Problem sa interneta tijekom poziva

poruka: 7
|
čitano: 745
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav,
imam jedan problem koji se javlja kada me netko nazove na fiksni (ili kada ja zovem preko njega), istog trena meni nestane internet i ne spaja se sve dok poziv ne zavrsi.
Fiksni telefon se nalazi u prizemlju kuce, dok je modem spojen na katu. Radi se o HT paketu, ali imao sam isti problem i preko Optime.

0 0 hvala 0
13 godina

vjerojatno ti telefon ne radi preko voip-a tj koristis stari nacin preko splitera a problem se javlja jer telefon nije ukljucen u spliter nego direktno u telefonsku uticnicu/liniju

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Problem sa interneta tijekom poziva

Fiksni telefon je direktno ukljucen u uticnicu u prizemlju kuce (koja ima utor za telefon i internet), dok je na katu internet spojen preko splitera koji je potom spojen u uticnicu (koja ima 3 rupice, izgleda kao kandža).

15 godina
neaktivan

Znači radiš krivo, telefon ti mora biti gdje ti je ruter, dakle  spojiti u voip i problem će ti nestati!

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2016 20:01 (jobi123).
12 godina
neaktivan

Ali posto se radi o dnevnom boravku, fiksni telefon bi trebao biti u prizemlju kuce. Dok je ruter na gorenjm katu u sobi u kojoj se sigurno nitko nece ici javiti.
Jel postoji kakvo rijesenja da fiksni i internet ostanu gdje jesu?

15 godina
neaktivan

Da,ali sa jako dugačkim kablom

0 0 hvala 0
11 godina

Nije korisnik VOIP-a jer se vidi da tel. radi analogno samo nije spliter spojen kako treba. Na spliteru ljepo piše i označeno je dolaz sa centrale DSL  , izlaz za ruter i izlaz za telefon.

Ako ne koristi tel. na katu onda treba spliter postaviti u prizemlju i u njega priključiti telefon  a na kat spojiti izlaz za ruter.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice