3d vizulizacija

poruka: 7
|
čitano: 2.169
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
3d vizulizacija

Pozdrav ljudi, zanima me kako i na koji nacin se radi ovako real life vizualizacije. Dakle ja radim u lumionu, i imam slikano sa dronom okolinu i sada me zanima kako oni to rade. Da li se to radi u Lumionu ili photoshopu? 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: 3d vizulizacija
DeuZ kaže...

Pozdrav ljudi, zanima me kako i na koji nacin se radi ovako real life vizualizacije. Dakle ja radim u lumionu, i imam slikano sa dronom okolinu i sada me zanima kako oni to rade. Da li se to radi u Lumionu ili photoshopu? 

Ako je suditi po priloženoj fotki, ovdje je okolina dodana u photoshopu, a dio s zgradama, ogradama i dvorištima je rendering iz neke od 3d aplikacija namjenjenih za modeliranje i 3d vizualizaciju.

7 godina
neaktivan
3d vizulizacija

Ahaa, znaci inace kad rade tako to jr photoshop sto se tice okoline. 

0 0 hvala 0
17 godina
DeuZ kaže...

Ahaa, znaci inace kad rade tako to jr photoshop sto se tice okoline. 

Mislim da ti je to više do individualnog pristupa, zapravo dosta toga ovisi o vremenskom ograničenju, budžetu projekta, i ostalim raznim stavkama. 

14 godina
neaktivan
Ovo je dosta brnjavo napravljeno.
Lumion ima dosta dobre mogućnosti izrade terena i vegetacije no ako trebaš model staviti u stvarno okruženje onda kombiniraš model i fotografiju. Ono o čemu moraš voditi računa su sjene i odsjaji. Ovdje je sjena približna ali ipak dovoljno različitog smjera i intenziteta da se odmah vidi kako je model fotošopiran na pozadinu (tj. obrnuto).

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
3d vizulizacija

Da li postoji negdje tutorial tj na youtubr nesto na tu temu jer nisam nasao. Mozda nisam dobro upisao

0 0 hvala 0
17 godina
DeuZ kaže...

Da li postoji negdje tutorial tj na youtubr nesto na tu temu jer nisam nasao. Mozda nisam dobro upisao

Imaš od ovog lika koji je zanimljiv za poslušati i dobro objasni baš za Lumion, pa si pogledaš par njegovih tutoriala na njegovom youtube kanalu.

(vezan za Lumion i dodatnu obradu u Pohotshop-u)

(ugl. sve u Lumion-u uz manju doradu u Photoshop-u)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice