Da li je u glupim Nvidijinim driverima moguće naštimati da se pri pokretanju računala ventilator na GPU odmah vrti na 55% umjesto dosadašnjih 40%. Ono s profilima me ne zanima,jer pri svakom pokretanju windowsa moram nanovo učitavati profil koji sam napravio?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Svi imate ATI-jeve kartice pa niko ne zna?
za regulaciju brzine ventilatora koristiš programe kao msi afterburner koji je moja preporuka,imaš mogucnost namijestanja automatske regulacije,poigraj se malo s njime,mislim da imas i na youtube tutorial.
Probaj sa Riva Tuner programom, tamo možeš namjestit da ti se prilikom pokretanja windowsa vent. konstantno vrti na željenom postotku.
Probaj sa Riva Tuner programom, tamo možeš namjestit da ti se prilikom pokretanja windowsa vent. konstantno vrti na željenom postotku.
afterburner je u stvari novija,ljepša,bolja i jedostavnija verzija rivatunera ;).
Ja koristim NTune što se integrira u drivere. Kad napravim profil s brzinom ventilatora koju želim,pita me da li želim da se te postavke učitaju i kod slijedećeg podizanja windowsa. To uredno potvrdim,ali kod slijedećeg startup-a opet učita defaultne postavke i ventilator na 40%.
Ja koristim NTune što se integrira u drivere. Kad napravim profil s brzinom ventilatora koju želim,pita me da li želim da se te postavke učitaju i kod slijedećeg podizanja windowsa. To uredno potvrdim,ali kod slijedećeg startup-a opet učita defaultne postavke i ventilator na 40%.
oćito da nije dobar program ili nesto krivo radis,kao što rekoh,msi afterburner ;).
Provati ću a evo,vidim po Forumima da je nTune katastrofa od programa!
MSI Afterburner mi je skoro zapalio kartcu. Dva dana radio dobro a danas overklokao karticu sam od sebe. Temo GPU-a bila 98°C a vent na 100%. Spasio me beep koji me upozorio na pregrijavanje. Kakav je ovo polusoftver?
nije polusoftver, ja u 3 godine korištenja i clockanja grafulje nikad nisam imao problema s njim
afterburner je u stvari novija,ljepša,bolja i jedostavnija verzija rivatunera ;).
Definitivno oku ugodnija verzija i jednostavnija no nije nužno bolja ako je jednostavnija. Koliko se sjećam Rivatuner je ima više opcija za tvikanje i te spike, bio je prilagođeniji advanced korisnicima.
No way. RivaTuner je puuuuno napredniji program. Puno. I kompliciraniji za korištenje. Sa RivaTunerom su se otključavale nekadašnje GF 6600 kartice u 6800.
Meni treba samo da mi regulira brzinu ventilatora u odnosu na temperaturu. I to savršeno radi. Ali ne znam zašto ove neželjene posljedice?