Windows 7 driveri za pržilicu

poruka: 34
|
čitano: 40.177
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

ljudi, bok! ne znam kako najpametnije napisati naslov teme... pokušavam prekopirati dvd ili cd i probala sam sa više programa za prženje i svaki puta isti problem - kada treba umetnuti prazan cd ili dvd, komp mi ga izbaci i ništa ne uspijem napraviti. laptop mi je star - compaq nx7010 - od 2004.godine. imao je neke windowse, a ja sam u međuvremenu stavila windows 7 ultimate. danas mi je sinulo da vjerojatno treba pofriškati drivere. uspjelaa sam naći da se radi o pržilici HL-DT-ST RW/DVD GCC-4241 NATA DEVICE, ali nigdje ne mogu naći drivre na netu za to. molim mahere da mi pomognu, jer klinac bi muziku i crtiće, a ja mu ne mogu to spržiti. što da radim, može li netko pomoći????

e, da, i još jedno pitanje - koje dvd-e tj.cd-e trebam kupovati: + ili -?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 23:00 (lopta1).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Windows 7 driveri za pržilicu
lopta1 kaže...

e, da, i još jedno pitanje - koje dvd-e tj.cd-e trebam kupovati: + ili -?

Minus trebas kupovati mada je moguce da se moze i plus ali bolje ti je sa minusom.

Inace sto se tice drivera...

Nema potrebe za skidanje drivera. Przilica se instalira zajedno sa Windowsom i nema dodatnih drivera. Eventualno mozes downloadati chipset drivere sa strane proizvodaca za tvoj laptop. Problem trebas trazisti u tvom programu za przenje.

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
15 godina

Ne treba nikakav driver instalirati za pržilicu, vjerojatno nisi nešto dobro namistila u samom programu za prženje. Koji si program koristila?

Evo jedan jednostavni program, skini njega i probaj LINK

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
13 godina
neaktivan

ma koji program za prženje da uzmem? probala nero - ne šljaka, neki dvd clone, ista priča, sad imam neki dvd fab... nemam originalni program za prženje koji sam dobila s kompom jer sam mijenjala windowse i sve se to nekako zbrčkalo. Pa mi se komp redovno, ako je bio upaljen, samo gasio i palio, pa sam ubacila windows cd da ga kao popravim i uspjelo je - sada je taj problem riješen. ali i dalje ne mogu spržiti klincu cd ni dvd. nije da ne znam, jer i prije sam to radila, ali na ovom mom laptopu jednostavno ne ide! izbaci mi cd van i veli - ubaci prazan cd! uopće ne prepozna prazan cd. a sa punog prekopira i traži prazan. i onda - stop - izbacuje ga van. ne znam koliko sam cd-ova sfušala, jer mi poslije kaže da je cd pun sa okb podataka na njemu! sada sam kupila -rw i opet neda spržiti. već sam luda!!!

znači, moram tražiti chipset drivere...

idem pročeprkati...

15 godina

Ma ne trebaju ti nikakvi driveri, skini ovaj program šta sam ti linkao u prethodnom postu, besplatan je i težak svega 5 MB.

Tu gdje je označeno odaberi svoju pržilicu i to je to Tu gdje je označeno odaberi svoju pržilicu i to je to
...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
14 godina
odjavljen

S obzirom da je dvd star, skini najnoviji firmwire koji nađeš za svoju pržilicu, pa probaj onda pržiti DVD-e. Prema problemu pržilica najvjerojatnije ne može započeti sa snimanjem. To ti treba riješiti problem

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 23:31 (formula1live).

0 0 hvala 0
16 godina

- 2004., notebook... dooljno razloga da bi bilo čudo da snimanje prođe bez problema.

- sam uređaj (snimalica) može biti neispravan. Predpostavimo da ipak radi.. (lagano pobrisati optiku je jedino što se može popraviti od fiizičkih problema)

- HDD na notebooku je (jako) spor, neodovoljno za nazivne brzine snimanja. Počistiti smeće ako ga ima, defragmentirati, snimati na najnižoj brzini (npr CD x4-x8, DVD x2-x4)

- ne koristiti svakakav software, recimo crackani nero, nepotrebno jer postiji normalan besplatan software, pa i u samim windowsima.

... dodatno, računalo treba biti pravilno podešeno jer današnji OS i aplikacije traže puno više resursa (nepotrebno opterećuju) tako da i to može biti razlog neuspješnog snimanja.

- presakanje za test, svih mogućih soft. uzroka, nekom linux distrom, liveCD npr Suse. Pokušati snimiti, ako je OK -> nije kvar, ... može se rješiti gornjim uputama, ako je kvar, jedino zamjena (neispaltivo). Bolje/jeftinije riješenje, ext.USB snimalica.

btw, medij za DVD, jednokaratni, prednost za DVD-video (playere) je 'minus' (standardi), dok za rad na PCu je prednost 'plus' (korekcija grešaka-čitljivost).

Izbrisiv medij RW uvjek 'plus' (i na DVD-video plajerima je podržaniji).

-CD nema +/-

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 23:36 (ihush).
14 godina
odjavljen

Ma problem je sigurno u firmwire-u jer kak je napisala pržilica ne može započeti sa snimanjem jer ne prepoznaje DVD.

Zaboravi na sve naše postove, ako si napisala dobro ime pržilice, onda ti to nije DVD pržilica, nego samo CD pržilica (dell-ov combo), tak da nečeš moći pržiti DVD-e. A ako si krivo napisal ime onda skini novi firmwire kak sam ti i napisal.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 23:45 (formula1live).

1 0 hvala 0
16 godina
formula1live kaže...

Ma problem je sigurno u firmwire-u jer kak je napisala pržilica ne može započeti sa snimanjem jer ne prepoznaje DVD.

Istina, može biti rješenje s firmwareom.

- ali, nemoj nikad biti siguran.. recimo jedan od mogućih razloga je npr DVD-player (ne recorder), jer je iz tih godina.

- firmware je izuzetno rijetko potrebno nadograđivati, odnosi se primarno na nove  tipove medija. U slučaju kad je iz 2004.te prije bi se kladio na kvar...

-btw nije isto dali izbacuje soft za snimanje (nero) u trenutku kad se počne snimati ili kao što je napisano 'komp mi ga izbaci'.. tad je to na nivou sistema i nema baš nikakve veze sa snimanjem ili firmwareom.

.., ali, problem je dali postoji novi firmware kojeg (bez googlanja, napamet) predviđam da nema. Posljednji na hp-2005.

-vrlo jednostavan zaključak, to je DVD-player, odnosno combo.

(spor sam..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 23:58 (ihush).
16 godina
protjeran

Narode ono sto meni najednostavnije pada na pamet da je vrisnula przilica, kakvi firmware i driveri (ne rugam se predlozima) ali przilica ima neki vjek trajanja barem laser za zapisivanje, ukoliko je mnogo koristen vec od prije onda moze se racunat da je il prljav sto je mozda moguce pocistit sa CD za ciscenje lasera, ali najvise sluti da przac je otisao u vjecna lovista.Nikakav softwer za przenje sa neta nije potreban jer ga vec ima za prvu zalost moze koristit i windows program za przenje.Imao slican problem przilica cita CD, ali nece da ucita DVD- jeve niti da uopste przi ni jedan medi.

Driveri uopste nisu potrebni samim time sto je windows prepoznao przilicu kao uredjaj, tako da to odpada, ali pokusaj kupit onaj CD za ciscenje lasera sa tecnoscu pa odvrti ako ne uspije mislim da probas obratit se servisu, ali nisam siguran koliko je isplatno gledajuci na starost laptopa i na  komplikovan proces promjene citaca.CD za ciscenje izgleda ti ovako.

http://s7.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=21829
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 0:14 (311008).
13 godina
protjeran

Muziku i crtiće možeš staviti na USB stick pa u DVB/T uređaj (ali predhodno bi bilo poželjno taj isti stick formatirat/pobrisat u spomenutom TV-u). Ako je DVD i player samo,staviš original(izvorni) medij,snimiš(prekopiraš sa DVD-a) na recimo desktop(radnu površinu) te zatim taj snimak(materijal:mjuza,film) prekopiraš na USB stick koji je predhodno formatiran na DVB/T-u; i onda ga upikaš u telkač! Trebalo bi radit na telki ako Vaš DVB/T podržava DivX/Xvid codece(većinom podržavaju).

Avira plaćenik ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Probaj sa cdburnxp.besplatan je.moguce da pokusavas snimiti vise podataka nego sto stane na dvd.pogledaj velicinu onoga sta zelis snimiti na medij
13 godina
neaktivan
formula1live kaže...

Zaboravi na sve naše postove, ako si napisala dobro ime pržilice, onda ti to nije DVD pržilica, nego samo CD pržilica (dell-ov combo), tak da nečeš moći pržiti DVD-e. A ako si krivo napisal ime onda skini novi firmwire kak sam ti i napisal.

Hvala svima na odgovorima. sve bum probala. pržila sam prije dvd-e, tak da je dvd pržilica (i u nazivu piše rw/dvd).

idem isprobavati...

13 godina
neaktivan
311008 kaže...

Narode ono sto meni najednostavnije pada na pamet da je vrisnula przilica, kakvi firmware i driveri (ne rugam se predlozima) ali przilica ima neki vjek trajanja barem laser za zapisivanje, ukoliko je mnogo koristen vec od prije onda moze se racunat da je il prljav sto je mozda moguce pocistit sa CD za ciscenje lasera, ali najvise sluti da przac je otisao u vjecna lovista.Nikakav softwer za przenje sa neta nije potreban jer ga vec ima za prvu zalost moze koristit i windows program za przenje.Imao slican problem przilica cita CD, ali nece da ucita DVD- jeve niti da uopste przi ni jedan medi.

Driveri uopste nisu potrebni samim time sto je windows prepoznao przilicu kao uredjaj, tako da to odpada, ali pokusaj kupit onaj CD za ciscenje lasera sa tecnoscu pa odvrti ako ne uspije mislim da probas obratit se servisu, ali nisam siguran koliko je isplatno gledajuci na starost laptopa i na  komplikovan proces promjene citaca.CD za ciscenje izgleda ti ovako.

Joj, imala sam davno prije takav sličan cd. i da nisi rekao za to ja bi, biserka ro išla pokušati krpicom čistiti. fakat sam pukla i totalno zaboravila neke stvari. to ti je tak - kad sam si sama sve radila oko kompa bila sam sa svime up to date, a onda sam prepustila muškome, a sada opet moram doći u štos i podsjetiti se!

sad mi je krivo što tijekom dana nisam stigla pogledati poruke, već bi imala taj cd!

shit shit shit! ko će izdržai do sutra!

13 godina
neaktivan
=WZ= RiSbO kaže...
Probaj sa cdburnxp.besplatan je.moguce da pokusavas snimiti vise podataka nego sto stane na dvd.pogledaj velicinu onoga sta zelis snimiti na medij

ma nije više - običan crnjak crtića, nezaštićen, želim prekopirati. i lik to prekopirava tak. a htjela sam i sa kompa crtić na dvd staviti pa ne ide...

al, polako probavam vaše savjete. možda nešto upali

13 godina
neaktivan

slučajno našla na you tube kako ručno očistiti optiku. išla probati, i sada kada treba spržiti nekaj radi malo "zarokće" onak kak treba kad počne pržiti, ali ne ide. Ali ne izbacuje disk! Tak da mislim da će čišćenje cd-om pomoći. Sutra probam pa javim!

valjda bude ok...

16 godina
protjeran
lopta1 kaže...
311008 kaže...

Joj, imala sam davno prije takav sličan cd. i da nisi rekao za to ja bi, biserka ro išla pokušati krpicom čistiti. fakat sam pukla i totalno zaboravila neke stvari. to ti je tak - kad sam si sama sve radila oko kompa bila sam sa svime up to date, a onda sam prepustila muškome, a sada opet moram doći u štos i podsjetiti se!

sad mi je krivo što tijekom dana nisam stigla pogledati poruke, već bi imala taj cd!

shit shit shit! ko će izdržai do sutra!

To ti je rec zenska sa testisima{#} kad odvrtis CD pokusaj da przis na manjoj brzini, i fakat se nadam da ce proradit {#}

13 godina
neaktivan

E, volim baš kao i svaka žena dobiti kompliment! Hvala!{#}

Kupila cd sa tom nekom četkicom, očistila i opet ista pjesma. Idem probati smanjiti brzinu. ak to ne upali... koma sam. gledala nanjuškalu neke pržilice eksterne...ali nemam para kak sam na porodiljskom i sama s klincima!{#} ali, budem ja to probala riješiti!!!

16 godina
protjeran

Ne znam sta da ti kazem sta ti se isplati to ti znas sa stanjem u slajpeku, ali recimo meni bi bilo isplatnije da si kupim malo veci USB pa ga koristis ko prenosni mediji ako imas DVD player koji podrzava USB stic, utaknes.Za prvu pomoc, exterac ti se bas i ne isplati, na kraju doce vrijeme kad ces mjenjat taj laptop, i sta ces onda sa externim DVD?A sto se tice nisam siguran da vidis u nekom lokalnom servisu da ti probaju to pravit pa eto {#} kolko para tolko muzike {#}

13 godina
neaktivan

kopira dvd. traži prazan disk, ali komp ga ne prepozna i ništ ne napravi! 

Kaže - zahtjeva disk sa 2,66gb mjesta, prazan. ja ubacim, a u tabeli piše da ima 0kb (???) i da je prazan! - a ima 4,7gb i iz paketa prazan izvađen! friško kupljen paket!!!

Inače, sam ga prebaci na brzinu 3X...

Išla sam s onim jednostavnim programom koji mi je ovdje predlože i to copy or grab disc... mission impossible!

16 godina
protjeran

Rikno przac {#}

17 godina
neaktivan

Možda pržilica ima problema sa određenom markom medija. Trebalo bi probat upgrejdat firmware.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jel znaš naći točnu lokaciju što trebam stisnuti da to upgradeam? Probala sam medije sa raznih lokacija...na različitim mjestima kupljenih...

13 godina
neaktivan

evo, evo, već je jedan dečko pisao:

Type:FirmwareVersion:1.08 (6 Jun 2005)Operating System(s):Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows XP, Microsoft Windows XP Home Edition, Microsoft Windows XP ProfessionalFile name:sp30367.exe (628 KB)
17 godina
neaktivan
lopta1 kaže...
lFile name:sp30367.exe (628 KB)

To je za model 4343N a tvoj je model 4241.

Evo našao sam nešto pa probaj. Skini, raspakiraj i pokreni.

http://www.datafilehost.com/download-d2a94918.html

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
13 godina
neaktivan

...this program cant be used for the selected device...

što sad?

17 godina
neaktivan
lopta1 kaže...

što sad?

Pogledaj još jednom u device manageru koji je točan model pržilice.

13 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
lopta1 kaže...

što sad?

Pogledaj još jednom u device manageru koji je točan model pržilice.

HL-DT-ST RW/DVD GCC-4241N ATA Device. Driver file version: 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)

17 godina
neaktivan
lopta1 kaže...
HL-DT-ST RW/DVD GCC-4241N ATA Device. Driver file version: 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)

Skini ono s mog linka i probaj.

13 godina
neaktivan

jesam - isto mi javi...

beba plače, moram ić! fala - sutra nastavak...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice