Visoke temperatue CPU

poruka: 21
|
čitano: 2.656
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Visoke temperatue CPU

Koristio sam stock hladnjak i temperature su mi bile možda stepen ili dva više nego na slici dole. Danas sam stavio Zalman cnps10X optima i temperature su ostale iste odnosno stepen dva niže. 

Ispade da sam bacio pare na hladnjak.

Sve sam dva puta provjerio i hladnjak je postavljen kako treba.

Neki prijedlozi? 

Je li moguće da je napajanje loše i da ono uzrokuje visoke temperature procesora?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Visoke temperatue CPU

jesu ti to temo u loadu ili idleu? ako si dobro montirao hladnjak i ako je dobro sjeo.koliko si paste stavio ako si previse to nikako ne valja,napajanje nema nikakve veze sa temp.Koji case imas i dal ima dobar protok zraka ugradi jos koji case vent i ocisti cijeli komp!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 10:19 (GAMERANGER).
15 godina
Visoke temperatue CPU

Definitivno hladnjak nije dobro postavljen. Za svaki slučaj resetuj BIOS a ako postoji nova verzija napravi flash BIOS-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Visoke temperatue CPU

Ovo su temperature u idleu. Sad sam hladnjak ponovo montirao, definitivno je dobro sjeo, pastu razmazao u tankom sloju, sve ok, al temperature identične.

Kučište je novo CM N600, sve je čisto, ostale temperature su ok, samo CPU zeza. Temperature se čak ne mjenjaju i ako izvučem kućište ispod stola i skinem stranicu, sve opet isto. Resetovao sam bios, stavljao novi bios i opet ništa.

Najviše me mući što su temperature identične stock hladnjaku, apsolutno nikakve promjene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Jesi siguran da mu radi fan? Moguce je teoretski i da si naletio na primjerak sa neravnim dnom pa zato lose hladi al tesko da je to..
11 godina
neaktivan
Visoke temperatue CPU

Ma fan je ok, radi sve, ubrzava kad je u loadu. Počeo sam sumnjati da je CPU oštećen jer mi je prije dva mjeseca crkla napojna, a trenutak prije nego će crknuti vidio sam da je temp procesora bila skoro 80. Sve i da nije ravno dno na hladnjaku ne bi dao baš identične temperature kao kod stock hladnjaka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
eeddiinn kaže...

Ma fan je ok, radi sve, ubrzava kad je u loadu. Počeo sam sumnjati da je CPU oštećen jer mi je prije dva mjeseca crkla napojna, a trenutak prije nego će crknuti vidio sam da je temp procesora bila skoro 80. Sve i da nije ravno dno na hladnjaku ne bi dao baš identične temperature kao kod stock hladnjaka.

koji je hladnjak u pitanju.

Ja sam imao dotični procesor i sa stock hladnjakom su bile takve temperature .

Onda sam si nabavio CM za nekih 200 kn i temp su bile normalne,uglavnom u loadu nisu prelazile 60 stupnjeva.

testirano s prime95

11 godina
neaktivan
Visoke temperatue CPU

Hladnjak je zalman cnps10x optima, a temperature su  iste kao na stock hladnjaku. Znaci visoke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
eeddiinn kaže...

Hladnjak je zalman cnps10x optima, a temperature su  iste kao na stock hladnjaku. Znaci visoke.

Ja sam imao i hladnjak TT isgc 300 i jednostavno baza hladnjaka nije valjala.

Šta god isprobavo temerature su bile očajne onda sam si uzeo CM 212 i temp su bile normalne.

Probaj reinstalirat hladnjak,i nemoj razmazivat pastu samo je nanesi na sredini veličine zrna riže.

11 godina
neaktivan
Visoke temperatue CPU

I razmazivao i stavljao na sredinu zrno rize, montiro poponovo i opet sve isto. Kazem vam najcudnije je sto su temperature u stepen sa stock hladnjakom.

Ovje je nesto drugo u pitanju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Visoke temperatue CPU

Možda je i do senzora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Visoke temperatue CPU

Moguće ali kako to provjeriti. Jedino što sam primjetio je da su sada sa novim hladnjakom niže temperature u loadu od stock coolera, a u idleu su iste.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Visoke temperatue CPU

Pokušaj da fiksno postaviš napon na 1.100V pa javi kakve su temperature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Visoke temperatue CPU

Reseat procesora (vađenje i vraćanje) možda pomogne, bilo je slučajeva.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Visoke temperatue CPU

Vadio sam procesor i nije pomoglo. 

U biosu mogu mjenjati voltažu na CPU Core i CPU VTT ali samo na više, ne mogu staviti 1,1V.

Probao sam i overclock procesora za nekih 20% i temperature u idleu su ostale iste.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Visoke temperatue CPU

Nadam se da mi autor neće zamjeriti što se ubacujem na njegovu temu, ali imam isti problem pa da ne otvaram novu.

Od kada sam kupio prijenosnik, činilo mi se da procesor grije više nego što je normalno, ali kako je bilo ljeto, povezivao sam to s time. Međutim, ljeto je odavno prošlo, a temperature se nisu značajno smanjile. Malo prije sam uslikao kolike su vrijednosti. (http://oi61.tinypic.com/znla1l.jpg) Od programa su otvoreni samo browseri IE i Opera (svaki ima svoju funkciju :D). Znam da su to zahtjevni programi, ali opet ne vjerujem da su toliko zahtjevni da bi temperature bile ovolike. Nije mi se htjelo zafrkavati s reklamacijama, jer se uvijek dugo čeka da ustanove u čemu je stvar, a pretežno uvijek ustanove da je dok nešto radi s time sve u redu.

Jesu li ovo normalne temperature mobilnog procesora s obzirom na njegovu snagu i skučen prostor u kojem se nalazi ili je ipak opravdana doza zabrinutosti i treba poduzeti nešto povodom toga? Ako treba, što bi to bilo? Prijenosnik inače stoji na cooleru koji nije uključen (jer baš i nije od neke pomoći), a otvor za zrak je redovito čišćen od ono malo prašine što se tu i tamo skupi. Da još napomenem, temperatura matične je u skladu s temperaturama procesora, dok grafička ne kuri osim ako je pod dodatnim opterećenjem.

Molim savjet.

0 0 hvala 0
13 godina
sasvim normalne temperature sa obzirom na trenutno pokrenute aplikacije. ako želiš test temperatura skini occt ili aida64 pa napravi stress test i prati do koliko se penju temp. i dali se laptop gasi..ako nisi vec duže vrijeme, otvori laptop promjeni pastu ( arctic mx2 ili 4 , ili neka coolermaster) , odvoji ventilator od hladnjaka , na rubovima se zna nakupiti praasina pa nije baš dobar protok zraka.
11 godina
neaktivan
Visoke temperatue CPU

Zahvaljujem na odgovoru.

Pustio sam stress test procesora pa prilažem rezultate testa.

Aida - http://oi58.tinypic.com/34ngtw3.jpg

HWMonitor - http://oi60.tinypic.com/116um0w.jpg

Laptop je još pod garancijom pa ga ne želim otvarati, a kao što sam i rekao, od početka su temperature ovakve. I na starom su temperature bile poprilično visoke pa mi je grafička otišla.  Zato pitam je li normalno da u stanju mirovanja/manjeg opterećenja temperature budu oko 65°C/70°C, a pri većem opterećenju oko 85°C/95°C.

0 0 hvala 0
15 godina
Visoke temperatue CPU

Samo da potvrdim kolegu, normalne su to temperature za laptop, ne brini.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Meni izgledaju previsoke s obzirom na temperaturu u stolnim računalima, pogotovo zato što je maksimalna dopuštena temperatura oko 105°C. Vjerujem da ste bolje upućeni pa ću nastojati smanjiti svoju dozu zabrinutosti. Zahvaljujem.

13 godina
Visoke temperatue CPU

Ne brini , kao sto sam ti napisao , koristis internet browsere trenutno i to je ok temperatura za to , redovno ga cisti ,prati temperature i ne sekiraj se , to je laptop oni i imaju vise temperature od stolnih racunala, njihove komponente su i pravljene za vise temperature ( sve u granicama normale , da ga ne przis par sati na +90 ) 

ako te toliko brine , posto je pod garancijom , lijepo u trgovinu i nek ti ga ociste oni , mada nebi trebao gubiti garanciju ni ako sam otvaras ali svejedno

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 3:33 (g3arv8).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice