Usb stik problem ne otvara

poruka: 6
|
čitano: 1.013
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Imam od danas problem, uopste na 2 kompa ni u jednom utoru ne radi kingmax usb stik, star je 7-8 god , ne gori lampica na njemu, nista se ne desava ...ima li nade da se nesto napravi, imam neke podatke na njemu bitne., hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Usb stik problem ne otvara

imao si podatke.. a da su bitni imao bi backup.. (okrutna činjenica? sporedno..). NHF

- to je potrebno ponavljati jer nisi ni prvi ni posljednji, no možda netko drugi ne mora opeći prste da to nauči.

-flashmemorije su chip, radi dok radi i tad jednog dana ne radi. Tog moraš biti svjestan proporcionalno važnosti podataka.

-no nada postoji (mada i tu poslovicu znamo..?).. ako je kvar koliko-toliko 'pristojan' pa se ponaša onako kako je predviđeno, tad su podaci gore, 'zacementirani'.. i teoretski ih možeš spasiti-kopirati, svaki 'ozbiljniji' soft kao npr recuva nudi i tu opciju.. ali (ne nadaj se) tad bi već vidio podatke, tj samo ne bi mogao snimati-brisati, bio bi u readonly modu.. tak da su šanse za spas 1%.. no da bi znao, moraš probati.

-prva šansa za kopiranje, kopiraj.. drugu šansu možda nećeš imati. Ne pokušavaj otvarati neki file i sl (npr omiljeno juzerima worddoc ili slike-glazba..)..

a prije svega, pogledaj što kaže disk manager, što vidi, usb, kapacitet, particija, ništa..? npr banalno, desi se.. zbrlajvi se particja a dovoljno je bez procedure unpljuganja izvući stikić (zato postoji saferemove.. ali ni on ne garantira 100%). Tad možda spasiš sve, možda samo diskić radi a podataka nema, ako su važni tad ne snimaš prije neg provjeriš što se može odgovarajućim alatima spasiti-rekonstruirati i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan
Re: Usb stik problem ne otvara

ma imam ja rezervnu kopiju, radi se o gomili word zapisa, nisam siguran imam li bas svaki na HDD racunara, ali imam bar 95%... a disk manager uopste ne vidi ovaj USB stick, to je problem

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2018 6:13 (dadotb).
14 godina

Provjeri sve USB portove i u boot manageru (nakon što upališ računalo) pogledaj el se nalazi na popisu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jeli uopće reagira računalo, kad se ušteka usb, ako ne, onda može biti mehanički kvar, otvori stik i prelemi izlazne-ulazne kontakte.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

hvala svima na trudu

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: