Čudan problem sa spajanjem preko LAN kabla

poruka: 10
|
čitano: 1.242
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle,

Doma kompjutor mogu najnormalnije spojiti na Bnetov router kablom i radi bez greške. Kad donesem komp kod frenda i uštekam LAN kabel u komp, mreža ne radi. Spojen je u port na koji je inače spojen njegov komp i koji provjereno radi. No, ja ne mogu spojiti svoj komp kablom ni na jedan port na njegovom routeru, koji je isto Bnetov, ali stariji model. Preko WIFI-ja se spajam najnormalnije.

Ne kužim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Čudan problem sa spajanjem preko LAN kabla

to je bnetov fičer :)

preko MAC adrese dozvoljava pristup samo jednom PCju (mrežnom uređaju).. koji se nakon paljenja modema detektira.

quickfix, ugasi-upali modem..

pravi fix, nabavi svoj router s wan portom (pravi router, ne modem) ili starisnka mreža bez routera/dhcpa na žganjce ali nemaš internet..

tako su ograničeni samo lan portovi, wlan nije ograničen (ne smije biti..).

bnet to radi od početaka, zato da juzer ne može pustiti čitavu zgradu na net..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 13:52 (ihush).
14 godina
neaktivan

jel mogu to negdje u postavkama routera promijeniti?

znači, na tom routeru su inače spojena dva kompa...od frenda i od starog njegovog. kad ja u bilo koji od ta dva ulaza na koje su spojeni, pokušam spojiti svoj komp - ne radi.

nisam tu često, al imamo neki LAN party danas staromodni pa me zahebava to :)

16 godina

-nemaš punu kontrolu nad modemom, to ima ISP (bnet) s druge strane žice.. namjerno.

-svi ISPovi ograničavaju juzera..

-odgovori su već dati, kupi router (pravi s wan portom) u trgovini, 120-150kn, ubodeš, radi (bez ikakvih ograničenja parstotina PCja..).

pa čak i kemijanje, npr soft promjena (fejk) MAC adrese...

edit: ili kompletan server/gatweway.. tuneliranje.. sve se može i softom, ali KISS kaže router. To je zapravo samo kutijica s chipom koji sadrži software za routanje, dhcp itd... sve je to software koji ako nemaš 120kn viška možeš i sam na PCju, ali tad trebaš znanje..

ili kupnja wlan adaptera.. ili .. itd :)

kupnja routera (pa i preko oglasnika) je najjednostavniji način, prvo paljenje, automatika obavi sve, nakon minute radi. (defaultne postavke i automatika su takve), naravno, ugasiš-upališ bnetov modem, tad on prepozna prvi mrežni uređaj-MAC tj router i njemu da pristup. Ostalo za mrežu radi taj router. Prednost, nema ograničenja pa i kod promjene operatera i sl. Može se od operatera tražiti bridge (isključuju se sve funkcije 'kutije' ostaje samo modem za liniju, bez ograničenja, često potrebno u firmama..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 14:06 (ihush).
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-nemaš punu kontrolu nad modemom, to ima ISP (bnet) s druge strane žice.. namjerno.

-svi ISPovi ograničavaju juzera..

-odgovori su već dati, kupi router (pravi s wan portom) u trgovini, 120-150kn, ubodeš, radi (bez ikakvih ograničenja parstotina PCja..).

pa čak i kemijanje, npr soft promjena (fejk) MAC adrese...

edit: ili kompletan server/gatweway.. tuneliranje.. sve se može i softom, ali KISS kaže router. To je zapravo samo kutijica s chipom koji sadrži software za routanje, dhcp itd... sve je to software koji ako nemaš 120kn viška možeš i sam na PCju, ali tad trebaš znanje..

ili kupnja wlan adaptera.. ili .. itd :)

kupnja routera (pa i preko oglasnika) je najjednostavniji način, prvo paljenje, automatika obavi sve, nakon minute radi. (defaultne postavke i automatika su takve), naravno, ugasiš-upališ bnetov modem, tad on prepozna prvi mrežni uređaj-MAC tj router i njemu da pristup. Ostalo za mrežu radi taj router. Prednost, nema ograničenja pa i kod promjene operatera i sl. Može se od operatera tražiti bridge (isključuju se sve funkcije 'kutije' ostaje samo modem za liniju, bez ograničenja, često potrebno u firmama..).

evo, upravo spojen drugi komp najnormalnije preko lan kabla, samo se moj ne želi spojiti :)

je li moguće da kod mene softverski nešto ograničava mrežnu karticu da se spaja samo na jedan router?!

16 godina

U postavkama za LAN stavi da ti automatski odredi IP adresu.

Za zahvalu klikni na Hvala
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 15:09 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pogledaj da kojim slučajem nemaš namještenu fiksnu IP adresu na svojoj mrežnoj kartici.

14 godina
neaktivan
ivo454 kaže...

U postavkama za LAN stavi da ti automatski odredi IP adresu.

postavljeno, naravno...meni ovo stvarno nije jasno

16 godina

Ubaci drugu LAN karticu

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ivo454 kaže...

Ubaci drugu LAN karticu