Da li mi je zbog bottlenecka velika temeperatura ?

poruka: 3
|
čitano: 2.032
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Tvoj problem je do cpu kulera najvjerojatnije. Pogledaj da li je ima prasine i promjeni termalnu pastu ako je dugo nisi mjenjao. Pogledaj u task menageru da li nesto koristi cpu zna se uvuci neki malware li virus. Klokni procesor  na 3,5 ghz i nece biti bottleneck a vijerujem da ni sada nije jer taj proc radi oko 3 GHz na stock-u.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 17:18 (Digital26).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Na idle bi temp trebale biti od 25°-45°,tvoje jesu malo povišene.A pod opterečenjem,bi ga trebao-lo držati do 60°,stupanj,dva više nema veze,jer mu je max 74°.Znači,post iznad,čišćenje i promjena paste.Clockanjem če biti i na najvišoj voltaži,pa tako i par stupnjeva viša temp(ovisno o cooleru).Osim ako znaš i ručno smanjiš voltažu,ali opet,da proc radi ok.Ako nemaš potrebe za clockanjem,ostavi to.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Da li mi je zbog bottlenecka velika temeperatu
nadam se da si krivo napisal, nisi imal paste?? :O
imam dobar hladnjak al svejedno svaka 2-3 mjeseca detaljno ciscenje komponenti/ventova... pastu bi trebalo mijenjat min jednom godisnje... to je isto ko i ulje u autu, ima vijek trajanja kolko je korisno i trebalo bi mijenjat... ali ovo su fkt previsoke temp, provjeri task manager koji proces ti gusi proc... nebi ni reinstal OSa skodio (dva-tri puta godisnje ja radim reinstal) i komp cist sretan
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice