Desktop ikone

poruka: 8
|
čitano: 6.830
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Desktop ikone

Pozdrav,

odnedavno mi se na laptopu javlja cudan problem. Naime, imam uz laptop doma i monitor kojeg cesto spajam, no u zadnje vrijeme mi radi probleme.

Nakon što spojim monitor, ikone se pomaknu (nekad se i totalno poremete) i ne mogu ih više staviti do ruba ekrana.

Ako probam ikone dovuci, jednostavno se vrate. Od programa za cackanje sa dual monitorima sam koristio zbar (portable) i to samo da mogu namjestiti rezoluciju drugog monitora i eventualno da mi se prikaze taskbar na drugom monitoru.

Monitor je Dell u2312hm, a laptop dell studio 1555 sa grafičkom HD 4870

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.5.2012 17:16 (skoosha).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Desktop ikone

Dual Monitor Tools

razni alati za stelanje multi monitora i ostale divote

Save and Restore Desktop Icon Layout in Windows Vista 

(izbornik na desnom kliku da ti vrati ikone na mesto)

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
14 godina
neaktivan
Desktop ikone

Toolsa sam se odrekao, a ovaj reg fix sam vidio, no zanima me sto moze natjerati racunalo da odjednom to pocne raditi, a prije je sve bilo normalno?

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.5.2012 17:19 (skoosha).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
skoosha kaže...

Toolsa sam se odrekao, a ovaj reg fix sam vidio, no zanima me sto moze natjerati racunalo da odjednom to pocne raditi, a prije je sve bilo normalno?

Update drivera...

14 godina
neaktivan
Desktop ikone

Novijih drivera nema već dugo, sad sam primijetio da se isto događa i sa donjim rubom, ikone jednostavno ne mogu staviti da budu uz start menu, dok na tom desnom rubu jedino mogu, stovise, ikona mi ode iza start menua:

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
skoosha kaže...

Novijih drivera nema već dugo, sad sam primijetio da se isto događa i sa donjim rubom, ikone jednostavno ne mogu staviti da budu uz start menu, dok na tom desnom rubu jedino mogu, stovise, ikona mi ode iza start menua:

Stvarno nemam blage veze sto bi moglo biti....

Mozda ti je monitor malo zblesavio. Klik na Auto?   Mozda se tema na Visti pokvarila?

14 godina
neaktivan
Desktop ikone

Ispricavam se, zaboravih reci da je main screen laptop!

Mislim da sam skuzio u cemu je problem!

Kod opcije u CCC (Arrange Desktops), ovisno o tome kako podesim, tako mi i dopusta / brani da ih podesim do ruba.

Evo sada na ovom setupu su mi ikone kod desnog ruba, ali i dalje ne mogu do dolje ici:

*mali edit*

ako zamijenim pozicije monitorima (da 1 bude na mjestu 2 i vice versa, sve je u redu)

*edit2*

nakon 2 sata cackanja, na pocetku sam!

ukoliko stavim da mi je main monitor lijevo, a externi desno, ikone normalno stoje...

ukoliko obrnem situaciju, ikone se ne mogu poravnati uz donji i lijevi rub ekrana...

ako netko zna, neka pomaze!

hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.5.2012 19:59 (skoosha).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Uspjeh, nakon jucerasnjeg visesatnog mucenja, danas sjeo za komp, jos malo googlao i sasvim slucajno otisao u postavke i pomaknio poziciju prvog monitora.

Rijeseno ovim setupom:

http://dl.dropbox.com/u/28935114/monitori4.PNG

Pitanje je samo da li je to riješenje problema i zašto je prije radilo normalno, a sada ne radi!

*moze lock*

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 13:20 (skoosha).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice