Thomson TG782 i limitiranje bandwidtha

poruka: 5
|
čitano: 2.350
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Prijatelj u zločinu ( read : gamer ) ima jedan problem, a budući da ja nisam baš upućen u T-Comov router jer osobno imam Linksys sa custom firmwareom doma, pitam vas za pomoć.

Na njihovoj mreži su 3 računala - prijateljov koji je spojen LAN kabelom te 2 laptopa preko wirelessa. Problem nastaje kad mu cimeri počnu skidati filmove, loadati youtube itd. za vrijeme dok on streama ili igra online igre. Da li postoji način da se direktno na routerovim postavkama ili njegovom kompu predodredi fiksni bandwidth koji nitko drugi ne može koristiti čak i u vremenu kad on ne radi ništa na kompu ( recimo, 100 kb/s je uvijek rezervirano za njega ), ili da se drugim računalima definira limit koliko mogu skidati ?

Zahvaljujem !

0 0 hvala 0
14 godina

bump, imam isto pitanje samo što u mom slučaju želim ograničiti brzinu na wifi-u za svaki uređaj posebno koji je spojen,imam speedtouch 780wl

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

jedino sto mi pada na pamet je da postavis da wifi radi na b modu a ne na g što znači da je maksimalna realna propusnost 600 kbps sa "punim" signalom te da ako imas 10 mbps brzinu a spojen si zicno, najmanje 5 mbps će uvjek bit za tebe ali taj b ima i nuspojave tj ako se skida preko wifi-ja punom brzinom, drugom spojenom na wifi će sve bit usporeno jer je zauzet cijeli wifi-jev bandwith iako je kupljena brzina (10 mbps u primjeru) veća

0 0 hvala 1
14 godina

hvala, ali nakraju mi ostaje jedina opcija kupiti router koji ima QOS i riješiti problem

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da li tcomov adb router ima ovu mogućnost limitiranje korištenja interneta za pojedine korisnike

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice