LAN spojen, internet ne radi

poruka: 16
|
čitano: 4.656
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam problem, cimer ima XP, a ja 7

Spojeni smo u LAN od doma, samo sto on moze na internet a ja ne mogu.

Vidim kad kliknem na network ostala rčunala u mreži, čak mogu i kopirati datoteke.

Sve je namješteno kao i kod njega, samo sto ja kad kliknem properties od LAN-a ima internet protokol 4 i 6

Meni je default namješteno na obtain ip adress i dns automatski...

Help?

Život je takav - čupav i dlakav; nauči se depilirat!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: LAN spojen, internet ne radi

Koji modem, koji provider?

Protocol 4 i 6 su specifični za Vistu i Win7. Šestica još nije u upotrebi, podešavaš samo ipv4.

Herbalife
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 22:57 (nCh!).
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

a gle za modem i provider ne znam, ziher je tcom, a mi u sobi imamo ocito spliter ili nesto pise na njemu Konig...

16 godina
protjeran

probaj instalirat novi drajver za lan na njegovom konpu može lako bit da je to problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pogledao sam, thanx, namjestio sam na MSHOME workgroup

17 godina
neaktivan
giga kaže...

probaj instalirat novi drajver za lan na njegovom konpu može lako bit da je to problem

Koliko ja znam mi dobivamo net od nekoga u sobi iznad nas. Ta osoba ima vjerojatno ruter, nije bežično, jer se on spaja s mrežnim kablom na net...

16 godina
protjeran
Silvertiger kaže...
giga kaže...

Koliko ja znam mi dobivamo net od nekoga u sobi iznad nas. Ta osoba ima vjerojatno ruter, nije bežično, jer se on spaja s mrežnim kablom na net...

ne ne nisi me skužija na njegovoj matičnoj ima lan konektor on triba drajver da bi ispravno radija to mislin nebitno čiji je ruter

a probaj i svoj kabel  u njegov konp da eliminiraš kreške

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 23:13 (giga).
17 godina
neaktivan
giga kaže...
Silvertiger kaže...
giga kaže...

ne ne nisi me skužija na njegovoj matičnoj ima lan konektor on triba drajver da bi ispravno radija to mislin nebitno čiji je ruter

a probaj i svoj kabel  u njegov konp da eliminiraš kreške

ovako.. Kod njega sve rdi..on može na net i sa svojim i sa mojim kablom, a ja ne mogu nikako .. ja mogu samo gledat datotek ostalih ljudi na mreži..

trenutno mi cimer nije tu, kao ni njegov laptop..

16 godina

-ovisi kako je podešena mreža, (nagađanje je..) potreban ti je gateway možda od routera ili sherana mreža (računalo), prepiši taj podatak (i DNS) i unesi ručno podatke za ip4, ali pošto ti mreža radi, nevjerujem da je tu rješenje, vjerojatnije: -'Šef' mreže, je možda postavio npr MAC filtriranje, tad moraš tražiti šefa...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

vjerojatnije: -'Šef' mreže, je možda postavio npr MAC filtriranje, tad moraš tražiti šefa...

Lako moguće.. Sutra budem pitao cimera od kud on dobavlja net..

17 godina
neaktivan

Hvala svima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mac filtriranje se koristi gotovo pa isključivo za wireless a ovdje govorimo o žičnom spoju. 

Od cimera prepiši sve podatke i samo kod ip adress polja promijeni zadnji odjeljak. Povećaj recimo za 1 broj npr ako je kod cimera 192.168.1.212 ti stavi 192.168.1.213 i to je to. 

Ostala polja stavi identično poput njega.

Herbalife
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 0:06 (nCh!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma kladim se da nije upisao gateway....

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-pošto mu lokalna mreža radi, znači da je dobio IP preko DHCPa. Za izlaz na internet, je važan samo gateway (+DNS), tako da ručno upisivanje IPa neće ništa promijeniti. Ali točno, vjerojatno nije MAC filtriran.. može bit po IPu klijent listi itd... ugl. onaj tko je složio mrežu bi trebao dozvoliti izlaz.

Moguće je i ovo, da u mreži ima više od jednog DHCP-servera, tad PC pokupi podatke od prvog koji mu se javi, .. što bi rješilo ručno upisivanje gw-a. Pošto ga neznamo, samo predpostavka 192.168.1.1 -treba probati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina

Ako je kućna mreža moguće da mu je router dodijelio 192.168.1.1 za gateway a ima modem koji koristi 254. Neka ručno ukuca to i dns-ove.

Herbalife
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice