Može li se u gore navedenom programu zumirati, a da se ne mora scrolati lijevo-desno, kao na mobitelima. Znači, kad zumiram bih želio da se scrola samo prema dolje i gore, a ne lijevo i desno, je li je to moguće?
Adobe PDF reader
- poruka: 10
- |
- čitano: 2.523
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
.. želio da se scrola samo prema dolje i gore, a ne lijevo i desno, je li je to moguće?
(to je kategorija ''nisam scrollo'' ISK?)
- scrollanje je uvjek u smjeru koji ne stane u formu (prozor-ekran). U većini slučajeva postoji vertikalni, ako po širini prozora sadržaj ne stane, tad se pojavljuje i horizontalni ali vertikalni ima defaultni prioritet na scrollu, tek ako vertikalnog nema, scrola horizontalni.
- Dakle, samo ako vertikalni ni ne postoji, pa je tvoja želja već ispunjena ili neizvediva. Tj, mouse ovisno o verziji (logitech..) ima i horizontal scroll (kotačić ili naginjanje kao joystick). Provjeri na browseru, winexploreru ili bilo kojoj aplikaciji. Ako se ponaša jednako, tad je vjerojatnije nešto drugo uzrok, npr driver miša.
Ne, nije u tome problem. Evo malo detaljnije, otvrim neku knjigu u pdf formatu na kompjuteru, legnem u krevet i slova se ne vide dobro, zumiram i sad vidim čitati s kreveta, ali da bi moga pročitati sve, morao bih scrolati lijevo-desno, tj. po horizontali, a trebao bih po vertikali jer mi je to praktičnije jer imam bežični miš i pičem prema dolje bez kretanja po horizontali. Ne znam kako da drugačije objasnim.
Ne, nije u tome problem. Evo malo detaljnije, otvrim neku knjigu u pdf formatu na kompjuteru, legnem u krevet i slova se ne vide dobro, zumiram i sad vidim čitati s kreveta, ali da bi moga pročitati sve, morao bih scrolati lijevo-desno, tj. po horizontali, a trebao bih po vertikali jer mi je to praktičnije jer imam bežični miš i pičem prema dolje bez kretanja po horizontali. Ne znam kako da drugačije objasnim.
... ajd probaj još malo objasniti. Ovako (vjerojatno mi kava još ne djeluje), kao da želiš nešto.. to i imaš (vertikal). Ako želiš i horizontal moraš imati dva scrolla na mišu, probaj nagnut kotačić..
-evo jednog ''jednostavnog'' rješenja, instaliraj voice recognition pa viči na PC.. (malo je smješno, subota..)
Imaš smartphone, zumiraš, npr. wordov dokument, i on se zumira tako da ne ide izvan ekrana(lijevo.desno) nego samo možeš ić gore i dolje.
Ne želim da mi se ovako prelomi tekst, nego da se sve prelomi prema dolje, prema vertikali...
-tad zumiraš SAMO ŠIRINU STRANICE iznad tog je nemoguće dobiti bez horizontalnog.. simbol na kvadratu koji predstavlja papir <-> Fit Width. AR ostaje na posljednoj opciji-zoomu. Ugasi, upali, trebalo bi biti jednako.
edit: .. ili primakni krevet.
Primaknut krevet, vidi, vidi. Hvala. :D
Ok, mislim da sam skuzio sto hoces. Ti hoces da kad zumiras stranicu u PDF-u da se tekst automatski prilagodava specificiranoj sirini ekrana, drugim rijecima da, ne znam, umjesto 10 rijeci u redu kod normalnog zuma, kad zumiras da 5 rijeci prijede u novi red, a 5 ostane u starom redu, tzv. reflow teksta.
Evo sto sam pronasao o tome na netu:
"The problem is with the individual files, not the app. If the file supports it, you can use the reflow text view in adobe reader which locks the width and allows you to zoom while still seeing the full width of the page. Some files don't support this. Others only support it to a certain level of zoom. Apps that try to overide the docs settings can cause those inconsistencies you mentioned. [...]"
Primaknut krevet, vidi, vidi. Hvala. :D
Mislim da se to nemože riješiti, eventualno da prebaciš tekst u recimo WORD ili i povečaš slova, onda će to automatski poslagati...
-kava proradila. Imaš windowsov zoom, /Ease Access/Magnifier. Radi OK i prati miša...
(uz predpostavku da koristiš Win OS).