Dali je to virus?

poruka: 14
|
čitano: 3.759
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dali je to virus?

nakon uključivanja jednog USB-a u komp, avira mi je dojavila 7 warningsa s njim(sve sam ih repairao), snimio sam neke podatke na njega i stisnuo onaj gumb Safely Remove Hardware. nakon toga sam izvukao USB, ali mi se taj čas zaledio komp! Nasilno sam ga ugasio te ga ponovno upalio, bootao se normalno, ali tipkovnica i miš nisu radili, kao da se nisu driveri mogli podići! ponovio sam postupak nasilnog gašenja par puta, ali nije pomoglo. nakon toga sam utičnice od komjutera izvukao iz struje i čekao 5 minuta. ponovno sam upalio komp i sve je normalno radilo! Dali mi vi možete reći jeli to bio virus ili šta???? I dali se održao na kompu?

EDIT: Taj sam USB prvi puta koristio na svom kompu, od prijatelja je!

EDIT2: pri bootanju sam primjetio da na početnoj slici od matične ploče postoji crni rub, koji je odmaknut od ruba ekrana za oko 1 cm, ali samo na desnoj strani monitora.

Hvala vam unaprijed na pomoći!

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 23:33 (Somebody).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dali je to virus?

Ovo mi prije izgleda kao kratki spoj na USB utoru. To se zna dogoditi.

Jesi USB stick ukopčao direktno na matičnu (otraga) ili imaš utore na prednjoj strani kućišta?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dali je to virus?
macak kaže...

Ovo mi prije izgleda kao kratki spoj na USB utoru. To se zna dogoditi.

Jesi USB stick ukopčao direktno na matičnu (otraga) ili imaš utore na prednjoj strani kućišta?

otraga

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
17 godina
neaktivan
Somebody kaže...

Daj pojasni ovo. Dali je prijateljev USB bio formatiran prije toga ili je prijatelj samo obrisao podatke sa njega,odnosno dali je bio "prazan"?
Ako su samo fajlovi bili brisani onda je ogromna verojatnost da si popio virus. .inf datoteka tih virusa je Hiden (sakrivena) i obicno System

EDIT2: pri bootanju sam primjetio da na početnoj slici od matične ploče postoji crni rub, koji je odmaknut od ruba ekrana za oko 1 cm, ali samo na desnoj strani monitora.

Ovo se lako da srediti kada prilokom tog ekrana (BIOS,odnosno POST) pritisnes dugme Auto na monitoru. Monitor pamti sve rezolucije i valjda se kod tebe zeznula geometrija doticne rezolucije ....ma samo klikni Auto :) 

Najverojatno je bio virus jer ako je bio kratak spoj PC se jednostavno ugasi (zastita),kao "nusprodukt" si dobio i ostecene drivere za mouse i keyboard. Idi u Device Manager deinstaliraj tipkovnicu i misa i vidi sta se desava. Skini Malware Bytes i skeniraj od gamadi

Dali koristis Vistu?

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Somebody kaže...

Daj pojasni ovo. Dali je prijateljev USB bio formatiran prije toga ili je prijatelj samo obrisao podatke sa njega,odnosno dali je bio "prazan"?
Ako su samo fajlovi bili brisani onda je ogromna verojatnost da si popio virus. .inf datoteka tih virusa je Hiden (sakrivena) i obicno System

Ovo se lako da srediti kada prilokom tog ekrana (BIOS,odnosno POST) pritisnes dugme Auto na monitoru. Monitor pamti sve rezolucije i valjda se kod tebe zeznula geometrija doticne rezolucije ....ma samo klikni Auto :) 

Najverojatno je bio virus jer ako je bio kratak spoj PC se jednostavno ugasi (zastita),kao "nusprodukt" si dobio i ostecene drivere za mouse i keyboard. Idi u Device Manager deinstaliraj tipkovnicu i misa i vidi sta se desava. Skini Malware Bytes i skeniraj od gamadi

Dali koristis Vistu?

evo, sad mi sve normalno radi!

a na onom USB-u od frenda su bili podaci, a ja sam mu jos stavio film na USB!

nakon što sam ga iz struje iskopčao i ponovno ukopčao, sve je normalno radilo!!!(i jos je ovijek sve kako treba)

15 godina
neaktivan
Dali je to virus?

mada avira nije puzdan antivirus.

Uzmi neki kao Kaspersky ili eset smart ili nod.

BSU ( Baci Sestru Uvodu) USB je nesto drugo
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...

mada avira nije puzdan antivirus.

Uzmi neki kao Kaspersky ili eset smart ili nod.

Avira je besplatna, a ostali nisu!

Boljeg besplatnog AV-a od Avire nema (avast! je više-manje na istoj razini s Avirom, dok su drugi AV-i slabe kvalitete).

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
15 godina
neaktivan
Dali je to virus?

ma koga briga kupiti.

Kaspersky ima trial opcija a moze se naci i kljuc ali besplatni

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...

ma koga briga kupiti.

Legalni besplatni ključ? Prosvijetli nas i daj nam link.

15 godina
neaktivan
andy0101 kaže...
GamerMaster2041 kaže...

ma koga briga kupiti.

Legalni besplatni ključ? Prosvijetli nas i daj nam link.

A ko je rekao legalni>?<

16 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...

A ko je rekao legalni>?<

Bolje je imati besplatan antivirus nego crackirani, pogotovo zato što je besplatan AV za kućne korisnike sasvim dovoljan.

15 godina
neaktivan
Dali je to virus?

Poslednji put kad sam koristio aviru komp pun virusa a kaspersky sve ubija

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bolje imaj besplatni ili origi ( nod32, kasbersky, bitdefender po mojoj preporuci nisam nikad imo problema snjima) jer crackirani se sami nakupe virusima, jer znam točno kad sam imo crackiranu verziju nod32 eset bio mi je sumnjiv i odjednom je kao licenca prošla i 2 sata nakon toga nakupilo mi se toliko virusa da sam morao ponovo windowse instalirat....

Dompa
15 godina

Bilo koji AV uz dobro slozen firewall i nesto tipa Spyboot ce raditi kako treba......samo treba malo ukljucit mozak  i ne se ponasati se kao moj mladi brat koji je prvi puta vidio komp i samo dere "next", "yes", "no" itd.

Svaki AV je dobar ako je korisnik imalo normalna osoba kojoj nije home page neka XXX stranica......i naravo ne instalira svako smece koje mu dode pod ruku. Cool

Istina, malo je nezgodno sto su USB-i postali kao neke kurve (oprostite na izrazu), ali i to se da rijesit........

Jedini virus koji sam "popio" je bio neki nezgodni koji je rijesio samo ComboFix.....i to mi je bila dobra skola.

Samo treba svaki AV, firewall  te sve slicne programe lijepo iskonfigurirat, skidati redovito definicije i to je to......

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice