Problemčić s routerom

poruka: 12
|
čitano: 4.757
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problemčić s routerom

Dakle,

danas sam instalirao iznova Windows 7 na komp i sve štima, osim jedne stvari. Kada u browser upišem IP adresu i ulogiram se na modem/router da podesim port forwardiranje javlja mi sljedeće i do opcija uopće ne mogu doći:

This feature is not enabled.
This feature has not been enabled in your cable modem.
Please contact your data services provider for more information about this feature and its availability on the network.
To exit this page, click on the "Back" button on your browser tool bar to return to the previous page or click on the "System" link above.

Inače korisnik sam B.net-a, a modem je Scientific Atlanta. Ima li tko ideju u čemu je problem i kako ga riješiti?

Pozdrav svima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problemčić s routerom

Zašto uopće forwardiraš port? Tako računalo direktno izlažeš Internetu i možeš postati meta hackera. uTorrent radi i bez toga...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problemčić s routerom

Potrebne su mi te opcije i zbog nekih drugih stvari, wlan-a i slično, a ne znam u čemu je zapravo problem, tj. zbog čega se odjednom to desilo???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problemčić s routerom
chosma kaže...
...

Zovi B.net, njihov je modem. Nije iskljucivo da oni nesto nisu napravili...

BlackMoon kaže...

Zašto uopće forwardiraš port? Tako računalo direktno izlažeš Internetu i možeš postati meta hackera. uTorrent radi i bez toga...

Ne, samo pusta promet unutra preko spomenutih portova. Ako je recimo port 3000 otvoren i to je port koji koristi utorrent, potencijalni napadac moze samo slati pakete utorrentu. Sve je ok dok nije otvorio portove osjetljivih servisa samog OS-a (recimo portovi 137-139).

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
16 godina
Problemčić s routerom

Vjerujem da je tako ali sx763 nakon ulogiranja odmah upozori na smanjenu sigurnost i izlaganje klijenta mogućim napadima ...znači,paranoidni router! Ja sam iskoristio port triggering jer sam negdje pročitao da ima istu funkciju kao forwarding osim što u slučaju neaktivnosti automatski zatvara port. Sad koliko sam dobro razumio,ne znam ni sam...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Vjerujem da je tako ali sx763 nakon ulogiranja odmah upozori na smanjenu sigurnost i izlaganje klijenta mogućim napadima ...znači,paranoidni router! Ja sam iskoristio port triggering jer sam negdje pročitao da ima istu funkciju kao forwarding osim što u slučaju neaktivnosti automatski zatvara port. Sad koliko sam dobro razumio,ne znam ni sam...

Hehe znam tocno na sto mislis, i ja sam nakon sto sam prvi puta otvorio portove na gigasetu ostao zatecen upozoravajucom porukom nakon sto sam se iduci puta ulogiravao. Vec sam si mislio sto se sad dogada, dok nisam skuzio da se buni zbog otvorenih portova {#}

Stvarno je paranoidan. Ali ruku na srce, doista se i mozes izloziti riziku ako otvoris pogresne portove. Koliko znam brojevi iznad 1500 su sigurni za uporabu te ga ne koristi niti jedan kriticni servis OS-a.

Ugl. port triggering je laicki tocno to sto si rekao. Za sve paranoje oko portova i demistificiranje odredenih pojmova pogledaj si materijal na ovoj stranici https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 (imas i test sigurnosti)

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
16 godina
odjavljen

A i t-com firewall pazi na sumnjv promet. Valjda -.-

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
protjeran
Problemčić s routerom

Oprostite što podižem staru temu, ali ja imam problem kao i forumaš u prvom postu.

Istu poruku dobijem kada odem na 192.168.0.1:

"This feature has not been enabled in your cable modem.
Please contact your data services provider for more information about this feature and its availability on the network."

Zna li netko kako to riješiti??

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-bnet.

(kupi svoj router, jer ISP ne dozvoljava inače normalne opcije, svaki ISP ima svoj firmware..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
ihush kaže...

-bnet.

(kupi svoj router, jer ISP ne dozvoljava inače normalne opcije, svaki ISP ima svoj firmware..)

Ali prije sam normalno mogao podešavati sve opcije routera, a sad nemogu.

A baš mi se i nedaju pare za novi router..

16 godina

-u svakom trenutku oni imaju punu kontrolu uređaja. (nema ni smisla kupovati drugi uređaj..)

-zato (nazovi) bnet. ... kao korisnik, imaš pravo tražiti sve funkcije, nemaju nikakvu osnovu blokirati išta (port). .. ali isto tako, znaju zašto to korisnici traže, dodatno spomenu pirateriju i licencu za windowse, pa se korsnici povuku. Uz to što obično i nije potrebno otvaranje porta, ali nije za ovu temu..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2011 14:52 (ihush).
15 godina
protjeran
Problemčić s routerom

Budem ih nazvao..

Treba mi da postavim zaštitu na wireless i iskljucim upnp(tako nesto) zbog MW2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice