Nedavno sam kupio novi komp i jako me smeta zujanje koje mogu rec je dosta jako i ima li neki projedlog u cemu je problem?
CPU:AMD Phenom ii x4 BE
MBO: Asrock 890 GX Extreme 3
GPU: Sapphire Ati Radeon 6850
Nedavno sam kupio novi komp i jako me smeta zujanje koje mogu rec je dosta jako i ima li neki projedlog u cemu je problem?
CPU:AMD Phenom ii x4 BE
MBO: Asrock 890 GX Extreme 3
GPU: Sapphire Ati Radeon 6850
Čuješ li odakle točno dolazi. Najvjerojatnije neki ventilator nije dobro učvršćen ili dodiruje nešto
Koliko sam shvatio s mjesta na kojem se nalazi procesor
I ja mislim da je ventilator,takav sam problem i ja imao,vidi pa ga namjesti ako nije ventilator javi nam.
Koliko sam shvatio s mjesta na kojem se nalazi procesor
Pogledaj jeli lipo zakačen ili možda zapinje za kabel pwm konektora
Ti stock cooleri od AMD-a su prebučni, moraš uzeti neki aftermarket cooler, njima možeš kontrolirati brzinu vrtnje venta, a i bolje hlade.
Preporučujem Xigmatek Gaia-u.
Nije stvar u buci. Nema veze šta je stock, ne bi trebao zujati
Meni je stock s.775 hladnjak na 100% PWM poprilicno "zujao".
Vjerojatno se vent vrti na 100% i zbog toga se to "zujanje" cuje.
Probaj s prstom lagano usporiti ventilator, ako "zujanje" prestane ili se smanji, to je to.
Otidi u BIOS ili instaliraj program poput SpeedFan-a i sa njime smanji ventilator na kojih 80%.
Ti stock cooleri od AMD-a su prebučni, moraš uzeti neki aftermarket cooler, njima možeš kontrolirati brzinu vrtnje venta, a i bolje hlade.
Preporučujem Xigmatek Gaia-u.
Nije stvar u buci. Nema veze šta je stock, ne bi trebao zujati
Tvorac teme se nije izjasnio kakvo je zujanje u pitanju, ja se slažem da su cooleri od tih phenoma crap teški, zvrndaju ko nenormalni, bio na stocku il ne, toliko zvrndaju da nemreš bit pored računala....
ma previse ti je vruce u kucistu,ventilator od hladnjaka ti je na 100%,a stock hladnjak je šrot amen.
Tvorac teme se nije izjasnio kakvo je zujanje u pitanju, ja se slažem da su cooleri od tih phenoma crap teški, zvrndaju ko nenormalni, bio na stocku il ne, toliko zvrndaju da nemreš bit pored računala....
Tu si u pravu, neka lipo objasni kakav je zvuk. Jeli zujanje konstantno jedno te isto ili je pri loadu jače
...
Tu si u pravu, neka lipo objasni kakav je zvuk. Jeli zujanje konstantno jedno te isto ili je pri loadu jače
Zujanje je uvijek isto konstantno
evo pošto vidim da je tema zujanje...
ja imam isto problem,
naime meni zuji samo prvih 10 minuta pri paljenju kompa... dakle ako ga recimo palim ujutro... zuji..a zuji graficka, tj njezin ventilator jedan... dobro je ucvrscena
i radi super.. hladi dobro... nema prasine..cistim redovito...ali znam da je taj vent od twin frozra 560, zato sto sam otvorio komp kad je zujao i zaustavio ga na sek i nije zujao vise..
dakle kao da zapinje za nesto.. i onda prestane..
nije mi jasno..kako zuji prvih 10 minuta i onda prestane.. i kad radi full cuje se normalno grafa onako kao se i treba cuti pri 100% vent...
vec sam dobio savjet da furam na servis..ali mislim prvo pitati ovako jos..da cujem jos savjeta..
kolega forumaš nadam se da se ne ljutiš što sam uletio u temu... ;)
tnx
..
Kako je kolega @royalhero već rekao može biti da je problem do zavojnica ako je zujanje konstantno isto. Ajmo reći da stvara onakav zvuk kao kad stojiš kraj trafostanice
...
Da nije lager ventilatora, probaj podmazati.
:D ok, tnx.. a sad...
s čim da podmažem i što točno i sčim točno??? :(
Kako je kolega @royalhero već rekao može biti da je problem do zavojnica ako je zujanje konstantno isto. Ajmo reći da stvara onakav zvuk kao kad stojiš kraj trafostanice
Da, ali sa manjim intenzitetom, jer ovo je zavojnica, a to je trafo pretpostavimo sa primarom od 35 kV.
Pa normalno, samo mu pokušajem objaniti kako otprilike zvuči kad je zavojnia u pitanju
...
Da nije lager ventilatora, probaj podmazati.
:D ok, tnx.. a sad...
s čim da podmažem i što točno i sčim točno??? :(
Nemoj sam ništa badati ako se ne kužiš nego ravno na servis
...
Nemoj sam ništa badati ako se ne kužiš nego ravno na servis
Ma to je ventilator, ako ti je baš toliko stalo, kupi novi, koliko ja znam do 30 KN.
To ne dolazi u obzir pošto je riječ o grafičkoj a pretpostavljam da ima garanciju tako da bi samostalno skidanje i zamjena venta bio glup potez
...
tnx ljudi... mislim da cu to i napraviti... graficka je kupljena u magazin rsu...
tako da cu tamo otfurat...imam garanciju...
pozz