to ima veze??? Ili doma da spustim rezu prije odlaska na posao???

Nema potrebe, kada se spojis na to racunalo s vecom rezom slika ce ti biti skalirana (stisnuta) na rezoluciju monitora s kojeg gledas, mozes se prebaciti u fullscreen a i uvjek mozes na tom laptopu preko TW-a promjeniti rezoluciju.

I da, bas tako je jednostavno. TW je teoretski 'idiot pruff' program. Jedino sto bi te mogao zazati comodoFirewall, no inace TW zaobilazi svaki fireewall.

edit:
supertovar kaže...
Ma je ali ako ja imam tamo ogromnu rezu a ovde taj laptop niti ne moze pokrenut oce mi moc ocitat po default u rezi koju ja mogu procitat?

Drugo racunalo ti se ionako pojavi u novom prozoru, tebi se rezolucija ne minja.
Probaj, pa ce ti sve biti jasno.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2008 10:23 (pixelatem).
17 godina
neaktivan

Da li teamWiewer ima portable verziju? Jer meni bi trebao program koji mogu nosi na USB-u i da mogu sa bilo kojeg kompjutera pristupiti a da ne instaliram program.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja ga imam postavljen u firmi, pristupam svim računalima u mreži (20-tak PC-a), radi mi savršeno, nikakvog otvaranja portova na routeru kao za UltraVNC, živa milina. Ovog sam ljeta s mora pristupao računalima kad god je nešto zaštekalo tako da me to spasilo... Probaj, nećeš zažaliti.

17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Da li teamWiewer ima portable verziju? Jer meni bi trebao program koji mogu nosi na USB-u i da mogu sa bilo kojeg kompjutera pristupiti a da ne instaliram program.

Naravno, imaš i opciju samo za pokretanje, bez ikakvog instaliranja.
16 godina
neaktivan

a JEBI GA evo sam probao ali nisam mogao micat misa na drugom PC-u, vidio sam sliku ali je bila u crticama pa sam stavio full i razbistrila se, nakon nesto vremena mi dalo poruku kao ovo je free verzija play fair, dakle nije besplatan više? Moram malo istrazit bolje

Ima li netko neki testni ID i pass da probam???

Carpe Diem
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Da, imas skinit offical s njihove stranice.
Ja ga nosim s sobom uvjek na usb-u.

Evo bas stavljam neke torrente skidat, a trebao bi da radim jer sam na poslu.. Smijeh
17 godina
neaktivan
supertovar kaže...

a JEBI GA evo sam probao ali nisam mogao micat misa na drugom PC-u, vidio sam sliku ali je bila u crticama pa sam stavio full i razbistrila se, nakon nesto vremena mi dalo poruku kao ovo je free verzija play fair, dakle nije besplatan više? Moram malo istrazit bolje

A što ima veze što te upozorava da igraš fair? Ukoliko to ne budeš koristio u komercijalne svrhe (što god to značilo) i ako se ograničiš samo na tu kućnu upotrebu, ne treba ti official version.
Pošalji svoj ID i password (temporary) pa ću ti pokazati kako TeamViewer radi.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2008 10:49 (beerhunter).
16 godina
neaktivan

Ma mislio sam da se tad veza prekine, kad izbaci tu poruku kao da je vrijeme slobodno prošlo i sad kao moram da platim...

Carpe Diem
17 godina
neaktivan
supertovar kaže...

Rekao si da ti drugo racunalo skida torrente?
Pa nebi bilo lose nekako ugasiti torrent klijent kada se spojis na njega jer ti oni zaguse internet vezu koju koristi TW.

Ja obicno ugasim uttorent kad se spojim, dodam torrente i ponovno ga pustim da skida prije nego se odlogiram.

Inace, program je FREE za nekomercijalnu upotrebu, tu poruku uvjek dobijes kada ga ugasis.

Evo TW mi je trenutno aktivan na poslu pa slobodno probaj:
59 976 567
8555

PS: nemojte me sad zagusit, neka proba samo 'supertovar' . Smijeh
16 godina
neaktivan

@pixelatem

Puno hvala sad sam skuzio da malo ide sporije al radi!!!!!

Nasao sam dole  conect i disconect ehehhhe

Ima li sad jos jedna perverzija, a to je recimo da ocu kad sestra procita mail recimo nekih 20 minuta da se opet conectam preko dial up i nastavim skidat, ima li neki automatic program sa satom???

Hvala!!!!

Carpe Diem
17 godina
neaktivan
supertovar kaže...

@pixelatem

Puno hvala sad sam skuzio da malo ide sporije al radi!!!!!

Nasao sam dole  conect i disconect ehehhhe

Ima li sad jos jedna perverzija, a to je recimo da ocu kad sestra procita mail recimo nekih 20 minuta da se opet conectam preko dial up i nastavim skidat, ima li neki automatic program sa satom???

Hvala!!!!

da, moze se.

Control panel > Internet Options > Connections (tab) i odaberi : Dial whenever a network connection is not present.
 Ovo ce te spojiti uvjek (dial up) kada ti nema konekcije.
I sad ides opet Control panel > Scheduled Tasks i namjestis da se IE upali svaki dan u recimo 10h, on ce te automatski spojiti na net.

Samo pitanje, jer koristis dial-up preko modema ili DSL routera?

Ako imas DSL preporucam ti da namjestis router da ti je uvjek online, ili sve ovo mozes izbjec tako da ti sestra kada procita e-mail ne ugasi internet. Smijeh
16 godina
neaktivan

Problem je sto je sestra u jednom gradu a ja drugom, dakle distanca je velika, a koristim DIAL UP nije mi uvije online, jer onda se ne bi ona nikad mogla spjit na isit user name i pass!

Carpe Diem

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice