USB utori baš i ne rade, izgleda

poruka: 14
|
čitano: 3.327
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

Čudan problem kod kolegice na kompu -

ubacim skroz novi USB stick, i sad on svijetli kao da radi, međutim u windowsima ga uopće ne prepoznaje niti nudi da se otvori.   Nisam probavao iza uključit, samo na utorima naprijed.   Kod mene kad sam probao sve je ispravno.   Kaže da joj je nedavno netko stavljao neki drugi USB i da je radilo.

u čemu bi mogao biti problem i može li se možda riješiti reinstalacijom drivera matične ?

"Hedonism Is My LifeStyle"©
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2009 20:10 (l)oolvl).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pokušaj joj ga stavit od iza, ovi prednji USB portovi na jeftinim kućištima znaju biti itekako bugoviti.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj naći najnovije drivere za USB. Inače ako svijetle ledice znači (u većini slučajeva) da ima dovoljno napona za USB stick

Even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stavi ga iza i provjeri kabel koji spaja prednje USB konektore s matičnom.

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

a što ako ne bude radilo ni iza ?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako joj je neki drugi USB uređaj radio, onda provjeri da nije tvoj stick u međuvremenu crkao. Ako nikad nije radio USB, provjeri u BIOS-u i device manageru.

Ako tvoj stick radi svugdje osim kod nje, a drugi stickovi rade kod nje, uključi u device manageru da se vide isključeni uređaji (nisam siguran mislim preko registry-a da to ide) i izbriši sve stickove koji su bili instalirani. Ili jednostavnije pokušaj uninstalirat USB kontroler, pa restartaj da ga Win ponovno nađe.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

kod mene sve radi, i moj i njen. njen nije radio kod nje, moj nisam probao, a neki treći je prije radio.

kako da uninstaliram USB kontroler, jel to u Device manageru ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: USB utori baš i ne rade, izgleda

Da

Even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
17 godina
protjeran

ajd probat ću sutra ili preksutra   nešto od predloženog pa javim jel uspjelo.

btw imam jedno offtopic pitanje :

koje od ovoga da skinem, trebam samo SP3 koji se instalira i apgrejda windowse , a zbunjuje me 3 izbora sa linka

http://www.softpedia.com/get/Others/Signatures-Updates/Windows-XP-SP3.shtml 

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
MrBlc kaže...

Pokušaj joj ga stavit od iza, ovi prednji USB portovi na jeftinim kućištima znaju biti itekako bugoviti.

evo kolega je to najbolje napisao Namigiva 
dakle pokusaj joj ga staviti od iza

salu na stranu zna se desiti na slabijim maticnim plocama da neki usb-ovi ne rade nikako ja sam imao isti problem na staroj asrock ploci jedan zadnji i jedan prednji nisu radili nikako dok je napon na njima bio prisutan znaci stick-ovi su svijetlili ali nisu radili
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2009 0:12 (luxman).
17 godina
protjeran

a čuj, morat ću isprobat sve opcije   ;)

i kako si riješio svoj problem onda ?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
l)oolvl kaže...

a čuj, morat ću isprobat sve opcije   ;)

i kako si riješio svoj problem onda ?

nisam ga ni rijesio mislim da kada jednom ode vise mu nema popravka koristio sam preostala cetiri usb-a
16 godina
protjeran

stvari oko prednjih portova usba na jeftinim kučištima stoje ovako triba pogledat raspored boja žica na konektoru usba za prednji port

u praksi boje bi tribale biti ovako poredane 2 crvene 2 bjele 2 zelene i jedna crna  sve drukćije slozeno stvara probleme kod spajanja usb stika u port on radi a vindov ih ne vidi drajveri ploće nemaju veze ako se radi o xp vista ili vin 7 sami vindovsi moraju prepoznat bilo koji usb stik nevezano za drajvere matićne ploće

dakle pogledaj malo te žićice i sigurno ćeš rješiti taj problem

I Jadantisi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

e. stvar je u tome što ja uopće ne mislim još i kućište tamo otvarati radi toga

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice