Router ne vidi uredjaj koji je na njega konektiran

poruka: 2
|
čitano: 746
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Router ne vidi uredjaj koji je na njega konektiran

Koji bi razlozi mogli uzrokovati da se uredjaj koji je na router spojen preko username-a i password-a i kojemu se nakon toga s drugih uredjaja moze pristupiti preko njegove staticke IP adrese ne pojavi na popisu spojenih uredjaja u router-ovom user interface-u?

 

Htio sam podesiti port forward na Thomson TG782 router-u da bi preko interneta mogao pristupiti ESP32-CAM-u ali problem je da TG782 kod podesavanja port forward-a nema mogucnost upisivanja lokalne IP adrese nego se jedino moze odabrati neki od uredjaja s popisa a MAC adresa od ESP32 se tu ne pojavi.

ESP32 ima staticku IP adresu i na router se spaja ispravno a serveru kojega vrti se iz lokalne mreze moze pristupiti preko IP adrese.

Vec par godina imam stalno ukljucenih nekoliko ESP8266 uredjaja koji mjere temperature i njihove MAC adrese se u tom istom routeru vide.

Po tome ispada da bi se na TG782 preko ESP32 netko mogao konektirati bez da se to moze detektirati preko router-ovog user interface-a!?

Chupo
 
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
offline
Re: Router ne vidi uredjaj koji je na njega konekt

Sličan problem sam imao i s Vipovim tehnicolorom - komp kojem je podešena statička IP adresa bi postao "nevidljiv". Iako je IP adresa uredno bila ručno upisana za port forward, router bi prestao komunicirati s tim računalom i iz WAN-a mu se ne bi moglo pristupiti, iako je u LAN-u sve bilo ok. Ištekavanje i ponovno uštekavanje LAN kabela, kao i ping iz administracije routera bi riješili problem. Na kraju sam potpisao kapitulaciju i stavio svoj router.

 

 

Ako taj router podržava rezervacije IP adresa u DHCP-u, podesi preko toga.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2020 12:14 (MrBlc).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice