Z-3 Logitech-problem sa regulatorom zvuka

poruka: 19
|
čitano: 6.710
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Zadnjih tjedan dana mi kad želim pojačati odnosno smanjiti zvučnike počnu krčati dok to radim,kad namjestim nivo jačine onda je OK ali dok vrtim kotačić zvučnici krče.

Zna se desiti ovisno o položaju kotačića da ne radi jedan od kanala,a isto tako i slušalice ovisno u kojem je položaju  3,5 mm jack kad ih spojim.

Pretpostavljam da je problem sa potenciometrom u jedinici za regulaciju pa vas molim kako to najbezbolnije riješiti.

Kako da skinem kotačić ako se uopče može?(možda bi malo kontakt spreja pomoglo) Šteta bi bila da zbog toga moram kupovati nove zvučnike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa kaj nitko nije imao loših iskustava sa tim kotačičem od regulacije jačine?Nikakav savjet kako riješoti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Z-3 Logitech-problem sa regulatorom zvuka
ja imam identican problem na logitech g330 headsetu. iritantno.
Me gusta....
18 godina

Taj problem je vrlo lako rijesiti! Uzmes racun i garanciju i vratis ih u ducan gdje si ih kupio.

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da,uz uvjet da imaš važeču garanciju.Meni je gara istekla,kupio bi samo taj regulator kad bi ga bilo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 16:02 (honda_zg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Problem je u tome sto se nakupilo necistoce/prasine na potenciometru, tako kad se pojacava/stisava necistoce prave sumove/krckanja.

Nisam bio u susretu s tim zvucnicima ali ako se moze rastaviti i ocistiti to bi trebalo rijesiti stvar ili ugasiti zvucnike i kotacic puno puta vrtiti naprijed nazad, trebalo bi popraviti stvar. Pozz

Sajko
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 16:08 (Psycho_Cro).
15 godina
neaktivan

pokušavao sam skinuti kotačić ali nejde a bojim se da ne uništim to do kraja pa ono ako je netko to rastavljao bio bih mu zahvalan na  uputama kako skinuti kotačić a ne sje.... nešto,ako nisu doktori zaljepili da ga ni nemožeš skinuti. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
honda_zg kaže...

pokušavao sam skinuti kotačić ali nejde a bojim se da ne uništim to do kraja pa ono ako je netko to rastavljao bio bih mu zahvalan na  uputama kako skinuti kotačić a ne sje.... nešto,ako nisu doktori zaljepili da ga ni nemožeš skinuti. 

A jesi probao jedno 20 puta ga odvrnuti do kraja i nazad, jel ima ikakvih promjena?

Sajko
15 godina
neaktivan

Evo odvrnuo ga jedno 50-tak puta i razlika je primjetna,još uvijek se čuje ali više ni izbliza tako jako kao i prije,sa ulazom za slušalice gdje gubim zvuk na jednom kanalu, to nemogu napraviti pa jel mogu tu napraviti kakvu štetu ako našpricam unutra kontakt spreja,to je barem dostupno za razliku od kotačića.

17 godina

To bi ti trebao netko drugi reci jel bi se smjelo jer ja nisam nikad koristio kontakt sprej.

Sajko
15 godina
neaktivan

Nekad se to koristilo baš za takve stvari,mislim na razdoblje od prije 20-tak godina,a sad neznam,nisam siguran,možda se koristi nešto drugo.

14 godina
neaktivan

Naravno da smiješ koristiti kontakt sprej ali kontakt ne nikakav wd ili neznam kaj dakle imaš ovakve proizvode u elmatisu dakle piše ti sastrane kontakt sprej pa kupi i pošpricaj i onda vrti u krug i to rješava problem jer to ti je u biti potenciometar i u njemu ti se stvori zamazanoća i onda krči kod promjene otpora :-)

15 godina

Više mi liči na neispravan jack u kućištu računara. Probaj da jack slušalica ili zvučnika ne gurneš u kućište 100% jer očigledno jedan kanal (+) ti ima kratak spoj sa masom (-). Nedostatak jednog kanala i krčanje nedvosmisleno upućuje na kratak spoj u kućištu.

Srdačan pozdrav!

15 godina
neaktivan
dejo1234 kaže...

Naravno da smiješ koristiti kontakt sprej ali kontakt ne nikakav wd ili neznam kaj dakle imaš ovakve proizvode u elmatisu dakle piše ti sastrane kontakt sprej pa kupi i pošpricaj i onda vrti u krug i to rješava problem jer to ti je u biti potenciometar i u njemu ti se stvori zamazanoća i onda krči kod promjene otpora :-)

Imaš kakvu ideju kako skinuti onaj kotačić,jer neznam kak da našpricam da sprej uđe do kontakta?

phoenix2003 kaže...

Više mi liči na neispravan jack u kućištu računara. Probaj da jack slušalica ili zvučnika ne gurneš u kućište 100% jer očigledno jedan kanal (+) ti ima kratak spoj sa masom (-). Nedostatak jednog kanala i krčanje nedvosmisleno upućuje na kratak spoj u kućištu.

Srdačan pozdrav!

Sa jackom u kučištu je sve ok,kanal se gubi(u slušalicama kad su spojene na jedinicu za kontrolu glasnoče) kad se okreče kotačić za regulaciju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 0:35 (honda_zg).
14 godina
neaktivan

ha čuj najbolje sve otvoriti i i onda sve našpicati nisi jedini koji ima problem svako malo servisiram miksete zbog tog kvara jednostavno tu si ne možeš pomoći :-)

15 godina
neaktivan
dejo1234 kaže...

ha čuj najbolje sve otvoriti i i onda sve našpicati nisi jedini koji ima problem svako malo servisiram miksete zbog tog kvara jednostavno tu si ne možeš pomoći :-)

Da,izgleda da ga moram cijelog rašerafiti jer se kotačić neda ovako skinuti.

16 godina
neaktivan
honda_zg kaže...

Zadnjih tjedan dana mi kad želim pojačati odnosno smanjiti zvučnike počnu krčati dok to radim,kad namjestim nivo jačine onda je OK ali dok vrtim kotačić zvučnici krče.

Zna se desiti ovisno o položaju kotačića da ne radi jedan od kanala,a isto tako i slušalice ovisno u kojem je položaju   3,5 mm jack kad ih spojim.

Pretpostavljam da je problem sa potenciometrom u jedinici za regulaciju pa vas molim kako to najbezbolnije riješiti.

Kako da skinem kotačić ako se uopče može?(možda bi malo kontakt spreja pomoglo) Šteta bi bila da zbog toga moram kupovati nove zvučnike.

Meni se to događalo prije par mjeseci sa Z-3, nisam puno obraćao pažnju i sad mi uopće ne radi lijevi zvučnik. I da skoro zaboravih, provjeri kabel koji je spojen na subwofer jer je (bar meni) on shebao zvučnik na kraju.

Doli doturi, doli medičina! Doli ignjoranstvo, živila filozofija!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 0:50 (Cevi).
15 godina
neaktivan
Cevi kaže...
honda_zg kaže...

Zna se desiti ovisno o položaju kotačića da ne radi jedan od kanala,a isto tako i slušalice ovisno u kojem je položaju   3,5 mm jack kad ih spojim.

Meni se to događalo prije par mjeseci sa Z-3, nisam puno obraćao pažnju i sad mi uopće ne radi lijevi zvučnik. I da skoro zaboravih, provjeri kabel koji je spojen na subwofer jer je (bar meni) on shebao zvučnik na kraju.

Hvala ti na savjetu,i kabel na ulazu u subwofer nije imao dobar kontakt tako kada sam ga dodirnuo pucalo je u zvučnicima.

Ispuhao od prašine vratio natrag i sada radi sve bez problema.Evo ako netko bude imao sličnih problema,nije samo stvar u potenciometru za regulaciju nego može biti i ulaz za regulator i satelite  u subwoferu.Dobro ispuhati od prašine našpricati kontakt sprejem za elektroniku i trebalo bi sve raditi ok.

15 godina
neaktivan

Radilo je OK,evo skoro dva mjeseca i opet je počelo zahebavati,očito to sa kontakt sprejem je samo neko privremeno rješenje.

Može li se taj regulator izbaciti i zamjeniti kakvim drugim rješenjem, u vidu kakve jeftine mixete ili sličnog rješenja,ima tko takva iskustva ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice