Pozdrav,
imam jedan problem koji se javlja kada me netko nazove na fiksni (ili kada ja zovem preko njega), istog trena meni nestane internet i ne spaja se sve dok poziv ne zavrsi.
Fiksni telefon se nalazi u prizemlju kuce, dok je modem spojen na katu. Radi se o HT paketu, ali imao sam isti problem i preko Optime.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
vjerojatno ti telefon ne radi preko voip-a tj koristis stari nacin preko splitera a problem se javlja jer telefon nije ukljucen u spliter nego direktno u telefonsku uticnicu/liniju
Fiksni telefon je direktno ukljucen u uticnicu u prizemlju kuce (koja ima utor za telefon i internet), dok je na katu internet spojen preko splitera koji je potom spojen u uticnicu (koja ima 3 rupice, izgleda kao kandža).
Znači radiš krivo, telefon ti mora biti gdje ti je ruter, dakle spojiti u voip i problem će ti nestati!
Ali posto se radi o dnevnom boravku, fiksni telefon bi trebao biti u prizemlju kuce. Dok je ruter na gorenjm katu u sobi u kojoj se sigurno nitko nece ici javiti.
Jel postoji kakvo rijesenja da fiksni i internet ostanu gdje jesu?
Da,ali sa jako dugačkim kablom
Nije korisnik VOIP-a jer se vidi da tel. radi analogno samo nije spliter spojen kako treba. Na spliteru ljepo piše i označeno je dolaz sa centrale DSL , izlaz za ruter i izlaz za telefon.
Ako ne koristi tel. na katu onda treba spliter postaviti u prizemlju i u njega priključiti telefon a na kat spojiti izlaz za ruter.