Bežični internet puca točno svakih sat vremena! :(

poruka: 6
|
čitano: 1.677
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

I to uvijek točno 5 minuta prije punog sata, dakle u 13:55; 14:55; 15:55 i tako dalje...

Znam da se obično net resetira jednom dnevno, ali svakih sat vremena! :(

Je li stvar u nečemu drugom?

Neka opšcija koja je uključena zbog nekoga razloga???

Heeeelppppp!!!

P.S.

Imam optiku preko A1

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2025 11:00 (Kant).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Bežični internet puca točno svakih sat vremena

- vrijeme najma-rezervacije (lease time) lan ip adrese se podešava (starinski-klasično) u sekundama, pa do cca 48h.. ako je to, potraži-provjeri.

- najjednostavnije kreni od reseta modema, parvog-jakog, hard ili hw.. da se učitaju defaultne-operaterove postavke, to je početna točka koja eliminira juzersko čačkanje tj nagađanje u kojem stanju-postavci je moguć uzrok..

.. npr držiš reset button ili mala rupica stisnuto dok se sve ledice ne ugase-upale, tad pustiš, cca 4-7+ sec.. pa i duže, 15-više.. sačekaš minutu cca koliko treba da se restarta-spoji-odradi, gledaš ledice-blicanje-redosljed.. i tad ako je sve s uređajem i linijom ok već znaš da radi ok ili da je stvar za reklamaciju bilo uređaja ili linije-centrale.. to riješava szk.

-ako nije do modema-linije, tad je nešto do tvog dijela, neki uređaj (računalo, tablet, mobitel..) može biti uzrok, npr malware koji otvara previše konekcija i koji to pokušava timerski zadano pa do banalnog legitimnog pokušaja npr ažuriranja ili zaboravljeni torrent.. to ne riješava szk. + može biti slučajnost, peh, lokacija.. npr koliko wlan uređaja je u bložoj okolici, slobodni kanali-zauzeće.. broj korisnika koji se spajaju, dok su stari uređaji mogli do 5, pa do desetak, današnji prosječno hendlaju 15-30, neki +60-120 uređaja.. a sve se broji, ne samo računala, svaki mrežni uređaj npr ako imaš smarthome centralno, svjetla, bojler, roletne... i svaki od njih može imati neki timer npr za paljenje svjetla što služi za zavaravanje lopova itd.. a može biti uzrok problema, tj ako je stvarno timer koji to radi vremenski 5 min do sata..

-optika, .. preko a1, možda imaš optiku, možda coax, možda su u šumici, tj a1 je sve zmixao + mobilnu, izjednačio, dok agent-trgovac koji prodaje pakete ne mora imati znanje o bilo čemu, tj na nekoj lokaciji mogu biti sve tri dostupne linije-mogućnosti, kao i da ih nema.. a izjednačavanjem paketa i svođenjem na brzinu-paket, ponekad prodaju pod optika, pri čemu prosječan rednek-joe-štef u prodaji misli da su gigabitne brzine samo na optici, može i coax, može i mobilna.. pa možda imaš optiku.

-zatim kvart, linije, radovi, mogući prekidi npr zbog požara u zagrebu, ovisi koji grad-kvart.. do turizma u dubrovniku ili sinoćnjeg slavlja u rijeci, kad linije mogu pucati, no tad ne pucaju 5-do-sat.. samo kao mogući izvori-uzroci, tj ne treba se previše osloniti na ono što juzer kaže :) .. jer ne mogu procjenjivati koliko tko zna o mreži kao npr o samoj liniji.. nego se to uzme pod 'možda'.. :)) ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
Na svim uređajima na mreži ili samo na nekima? Računalo, tablet, mob?
15 godina
Kant kaže...

I to uvijek točno 5 minuta prije punog sata, dakle u 13:55; 14:55; 15:55 i tako dalje...

Znam da se obično net resetira jednom dnevno, ali svakih sat vremena! :(

Je li stvar u nečemu drugom?

Neka opšcija koja je uključena zbog nekoga razloga???

Heeeelppppp!!!

P.S.

Imam optiku preko A1

Da li ti puca optika ili samo wifi? Ako samo wifi onda nije kriv provider već tvoj uređaj, a moguće i ruter pa vidi postavke. Ja sam imao malo drugačiji problem, ali prije dosta godina, u pitanju je bio tele2 internet isto je pucalo skoro pa u isto vrijeme, ali ne svaki sat već svaki dan, ali kod mene se nije spojilo već sam morao ugasit pa upalit ruter, bilo je do rutera. Sad što je kod tebe, ne znam, ali izgleda kao da ti puca baš od uređaja povezivost sda ruterom ili zbog njega ili zbog  uređaja na koji se spajaš, nisi rekao na koji, mob, laptop ili?

17 godina

Ovako, spajam se preko kompa. Kada idem u ruter, tamo piše da je uptime, ne znam, 16 sati, a meni veza na kompu puca svakih sat vremena, u sekundu. Na mobitelu nisam primijetio da puca.

I da, kada sam spojem kabelom, veza na kompu ne puca!

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Onda je ili wifi (zagušen kanal) ili hardver (driveri,postavke ili odumire modul).

Provjeri ima li novijih drivera, ima li kakva postavka za štednju energije, i u postavkama routera promijeni kanal WLAN-a, pogotovo ako se radi o 2.4 GHz.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2025 22:28 (robogo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice