Western Digital eksterni HDD problem

poruka: 14
|
čitano: 3.169
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima, kao što naslov kaže, imam problem sa externim HDD-om Western Digital-a. Model je WD1200XMS-OO.

ušao sam u my computer i onda u local disk (G:), (ime externog u my computer). imao sam igre: bf3, metro last light, cod bo, cod ghosts, far cry 3, crysis 3 i nesto malo muzike. napravio sam desni klik na externi  u my computer i onda sam kliknio na tools pa na ono check disk for errors i onda sam odabrao dvije opcije: za bad sectore da skenira i jos nesto drugo, tada mi se nije dalo cekat, i nakon jednu minutu sam prekinuo skeniranje. kad sam prekinio, zatvorio sam my computer, ponovno otvorio, i pisalo mi je samo local disk g i ispod njega NTSF, e sad, ja sam njega prije stavio na onu novu, sto mozes stavit preko 4 gb fajlove, mislim da je bio fat 32, al sam stavio na ntfs, a ntfs pise ispod local disk g, i nista, ne mogu otvoriti, otkopcao ja njega iz usb-a i opet ustekao, odem u my computer ista stvar, a hdd normalno radi, gori plava lampica da radi, al tada je bio neki cudan zvuk, kao dn, dn, dn, dn i tako svako sekundu, kad istekam sve normalno, ustekam opet isto... mozete li MI POMOCI? POSTO IMAM PREDOBRE igre i ne zelim ih izgubiti :((( {#}

0 0 hvala 0
15 godina

- Može slika iz disk managementa?

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Western Digital eksterni HDD problem
Valentin17 kaže...

- Može slika iz disk managementa?

ovaj gore, sto pise (G:) 111 gb

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 19:48 (trugati512).
15 godina

trugati512

- Probaj napravit restart računala.

- Ako znaš kako, probaj ga izvadit iz kućišta i spojit direktno na ploču kao interni disk.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 20:54 (Valentin17).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

trugati512

- Probaj napravit restart računala.

- Ako znaš kako, probaj ga izvadit iz kućišta i spojit direktno na ploču kao intreni disk.

laptop je, kao što rekoh, externi, znači spojiš kabl s njim i onda spojiš u usb, nije pravi HDD, nego externi HDD ili ti ga prenosivi hard disk :D e, sada, neces vjerovat, al proradio sam od sebe

14 godina
neaktivan

{#}{#} problem rijesen sam od sebe, admini zakljucajte

0 0 hvala 1
15 godina

trugati512

- Da radiš na laptopu mi nisi rekao, pa sam krivo pretpostavio.

- Inače, svaki (skoro) externi disk se može rastavit, u tome kućištu ti je 2.5" interni HDD od laptopa,

SATA data i power konektori su isti kao i kod klasičnih 3.5" HDDa.

- Taj disk koristi USB na SATA adapter i kad ti on "prdne", onda disk izvadiš van, kupiš novo kućište,

i "dereš" dalje ili ga ugradiš u laptop ili stolni PC, opet ...

- Eto, drago mi je da je proradilo. :D

- Kloni se takvih gluposti koje si sad pokušao, jer bi drugi put mogao ostati bez podataka. ;D

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 20:15 (Valentin17).

0 0 hvala 0
17 godina
Valentin17 kaže...

..

..

-osim modela gdje proizvođač (namjerno) postavi drugačiji nestandardni konektkor. mućka djubrad. (ostalo je OK).

@ tru.. s diskom nikad nemoj biti nestrpljiv ako ti je sadržaj važan i backup, usput nauči par termina i čemu služe.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

ihush

- Ovaj njegov je OK.{#}

- Gadovi, KLIK.

- Veća sam se zaje... jedamput, pa mi je "riknuo", onda sam ga morao baciti u smeće.

- Nikada više, sad kupim disk za laptop, kućište za njega i bok.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 20:17 (Valentin17).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

trugati512

- Da radiš na laptopu mi nisi rekao, pa sam krivo pretpostavio.

- Inače, svaki (skoro) externi disk se može rastavit, u tome kućištu ti je 2.5" interni HDD od laptopa,

- Taj disk koristi USB na SATA adapter i kad ti on "prdne", onda disk izvadiš van, kupiš novo kućište,

i "dereš" dalje ili ga ugradiš u laptop ili stolni PC, opet ...

- Eto, drago mi je da je proradilo. :D

- Kloni se takvih gluposti koje si sad pokušao, jer bi drugi put mogao ostati bez podataka. ;D

kakve gluposti? samo sam krenio desni klik pa properties pa tools pa ono za skeniranje bad sektora i onda mi se nije dalo cekat pa sam prekinuo, inace externi je rabljen oko 5 mjeseci prije mene, koristio je moj tetak, ali on je jako precizan sa tim stvarima pa ne vjerujem da je nesto zabrljao, jer ima laptop sa core i7, 8 gb rama, amd radeon hd 7700m, win 8 pro 64 bit, platio 1.200 eura u njemackoj prosle god, jer tamo i zivi :D hehe xd i prije sam tako prekidao pa mi nije nista se desilo, al nea veze :D hehe xd

14 godina
neaktivan
ihush kaže...
Valentin17 kaže...

..

..

-osim modela gdje proizvođač (namjerno) postavi drugačiji nestandardni konektkor. mućka djubrad. (ostalo je OK).

@ tru.. s diskom nikad nemoj biti nestrpljiv ako ti je sadržaj važan i backup, usput nauči par termina i čemu služe.

ma znam, nikad nisam bio nestrpljiv, pa mi se nije dalo cekat i prekinio i aj bok :D al jbg, hehe, procitat cu ja ;) hvala na upozorenju :$ xd

16 godina
neaktivan

Imam jedan problem sa eksternim HDD, na racunalu sve normalno radi copy/paste, ali na macbooku ne mogu prebabacivat dokumente s maca na eksterni, te u gornjem lijevom kutu mi se pokaze prekrizena olovka. Da li se netko susretao s tim problemom?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
gamer4ever kaže...

Imam jedan problem sa eksternim HDD, na racunalu sve normalno radi copy/paste, ali na macbooku ne mogu prebabacivat dokumente s maca na eksterni, te u gornjem lijevom kutu mi se pokaze prekrizena olovka. Da li se netko susretao s tim problemom?

nezz, mosta taj externi HDD ne podrzava mac, nego samo windows, nezz :)

Pravi prijatelj se prepoznaje u nevoljama, a ne po tome što se s njime šeće po gradu. ;)
16 godina
gamer4ever kaže...

HDD je formatirat na Fat32 ili NTFS, Mac OS ga može čitat, ali ne i zapisivat bez Paragon NTFS for Mac ili Tuxera NTFS, ili nađi neko besplatno riješenje

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice