No video input misterij

poruka: 6
|
čitano: 2.643
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
No video input misterij

Ljudi pomagajte, nedavno mi se računalo nije htjelo upaliti a javila se poruka "attention: no video input", vrti se jedino stražnji ventilator, cpu, grafulja niti znaka života. Nakon što sam otvorio računalo i ponovno spojio napajanje sve je proradilo i bilo je ok 3-4 dana. Zatim opet isto, stavio sam od frenda lc napajanje 550W silent giant i komp radi normalno, a svoje corsair tx 650W odnio u linksa da provjere što nije u redu s mojim. Testirali su dva-tri tjedna i sve je ok s napajanjem, ali dok mi je od frenda napajanje bilo u kompu počeli su se javljati problemi s hard diskom, "disk eror read", "eror 17", pa mi je i monitor par puta ima crvenu pozadinu. Problem se rješio tako što sam samo na onom ids kabelu hard disk spojio na drugi utor i sve ok. Stigne moje napajanje, komp odradi cili 5 dana prije no video input poruke. Na netu vidio da su ovo najčešće problemi s matičnom pločom, pa su mi u linksa pogledali i matičnu ali ona je ispravna. komp trenutno radi ali do kada? Ako tko ima savjet kakav, i više sam nego zahvalan.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
No video input misterij

Ja bi ti savjetovao da dobro provjeriš kontakte kako sjedaju.

Mislim na konektore od napajanja, jer ako labavo sjedaju moguće da ti nakon nekog vremena rada jednostavno prekine kontakt i izbaci

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: No video input misterij

Hvala na savjetu, provjerit ću, i dalje mi se javlja no video input ali sad, radi cpu, sve se vrti ali monitor mi javlja tu iritantnu poruku.

13 godina
neaktivan
Re: No video input misterij

Ludnica, monitor javlja no video input, pc radi, sliku ne vidim jel umjesto zelenog svjetla na tipki kojom palim/gasim monitor svjetli narančasto, u pozadini čujem npr. igru, glazbu ili film, ovisno što trenutno radim ali nema slike na monitoru. Tek ponovnim paljenjem sve radi ok.

15 godina
neaktivan
No video input misterij

Može pomoć? Imam starije računalo i također mi daje poruku no video input. probao sa sa dvije grafičke, dva kabla, dva lcd monitora i jednim crt ali i dalje javlja no video input ! jel zna netko možda u čemu je problem ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
No video input misterij

imas integriranu grafu ? ako imas spoji je ako ne probaj izvadit bateriju iz maticne da se vrati sve na staro mozda ti u biosu ne cita prvo pci-e utor mada sumljam da je to al probaj, ako to ne uspije ako imas vise plocica rama stavi samo jedan i tako sve isprobaj ... ali prije toga poiskljuci sve znaci ostavi samo maticnu da ti komp moze upalit hdd citaci  floppy i ostalo izvadi iz maticne i napajanja pa probaj... javi ako si sta uspio bilo bi mi drago da jesi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice