Kako onemogućiti utorrent na mreži ?

poruka: 9
|
čitano: 2.337
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako problem je slijedeći :

Nas par je spojeno na jednu mrežu (točnije nas troje).Kolega kod koga smo spojeni ima Thompson TG782i,a ja i kolega smo kod njega spojeni putem Wireless-a.Problem je taj što ovaj treći kolega stalno nešto skida preko utorrent-a pa sva brzina ode njemu na skidanje,to je nesto grozno i neopisivo sto nebih pozelio nikome ! Toliko iritirajuće da jednostavno nemožete ništa raditi,pročitati mail-ove ili otici na fb,...groznoo,i da odmah nekima odgovorim : Ne,ne možemo mu zabraniti da se spaja na mrežu jer nas troje zajedno plaćamo net,tako da ništa od te opcije.Pa me zanima dali se nekako može utorrent blokirati sa mreže ili ako nemože,može li se onda barem brzina nekako jednostavno podjeliti ravnomjerno na svu trojicu ? Molim vas pomozite ovo je vise jednostavno za ne izdrzati,dođe mi da se ubijem kada čekam 5 minuta da mi otvori google,i to zamislite,ne otvori ga nego pise Server not found (znate kako to ide na mozzili).Nemam riječi a bome ni ideje šta da radim.Molim vas za pomoć.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Naravno da se mzoe

zvoneeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Kako onemogućiti utorrent na mreži ?
Pa reci lijepo covjeku kako, a ne samo rec moze i bog...
14 godina
neaktivan

nagodis tamo na njegovom kompu na torrentu  tj. otvoris torrent-options-preferences-bandwidth-global rate downloading i tu staviš njemu max. brzinu kojom će da skida. npr. ako je njemu do sada skidalo npr. 500 kb-s ti staviš 250, e sad onih 250 što može još skidati to će biti rasporedjeno na tebe ili tog još jednog...

to je u vezi torrenta a sada ako on skida preko drugog programa neznam za to :D

Da te volim dusa zna,draga moja BiH

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Neka lik ogranici upload pa ce biti bolje

14 godina
neaktivan

A znate li možda koje portove koristi utorrent i dali ih je moguće sve blokirati ?

0 0 hvala 0
14 godina
Znam da mozes poataviti neki nasumicni port, tako da i znas kojeg koristi moze ga taj lik u 2-3 klika promjeniti
17 godina

Dogovorite se tako da dok ste doma i spojeni ste svi na net, da on ograniči brzinu na 1/3 brzine veze (pošto sva trojica plaćate, imate svaki pravo na dio brzine). A dok je recimo sam doma, nek onda skida punom brzino. Mislim, pa svatko normalan bi prihvatio neki kompromis, a ne da ovako uzima sebi i ono što praktički nije njegovo :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se portova tiče vrlo ih je lako izmijeniti u utorrentu pa to otpada.

Mislim da nije zauzeće linka ono što je problem. Prije će biti da je taj modem dosta slab da se izbori sa velikim brojem konekcija koje se ostvaruju kod skidanja torenta.

Samo zauzeće linka se automatski prilagođava zahtjevima klijenata pa se veza dijeli. Ja imam na poslu nekih 5 kompova i kad stavim torent bez ogranicenja nikoga ne blokiram jer mi je ruter (PC P-III sa Mikrotikom) dovoljno jak da sve opsluži.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice