.cab (cabinet file format) - error

poruka: 4
|
čitano: 3.438
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Radi se o kompjuteru:

MBO EPOX EP-9HEAI

GPU Sapphire X550

CPU Neki AMD Athlon 64

Inace nije moj, ali znam mu sredit nove windowse i tak to. Prije 8 mjeseci sam tako mjenjao windowse, sve je normalno islo do instalacije MSOfficea, kada sam imao problema sa ovim .cab fajlovima kao sto i danas imam. Nekako sam ja na kraju i uspio instalirat taj office jer sam silio instalaciju par puta, mozda sam uspio i ignorirati error, al' znam da sam nekak bio uspio.

Prije par dana dobijem opet ovaj komp da ga sredim malo, metnem nove windowse (XP) koje inace stavljam i na druge kompove i sve normalno rade. I tako stavim drivere, krenem sa instalacijom ostalih programa medju kojima je i office i opet problemi sa .cab fajlom neki. To je Office 2007, aj reko idem probat 2003, i opet tokom instalacije neki .cab fajl. 2 sata pokusavam, probam ignorat, nista, pokusavam u BIOS-u stavit da imam floppy (a inace komp ga nema), pa stavim da ga nema jer sam citao da je mogucnost i da steka zbog floppya, mada mi to nema nikakve veze. Rekao aj mozda do windowsa, skinem druge windowse, stavim, probam instalirat, opet .cab. Skinem trece windowse, opet isto... Rekao mozda je samo do office, al' idem probat Neru 2010 stavit, opet on ne moze naci neki .cab file, idem probat stavit Neru 7, opet, opet i opet. Da napomenem uvijek je neki drugi .cab file kada pokrenem bilo koju instalaciju isponova.

Probao googlat, nasao da probam instalirat u nekom 'cleen boot-u', probam tako, nece. Jos neke stvari sa Microsoftove stranice, al' nista.

Vise verzija programa sam na skidao, vise windowsa, probavao instalirati sa eksternog harda, pa sa harda od kompa, pa sa CD-a, DVD-a...

Ja vise ne znam jel ovo softverski problem il' hardverski, ali dodje mi da ga hardverski rjesim, iscupam maticnu van i skacem po njoj dok nebudu svi kondenzatori rastavljeni u atome. Na internetu nasao isto ljudi gdje imaju sa nekim drugim aplikacijama, igrama probleme sa tim .cab fajlovima i uvijek im isto postave da probaju 'clean boot' il' sta vec al' nigdje vidio da je ikome radilo...

Jel vidio tko sta takvo?

Da probam formatirati bas sve na tome kompu? Mislim ima podataka na drugoj particiji koje bi trebao sacuvati i koje sam presao i sa NODom i AVGom, al' jel moze biti da ima neki virus?

Evo i slika sa prilozenim errorima.

error error
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Rekao si da si već probao, ali pogledaj još jednom.

http://support.microsoft.com/kb/314810

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probao clean boot, tocnije i njegov 'diagnostic boot' tako da ne pokrene ni Windows Installer, nego ga rucno pokrenem. Znaci i jedno i drugo, opet izbacuje problem sa .cab datotekom, opet nekom drugom. Probao i Office i Nero. Ako nece instalirat sa golim bootom, onda ne vrijedi pokusavat ni sa dizanjem jos samo system.ini, win.ini.

Probao sam pokrenuti sa modificiranim boot.ini gdje stavim na /MAXMEM=256, sto mi ne normalno uspori komp, mada nema mi logike zasto smanjivat radnu memoriju al' sam pokusao. Takodjer prilikom ovoga se vjerojatno zbog nedostatka memorije par puta restartirao komp u trenutku dizanja windowsa, tek nakon par pokusaja se uspio podici.

Sa kako je nazvao MS 'flatfileom', to radim citavo vrijeme, instaliravam sa harda.

Sta tu moze biti osteceno, ili 'corrupted' na tome kompu ako sam probao vec par verzija WINXP-a, vise verzija od svakog ovog programa (MSOffice2003 i 2007, Nero 7, Nero 10)? Da skinem Windowse SP2? :D Vise stvarno nemam ideja, niti ikakve logike sta mu je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nadam se da necete zamjerit zbog double posta, al' ne vjerujem da cu dobit odgovor ako samo editiram svoj zadnji post sa novim materijalima.

OnTopic:

Ovo je sada jos zesce (slika dolje). Sa jednom instalacijom windowsa se tako ponasa mada ta instalacija na drugom kompu radi.

Isao sam testirati da nije do harda. Inace ovdje je SATA HDD, a testirao sam sa svojim IDE HDD i pokrenem windowse i idem probat instalirati Office, isto daje gresku sa .cab fajlom. Vratim u svoj komp svoj HDD (IDE) i normalno instalira. Znaci nije do HDD-a. Stavim druge rame, isto opet problemi sa .cab datotekama.

Da li itko ima pojma sa cime bi ovo trebali imati veze?

EDIT:Odustao sam. U sto sam 50% siguran je da je do ploce nesto. Ovo je stvarno najnelogicniji problem koji sam vidio, ali eto, izgubio sam zivaca tonu, nekih stvari se treba oterasiti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2011 22:21 (avantgard).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice