Pitanje u vezi zaštite

poruka: 4
|
čitano: 1.095
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi zaštite

Dakle, zanima me kako da dobro zaštitim svoj Acess Point.

Naime, situacija je sljedeća.

Imam desktop računalo koje je spojeno na router žičnim putem i tako na Internet. Acess Point (Edimax) sam spojio na jedan ethernet port u routeru i sad putem tog Acess pointa laptop i desktop dijele bežičnu mrežu na Internet.

U postavkama Edimax Acess pointa kojeg treba zaštiti imam:

WEP

WPA - preshared key

WPA Radius

Ja sam izabrao WPA i onda sam imao sljedeće opcije:

WPA(TKIP), WPA2(AES)

i WPA2 Mixed

Izabraio sam WPA2(AES) nakon cega sam mogao izabrati Pre shared key format: Passphrase ili Hex (64 charachters).

Ja sam izabrao Passphrase i utipkao šifru.

Zanima me sljedeće:

1. Dali sam mogao izabrati nešto bolje? Gdje sam mogao izabrati bolju zaštitu ili je ovo OK?

2. Kada se pokušavam uredno spojiti laptopom na acess point - uredno pita za šifru, ja upišem i radi. Dali je ovo dovoljno za ovakav oblik male mreže.

3. Trebam li još podešavati neke postavke na laptopu u slučaju da se pokušam spojiti na neke druge acess pointove itd.?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi zaštite

1. 2. wpa2 (aes) je najbolje što se može izabrati za kućne korisnike, drugim riječima izabrao si najbolje

3. automatske postavke i DHCP riješit će sve automatski i po defoltu, ono što trebaš učiniti kad se spajaš na mrežu koja nije tvoja je samo odabrati ju i upisati password, ukoliko se želiš dodatno osigurati na mrežama koje nisu tvoje jedina mogućnost (ona koja je vrijedna spomena) je da se koristiš enkriptiranim VPN-om, međutim pošto imaš svoju mrežu, transakcije i ostale osjetljive stvari radi od kuće...

...a ne, ti rešio, sam vodiš svoj rat protiv imperijalističke bande...
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 16:33 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi zaštite

To što si izabrao je i više nego dovoljno.

A ako želiš maksimalnu sigurnost, odaberi 504-bitni key sa 63 znaka, nešto u ovakvom obliku:

ZnUvlbb+pU/EUJWt8rI#9UV28d4twy$KbM6Bxg8c/7qTQCCY\VO2zu4&N8p9&hS

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pitanje u vezi zaštite
macak kaže...

To što si izabrao je i više nego dovoljno.

A ako želiš maksimalnu sigurnost, odaberi 504-bitni key sa 63 znaka, nešto u ovakvom obliku:

ZnUvlbb+pU/EUJWt8rI#9UV28d4twy$KbM6Bxg8c/7qTQCCY\VO2zu4&N8p9&hS

ne zbunjivati čovjeka... 10 znakova u kojima se kombiniraju velika i mala slova sa brojevima bit će dovoljno...

...a ne, ti rešio, sam vodiš svoj rat protiv imperijalističke bande...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice